Kredi kartı aidatı artık YOK

derbederin

Altın Üye
Reaction score
0
Aşkına kul oldu isem, sanma aşkı sen yarattın...
2ptszz7.jpg

Yargıtay, "Bankalar kredi kartı için yıllık kullanım bedeli alamaz. "Yargıtay "kredi kartı aidatı" konusunda tüketici lehine karar verdi.

Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesi, bankaların kart kullanıcılarından yıllık üyelik aidatı almasının yasal olmadığına hükmetti.

Yargıtay, bankaların "yıllık üyelik aidatı" olarak tahsil ettiği paraların yasal olmadığına ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Balıkesir 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin " tüketici mahkemesi" sıfatıyla verdiği karar, ilgili bankanın temyize gitmesi üzerine Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesi'nde görüşüldü.

Daire, mahkeme kararını oy birliğiyle onadı ve kredi kartlarından yıllık ücret alınamayacağını karara bağladı.

Kararla, kredi kartlarından bir seferliğine alınan üyelik bedeli dışında bankalar yıllık kullanım bedeli tahsil edemeyecek.

walla ne kadar sevindim bilemezsiniz.yılda 1 sefer ödeniyordu ama koyuyordu bayaa.ne diyelim saolsunlar....:clap

Farketmez aLırlar yine sözLe$meLerinde ufacık yazıLarı sıkıştırırlar alırlar =)

öyle ya ne kadar küfrediyodum be bunlara :mad:

Walla gereksiz oluşu daha yenı ıspatlanıyor nasıl bır dunyada yasıyoruz..

hiç sanmıyorum amaaa çünkü uzunn zamandır mahkeme kararları vardı ama bankalar yine bildigini okudular almaya devam edtiler devam da edecekler gibi geliyor bana inşaallah devam etmez SAYGILAR

bunun bir işe yaramayacagını yasa cıkmadan bankaların iade adım gibi biliyorum.cogu banka 12 punto lu sözlesmeler hazırladı.artık kitapcık veriyorlar.ve cogu okudum imzaladım yöntemiyle imzalattırıyor.emsal göstermez diyip ücretleri iptal etmiyecekler.isterseniz tüketici mahkemesine gidin diyecekler.sonuc yine halk kaybedecek

Geri