Korsana karşı 'Windows 7'ye koruma

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
20091023104804_korsan_windows7.jpg

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, Windows 7 işletim sisteminin korsanını kullananların, bu kurulumun birçok özelliğinden yararlanamayacağını söyledi.

Kundakçı, korsana karşı kullanıcıların sağduyulu olması gerektiğini ifade ederek, ''Burada önemli olan son kullanıcının sağduyusu. Kullananın kendi riskine göre bir sağduyu göstermesi gerekiyor'' dedi.

Korsan yazılım kullanımını sağlayan kişinin, muhakkak bir çıkarı olduğu için böyle davrandığını belirten Kundakçı, şunları kaydetti:

''Korsanı yapan kişi, boşu boşuna uğraşmıyordur. Kendini boşuna riske atmıyordur. Çünkü çok ciddi cezalar var. Peki niye yapıyorlar bunu? Korsan sistemi kullananlar adeta kendi sistemlerini korsana açmış oluyorlar. Burada erişim bilgileri, şifreleri, özel bilgileri olabilir. Bunların tamamı dışardan gelen bir saldırıya açılabilir.''

Korsan yazılımın güncelenemediğini vurgulayan Kundakçı, ''Yarın öbür gün herhangi bir virüs karşısındaki güncellemeleri alamıyorsunuz. Bu anlamda bir kötü niyet yoksa bile gelecekteki bir kötü niyete karşı savunmasız kalıyorsunuz. Kendi kalenizde kocaman bir delik açmış oluyorsunuz'' diye konuştu.

Korsana karşı bazı önlemler aldıklarını belirten Kundakçı, şöyle devam etti:

''Kullanım açısından bazı sınırlamalar getirmeyi düşünüyoruz. Korsan bir Windows 7 kullanan kişi, bu kurulumun bir çok özelliğinden yararlanamayacak. Bu, tamamını kullanamayacak anlamına gelmiyor ama kullanırken mutlu olmayacak. Korsan yazılım aslında üstünde değişiklik yapılan bir yazılım. Bunun için çok ağır çalışan bir yazılım oluyor. Ayrıca ücretsiz bir yazılımı Türkiye'ye getirmeyi düşünüyoruz. Bu yazılım sadece orijinal Windows 7'lerde çalışacak.''

-''TÜRKİYE'DE HENÜZ KORSAN YAZILIM YOK''-

Başta Çin olmak üzere, Windows 7'nin korsanının bu kadar hızlı çıkmasının kendisi için şaşırtıcı olmadığını ifade eden Kundakçı, bunun ürünün ne kadar popüler olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kundakçı, Türkiye'de henüz Windows 7'nin korsanının çıktığını duymadıklarını ama Türkiye'ye de gelme olasılığının bulunduğunu belirtti.

Kaynak

aynı şeyi xp için de söylediler. hepimiz de çatır çatır kullanıyoruz xp yi.
hele ben win 7 indireyim görsünler tüm özelliklerini kullanıyor muyum kullanmıyor muyum

Haha birşey yapamazlar ben kendi bilgisayarıma 2 kez Windows 7 yükledim crack yaptım sınırsız kullandım.Görüceksiniz hiçbir şey yapamazlar.

Biri bişey mi dedi korsan mı dedi?

asgari ücretle çalışan adam bir ay yemeyecek içmeyecek windows 7 alacak değil mi ? Bu fiyatlar olduğu sürece korsan her zaman olur.

sanki orijinali hacklenmiyor. yeni bir işletim sistemi çıkarken hep aynı şeyi söylüyor microsoft, yani anladığım hikaye bu sözleri. yapsınlar 50 tl ye alayım orijinali nerden vereğim ben 250 tl yi
sanki kullandığım tek yazılım işletim sisitemi

kım der benım kızım kasar ama yaparlar kardessssss:)

"Kundakçı, Türkiye'de henüz Windows 7'nin korsanının çıktığını duymadıklarını ama Türkiye'ye de gelme olasılığının bulunduğunu belirtti."

Günaydın kardeş derler adama. Bence Microsoft bunu kovsun dünyadan haberi yok.

inanın 100 tl olsa düşünmeden alırım. deli fiyat koyuyorlar. 250 dolar windows7 + 450 dolar office + ..... burası türkiye pek çok insan win7 fiyatına 1 ay tam gün çalışıyor.

Çok merak ettim acaba nasıl bir şey yapacaklar ki sadece orjinal Windows'larda çalışacak...
En son Internet Explorer 7 ve Windows Media Player 11-12 orjinallere yükleniyordu.
Orjinal yapmaksa 30 tane Assembly koduna bakıyordu... :)

o zaman bize versinler 50-100 tl den windows 7 korsan kullanmayalım, ben win7 ultimate kullanıyorum piyasa değeri 630 tl Agari ücretin 550 tl olduğu bi ülkede 630 tl e işletim sistemi satıp ondan sonrada diosunki korsan kullanmayın. Yürrrüüüü beee.

yorumlari okurken gülmekten altima yapacaktim nerdeyse:)

"Kundakçı, Türkiye'de henüz Windows 7'nin korsanının çıktığını duymadıklarını ama Türkiye'ye de gelme olasılığının bulunduğunu belirtti."

Korsan derken neden bahsediyor. Aynı serial ile 100 kişinin windows kurması KORSAN değilmi..

Allah Allah:eek:

inanın 100 tl olsa düşünmeden alırım. deli fiyat koyuyorlar. 250 dolar windows7 + 450 dolar office + ..... burası türkiye pek çok insan win7 fiyatına 1 ay tam gün çalışıyor.

Aynen katılıyorum.

Geri