~PRENSES~
Romantizmin Delisi
KREMALI KABAK ÇORBASI
MALZEMELER:
Kabağın dışını temizleyerek ve ufak ufak doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayıp her ikisini et suyunun içine atarak iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Kabak ve soğan helmeleşince ateşi söndürerek çorbayı ılımaya bırakın. Ilımış çorbanın içine kıyılmış dereotu. (Bir miktar kıyılmış dere otunu servisten önce çorba üstüne koymak için ayırın) bir kutu krema ve mümkün olduğunca toplanmamasına dikkat ederek unu katın. (Unu, ılımış çorba suyuna iyice eritip katmakta fayda vardır.)Bu haldeki çorbayı blenderden geçiriniz.
Blenderden geçmiş çorbayı ateşe oturtarak, bir taşım daha kaynatın. Bu sırada bezelyeleri ilave edin. Daha sonra ateşi iyice kısarak 10 dakika daha çorbayı ateşte tutarak arada bir karıştırın.
Servisten önce üzerine kıyılmış dereotu serpin. Görünümü değer kazanır.
Afiyet Olsun.!…
MALZEMELER:
- 1,5 litre et suyu
- 2 irice kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 demet dereotu
- 2 avuç dolusu donmuş bezelye
- 2 Kaşık un
- 1 kutu Krem şanti (200 gr)
- Yeterince tuz, Karabiber
Kabağın dışını temizleyerek ve ufak ufak doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayıp her ikisini et suyunun içine atarak iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Kabak ve soğan helmeleşince ateşi söndürerek çorbayı ılımaya bırakın. Ilımış çorbanın içine kıyılmış dereotu. (Bir miktar kıyılmış dere otunu servisten önce çorba üstüne koymak için ayırın) bir kutu krema ve mümkün olduğunca toplanmamasına dikkat ederek unu katın. (Unu, ılımış çorba suyuna iyice eritip katmakta fayda vardır.)Bu haldeki çorbayı blenderden geçiriniz.
Blenderden geçmiş çorbayı ateşe oturtarak, bir taşım daha kaynatın. Bu sırada bezelyeleri ilave edin. Daha sonra ateşi iyice kısarak 10 dakika daha çorbayı ateşte tutarak arada bir karıştırın.
Servisten önce üzerine kıyılmış dereotu serpin. Görünümü değer kazanır.
Afiyet Olsun.!…