Kral nasıl öldürecek??

stilend

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bu soru benim ortaokul yıllarımın bilinmez soruları arasındaydı.Verildiyse özür dilerim.Bilinmez derken zorluk açısından.Tabii ki bir cevabı var.

Krallıkla yönetilen bir ülkede yaşayan ve çok sevilen bir adam varmış ve bu adamın bu kadar çok sevilmesi kralı çok rahatsız edermiş.Adamı ortadan kaldırmak için her türlü yolu denemiş.Bir gün yine huzura çağırmış ve ona demişki;seni öldürecem artık fakat sana bir şans vermek istiyorum.Bana öyle bir şey söyleki,söylediğin şey doğru olursa seni asarak öldüreceğim yanlış olursa boğarak öldüreceğim.Bu adam nasıl bir şey söylemişki kral onu asamamış ve boğamamış.
Sorunun cevabı iki kelime arkadaşlar.Çok kafa yorucu ve zor ama hade bakalım kolay gelsin.

Doğru veya yanLış oLmayan birşey söyLemiş :)
ama ne ?

herhangi bir paradoks cümlesi cevap oluyor bu mantıkla

BU SÖYLEDİĞİM DOGRUYSA ASIN YANLIŞA BOGUN! :d BÖYLE BİR CEVABI VARDIR İÇİNDE DÖNEN BİR LOGARİTMA

:saskin
seni benden baska s..n oldumu?
olabilir :biggrin

ben buldum ustaaa
demiş ki doğru ve yanlış demiş birbirini götürmüş hiç bişi yamamış.
artı eksiyi eksi artıyı götürür hesabıı;):D

sen bir kralsin bende halk tarafindan sevilmeyen insanim

beni boğarak öldürceksiniz
mi??
Tebrik ederim arkadaşım doğru cevap.
Cevabı vermiş olmakla beraber açıklamada yapmak gerekiyor sanırım.
Kralın adama "söylediğin şey doğru olursa asarak,yanlış olursa boğarak öldürürüm" demiş
olmasını değerlendirelim.Şimdi adamın"ben boğularak olücem dediğini düşünün bu durumda bunun doru olduğunu düşünürsek kralın asması gerekiyor ve asarsa adamın"ben boğularak ölücem demesi yanlış oluyor,yanlış olduğu için boğması gerekiyor o zamanda doğru oluyor.Anlaşılacağı üzere dönüp duran bir cevap olduğundan ve kralın bunu sonuçlandıramadığından dolayı adamı asamıyor ve boğamıyor.

Beni boğarak öldüreceksiniz olabilir :saskin

ben kendimi öldürürüm demiş ve öldürmüş krala fırsat vermemis:D

bızımde gecen senekı 9.sınıf ek matematık kıtabı gırısınde bı tımsah paradoksu vardı bunun gıbı bısey hanı ama odlum olası paradoksal durumlar hosuma gıtmıstır bole hıkayeler eyw saolasın emeııne salık:goz:

Arkadaşlar bu soru benim ortaokul yıllarımın bilinmez soruları arasındaydı.Verildiyse özür dilerim.Bilinmez derken zorluk açısından.Tabii ki bir cevabı var.

Krallıkla yönetilen bir ülkede yaşayan ve çok sevilen bir adam varmış ve bu adamın bu kadar çok sevilmesi kralı çok rahatsız edermiş.Adamı ortadan kaldırmak için her türlü yolu denemiş.Bir gün yine huzura çağırmış ve ona demişki;seni öldürecem artık fakat sana bir şans vermek istiyorum.Bana öyle bir şey söyleki,söylediğin şey doğru olursa seni asarak öldüreceğim yanlış olursa boğarak öldüreceğim.Bu adam nasıl bir şey söylemişki kral onu asamamış ve boğamamış.
Sorunun cevabı iki kelime arkadaşlar.Çok kafa yorucu ve zor ama hade bakalım kolay gelsin.

cok kolay babanin ben oldugumu biliyormusun oglum :)

Geri