Kullanıcılar Windows XP'den vazgeçmiyor

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
20090825025839_20080521144932_windows_xp1.jpg

Windows’un yeni sürümleri çıkmasına rağmen, neden hala XP kullanıcılarının bu işletim sisteminden vazgeçemediklerini merak ettiniz mi? İşte bu yazıda XP bağımlılığının nedenlerini bulabilirsiniz.

Windows Vista ve Windows 7′nin piyasaya sunulmasına rağmen hala XP kullanıcılarının oldukça fazla olması Microsoft’un da dikkatini çekiyor. XP kullanıcılarından gelen yorumlara göre bunun yedi önemli nedeni var:

Windows XP’nin en önemli özelliği güvenli olması. Windows 7′nin hala güvenlik açısından zayıf olması, bir kaç ay geçip tüm test aşamaları tamamlanmadan bilgisayar korsanlarına karşı tam bir koruma sağlanmaması nedeniyle Windows kullanıcıları XP’den 7′ye tam olarak geçiş yapmak istemiyor.

Hali hazırda işlevini kaybetmemiş bir işletim sistemine sahipken, başka bir sürümü satın almayı çoğu Windows kullanıcısı gereksiz buluyor. İşte bu neden de başlı başına XP’den vazgeçmemek için yeterli oluyor.

XP kullanıcılarının Windows 7′ye geçiş yapabilmeleri için temiz bir format atmaları gerekiyor. Bu geçişte bazı sorunlar yaşanabiliyor. Ayrıca her parçaya uyum sağlayan sürücülerin de garantisi bulunmuyor.

Windows 7′nin Office uygulamaları fazla yenilik içermediği için, hala Office 2003 kullananlara göre işletim sistemini değiştirmek için fazla bir gerekçe bulunmuyor.

Windows 7 ara yüzünün şık ve kullanımda kolay olmasına rağmen, XP’den geçiş aşamasında alışma süresi gözönünde bulundurulduğunda, iş gücü kaybının yaşanacağı endişeleri de engeller arasında bulunuyor.

Windows XP’nin sistem ihtiyaçlarının, Windows 7′ye göre daha düşük olması ve bu yüzden kötü denilebilecek bir donanımda bile XP’nin oldukça iyi çalışıyor olması, XP fanatiklerini kendine bağlayıcı nedenler arasında bulunuyor.

çatır çatır xp kullanıyorum kim tutar bizi yaa gerci bi rapid hesabım olsa hemen indirecem ama windows 7 yi yok işte :D:D:D

Şahsen ben apple laptop ile Mac Os kullanıyorum İster Leopard olsun İster Tayger olsun begeniyorum
Evdeki pc imde çocuklarda kullanıyor diye xp yüklü ikisinide kullanıyorum amma hankısı derseniz Mac Os derim.
Yada alışkanlık meselesi derim :)

Bende XP kullanıyordum ama Win7 ile tanışınca hepsi masal.

MacOS'a benzetmeye çalışıyorlar yavaş yavaş.

Dünya tersine dönse vazgeçmem, gökteki güneş sönse vazgeçmem:hhmanD XP'yi tek geçerim dai.

Bende XP kullanıyordum ama Win7 ile tanışınca hepsi masal.

MacOS'a benzetmeye çalışıyorlar yavaş yavaş.

Hocam dalga geçme ya Windows Mac'in neresine benzemiş.
Mac'in sistem tepsisine bak çok ince ve yukarda duruyor.Windows'da ise aşağıda duruyor Mac'in teması Windows'un teması farklı.Özellikleri farklı mesela Windows bilgisayarlarda Lisans çipi diye birşey bulunmuyor.Ayrıca Windows'u Mac'e hiç benzetmeye çalışma

Hocam dalga geçme ya Windows Mac'in neresine benzemiş.
Mac'in sistem tepsisine bak çok ince ve yukarda duruyor.Windows'da ise aşağıda duruyor Mac'in teması Windows'un teması farklı.Özellikleri farklı mesela Windows bilgisayarlarda Lisans çipi diye birşey bulunmuyor.Ayrıca Windows'u Mac'e hiç benzetmeye çalışma

Kardeşim zaten benziyor demedim. Benzetmeye çalışıyorlar yavaş yavaş dedim. Win7 kullanırken MacOS kullanıyormuş gibi hissediyorum kendimi :D

Sistem tepsisini her yöne kaydırmak mümkün. Bu illa aşağıda veya yukarıda olacak diye birşey yok. Unutmaki Windows'a yama edilen çoğu görsel programlar (Örn. RocketDock) MacOS'dan alıntıdır.

Kullananlar ne demek istediğimi anlarlar.
:gulumseCocuk:

Geri