Korsan

SıpA

уαşℓıℓαя νє ιнтιуαяℓαя
Reaction score
0
Arkadaşlar uzun zamandır bir tartışma konusu korsan.Olmalı mı olmamalı mı olması ne olur olmaması ne olur. . .hepimiz burada paylaşalım bilgimizi ama ben biraz uzun yazmak istiorum. . .

İnsanlar birçok emek verip ortaya bir eser çıkarıyorlar ve biz bunların üstüne kuş gibi uçup çalıyoruz peki emeğe saygımız ne oldu?Hani biz her emeğin karşılığını verirdik?Derseniz mp3 bölümü varken sende cayır cayır mp3 indiriodun ewt haklısınız indiriodum ama kendi şarkılarımı verince ve bi an bir emektar gibi düşününce cidden çok kötü birşey biz insanların parasını çalıyoruz.Hırsızlık yapıyoruz.

Ben şuan en azından vicdanımı rahatlatan bi uygulama yapıyorum sizinlede paylaşmak isterim bi albümü indirmeden önce gidip kaset veya cdsini satın alıorum ondan sonra mp3ünü indiriorum.Hem emeğe saygısızlık yapmamış oluorum hemde kaset arşivimi gün geçtikçe genişletiorum inanın şu son 3 haftada kasete 300ytlden fazla para vermişimdir ve hepsi hala açılmamış bi şekilde orjinal paketlerinde duruyor.

Uzun lafın kısası arkadaşlar lürfen çalmayalım , emeğe saygımız olsun.

KORSANA HAYIR!!!

arkadaşım korsana hayır emek falan var diyosunda bu işin korsanını yapan kişiler onlardan dahamı zenginki onun 7 ytl ye verdiği cd korsan 2 ytl burda bi çelişki yokmu sencede sanatçılar çıkıp tvlerde ağlıyo korsan almayın korsana hayır falan ama hiç bi tanesi demiyoki o verceğine 2 ytlye ben verim herkez dinlesin korsanda bitsin şimdi tv açsan ibo bi yerde korsana savaş açtık diye bağrınıyodur ama durum onların anlattığı gibi değil onlar o kadarda acıncak kişiler değil ben korsan almazsam gidip orjn kaset yada cd alırsam o kişinin tvde haberini göstercekler yok işreinada bi gecede 5 tane hatunla bilmem kaç milyar para yedi yok kumarda şu kadar kaybetti yok şu oldu yok bu oldu benim paramla bana attıkları kazıkla orda o işleri yapabiliyo olması açıkcası benim hoşuma gitmez o yüzden benim düşüncem korsan her zaman baştacı

bi tek müslüm gürses kasetlerini orjn alırım oda alsın benim paramla bi 70lik rakı içsin benim için no problem ötekiler ne içerse içsin benden ancak belediye suyu içebilirler

kasedini aldığım müziği neden indireyim ki:) indirdiğim müziğin niye gidip albümünü alim:p
ya ben tanıtım amaçlı indiriyom 24 saatte geri siliom zaten şarkıyı üst üste 15 defa dinleyince insanın midesi bulanıo :)
bence hem gidip albümünü alın hemde hırkızlık yapın:)
aa bu arada sıpa saqa bişi diyimmi albümünü aldığın kişilerin bi de gidip indirrisen nette diğer albüm almayan kişilerin önünü açarsın çünkü sende aynı zamanda şarkıları indirerek şarkıları veren siteye katkıda bulunuyosun kardeş istemedende olsa:p

kayda değer bi eser görürsem alırım

arkadaşlar görüşlerinize bende katılıorum ama şöle açıklayım

1-2ytle sattığı cdde cd orjinal deil dışarıdan kağıt aldığınınz için kuşe kağıt deil artı emeğin bedeli yok yani 7 ytlnin içinde sanatçının kazanacağı parada dierinde bu yok

2- biliorum diorum zaten mp3 indirdiğim zaman o siteye hit kazandırıorum ama en azından vicdanım rahat çünkü o emeği karşılıksız bırakmadığımı düşünüorum

3- mp3 arşivi yapıorum istediğim kadar şarkıyı indirip saklarım artı metal falan dinlemediğin için dinlediğin pop şarkıların tabiki çok alternatifi olur ama bizim alternatiflerimiz çok az dünyadada böle bu

4- hepimiz korsan kullanıoruz elimdeki 140 filmin hepsi korsan ama ben sadece vicdanımı rahatlatıyım düşüncelerimi siznle paylaşıım dedim

burda yargılamanız gerekn ben deilim kendi vicdanınız. . .

benim vicdanımda rahat bu konuda kardeş eminim diğer korsan kullanan arkadaşların hiçbiri niye korsan kullandım diye gece uykularını bölmüyodur uzun lafın en kısa versiyonu:

!!!!!KORSANA EVET!!!!!!!

Yaşasin Warez Ve Daha Niceleri....

