- Reaction score
- 0
Baba evine dönen Aysun kaptan korsanlardan birinin kendisini arayıp 'Evinde misin, mutlu musun?' diye sorduğunu söyledi......
Aden Körfezi'nde kaçırıldıktan 89 gün sonra serbest bırakılan Horizon-1 gemisinin 4. kaptanı Aysun Akbay, İzmir'deki baba evine geldi. Aysun kaptan, 'Korsanlardan biri beni arayıp 'evine gittin mi' diye sordu' dedi Somalili korsanlar tarafından kaçırılıp uzun pazarlıklar sonunda geçtiğimiz hafta yurda dönen Horizon-1 gemisinin 4. kaptanı Aysun Akbay'ın hasreti sonunda bitti. Kendisini İstanbul'da karşılayan annesi Şerife ve babası Özcan Akbay ile İzmir'e gelen Aysun kaptan için kurban kesildi. Mesleğine devam edeceğini söyleyen Aysun kaptan, 'Şirketimle aramda sorun yok. Çalışmaya devam edeceğim. Ancak Aden'e gitmeyeceğim'' dedi.
İYİ DAVRANDILAR
Somalili korsanların kendilerine iyi davrandığını, kadın olduğu için de kendisine daha özen gösterdiklerini bildiren Aysun Akbay, şöyle devam etti: 'İlk başta, silahlarla geldiklerinde çok korkmuştum. Hepimizin öleceğini düşünmüştüm. Sonra bize sıcak davrandılar. Bu korkum gitti. Kötü bir şey olmadı ama esir gibi yaşamak kötü. ...
Devami...