CD KORSANLIGI COK AZALDI ZATEN

MP3 OLAYI KALCAK BUNUNDA ONUNE GECMEYE CALISIOLAR AMA GECEMEYECEKLER

SARKICILAR PARAYI KONSER, EXTRA VB. ORGANIZASYONLARDAN KAZANIYO

CD-KASETTEN PARA ALANLAR YAPIMCILAR

MERAK ETMEYIN KORSANLA MUZIK PIYASASI BATMAZ

CUNKU ARTIK SARKICILAR KENDI ALBUMLERININ PRODUKTORLUGUNU YAPIP PARASINIDA DEDIGIM GIBI KONSER VE EXTRALARDAN, RADYO-TV TELIFLERINDEN CIKARIOLAR

BKZ: TARKAN, CELIK, KAYAHAN VB. VB. VB. COK COK FAZLALAR VE GIDEREK ARTIYOLAR

PEKI BU DURUMDA NOLCAK ILERDE:

SARKICILARIN GUCU YETENI (HARBIDEN KALITELI OLANI YADA PIYASADA TUTULANLARI) KENDI ALBUMUNU CIKARIP VERCEK PIYASAYA 3-5 BAKMICAK NE KAZANIRSA, EEEE MASRAFLRI VE KAZANCINI DA KONSER,TELIF VE EXTRALARDAN

PRODUKTORLUK MESLEGI ARTIK ORTADAN KALKCAK, HERKES KENDININ PRODUKTORU OLCAK.

YILLARCA BU PIYASANIN ICINDE YER ALDIM RADYO CAMIASINDA EMIN OLUN BAS BAS BAGIRMALAR KARDAN ZARAR ETMEMEK ICINDIR..

Müzik piyasasının %90 ı 1-2 şarkılık albümler diğerleri tırt.. nie para vereyim ki..Vicdanımı sızlatacak bişey yok o sanatçılardaki para nın 10 da 1 i olsa yeter walla..onlar her türlü kazanırlar yaptıkları albümle extra ya gidiyorlar emekleri kaybolmuyor yani..

byaBanCı' Alıntı:
muyap iyi çalışıyor benim mp3 sitesini kapattılar. doğrusuda buyda . Muyap internetten korsan mp3 dağıtımını yok eder benden söylemesi :D
Muyap hiçbir türlü önüne geçemez.. En kötü rapid var hemen paylaş emule..Bunları da mı kapatacak..Fazla hayal kurmayalım..paylaşımın önüne geçemezler..:cool:

man utd' Alıntı:
Müzik piyasasının %90 ı 1-2 şarkılık albümler diğerleri tırt.. nie para vereyim ki..Vicdanımı sızlatacak bişey yok o sanatçılardaki para nın 10 da 1 i olsa yeter walla..onlar her türlü kazanırlar yaptıkları albümle extra ya gidiyorlar emekleri kaybolmuyor yani..

Muyap hiçbir türlü önüne geçemez.. En kötü rapid var hemen paylaş emule..Bunları da mı kapatacak..Fazla hayal kurmayalım..paylaşımın önüne geçemezler..:cool:

madem müzik yapan 1-2 kişi var bari onlara sygın olsun dimi. . .

ne olursa olsun bende kullanıorum mp3 arşivim belki çoğu kişide yoktur ama yinede yanlış olduğunu düşünüorum hala benim değerlerimi yargılamaya çalışan insanlarıda kınıyorum önce okumalarını düzeltsinler Türkçe öğrensinler sonra benim konularıma girsinler diorum(man utd. son dedeklerimi alınma)

Metal Müzik için konuşuyorum:
Yerli grupların çalışmalarını satın almaya çalışıyorum. Piyasada bulunmayan bir çalışma ise indiriyorum netten.
Yabancı grupları full mp3 indiriyorum çünkü orjinal CD.ler bana göre çok pahalı. Ve çok fazla grup dinledigim için başa çıkamayacagım bir maliyet oluşur :D
Ayrıca zaten dinledigim albumlerin çoğunluğu Türkiye'de satılmıyor.
Ancak ikinci el, ucuza, underground grupları orjinal bulabiliyorum bazen. O zaman onları satın almaya çalışıyorum.
Kısacası korsana evet. :D

Darzamat'La DüşünceLerim Hemen Hemen Aynı.

TürkceRap dinLiyorum.

MuzikMarketLerinde buLabiLdiqim aLbümLeri aLıyorum.Ama Coqunu buLamıyorum. BuLamadıqım ParcaLarı internetten indiriorum we ya Forum AracıLıqıyLa RapidShare weya HemenPayLas ...

KORSANA EVET!!!!

Ayrıca incubus84 arkadaşımıza katılıyorum :D

hadi türkçe şarkıcılar için durum değişebilir çünkü sonuçta aynı ülkenin vatandaşıyız. ama yabancı şarkıcılar için durum aynı olmalı :) türkçe neredeyse hiç dinlemem yabancı şarkıları da teker teker değil de albüm halinde indiririm , mesela geçen gün metallica nın gelmiş geçmiş tüm albümlerini indirdim :)

sanatcılar sadece kaset parasıyla gecinmeye kalksalar aç kalırlar onlar asıl parayı konserlerde ve etkinliklerde kazanıyorlar..bi konser verdi mi en kötü sanatcı bile milyar para alıyor..kaset sadece reklam..emek de var ama zaten sahne sesi olan kişiler hayranlarını topluyor ve konser verebiliyor..bencede korsana evet

kesinlikle korsana evet ben kendim cd dvd müzik marketim var 1 film veya müzik albümünün maliyeti 1000 adetten fazla bastıgın zaman 400 ykr tur orjinal olandan bahsediiyorum bunu bana film olaraka 8 ytl veya 9 ytl ye satmaya calısırsa korsanın kralını yaparım. benim fikrim bu ve bu dogrultuda haraket edeceyim ...........

Geri