Koordinat

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Koordinat

MİT’çilerin ölüm listeleri hazırlayıp infaz emir verdikleri, askerlerin telefonda ‘’PKK’ya zarar veriyor’’ diyerek Heronlar’ın düşürülmesini istediği bir ülkede, Kara Kuvvetleri’nde görevli bir yüzbaşının Hava Kuvvetleri’ne yanlış koordinasyon vermesi şaşırtıcı olabilir mi?

Kimdir Yüzbaşı Eyüp Atlıhan bilmiyorum...

Ancak geçen Ekim ayında kendisine 370 PKK’lının yeri ile ilgili koordinatları değiştirerek Hava Kuvvetleri’ne ilettiğini dün Taraf’ta okudum.

Belki, hümanist bir insandır...

Ekmek parası uğruna Silahlı Kuvvetler’e girmiş olmasa, vicdani retçi olacak bir karakterdedir ve “Şimdi ben Hava Kuvvetleri’ne doğru koordinat versem, bu uçaklar gidip çocukları bombalar, katliam yaşanır” diye düşünmüş ve tam 18 kez koordinatı değiştirmiştir. (Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilse yeridir...)

Hava Kuvvetleri’ne bağlı jetler de PKK’lı diye dağı taşı bombalamıştır.

Bir çeşit tatbikat yani...

Kara Kuvvetleri’nin Hava Kuvvetleri’ni biraz enayi yerine koyması, düşmanı koruma kollama faaliyeti içine girmesi ve memleketin milyonlarca lirasını çarçur etmesine yol açan bir tatbikat.

Olsun ama pilotlarımız şimdi dağı-taşı bombalamada dünyada bir numara...

Merak etmeyin, Heron Skandalı gibi bu olayın da üstü örtülür.

Ne olmuştu, Dağlıca, Aktütün baskınlarını Genelkurmay soruşturuyordu, Heron Skandalı’nda gerçek açığa çıkacaktı...

Hepsi unutuldu...

Gariban Anadolu çocukları öldükleriyle kaldı, varlıklılar asker kaçağı olduğu için yırttılar, şimdi parasını verip vatani hizmetlerini yapacaklar...

Bu paralarla dağı-taşı bombalamak için yeni uçaklar ve bombalar alınsın bence...

Nasılsa fakir çok ülkede, anne-babaları ölenlerin yerine yenisini yapar, her şey çözülür.

Ey şike için tarihin ittifakını yapan partiler, şu koordinat işi için de bir ittifak yapamaz mısınız?

Ergenekon’a, Balyoz’a palavra diyen, haberi sitesine koyduktan yarım saat sonra geri çeken gazeteler, bu işin üstüne gidemez misiniz!

İddialar vahim, vatana ihanetle eşdeğerde ama memlekette yaprak kımıldamayacak.

Ben Başkan Obama’nın yerinde olsam, PKK’ya karşı istihbarat bilgisi isteyen Başbakan Erdoğan’a “Ya size doğru bilgi versek ne olacak, sizin askerler nasılsa koordinatları değiştiriyor” derdim...

Bu koordinat meselesi, Türkiye’de demokrasi ve sivilleşmenin tam rayına oturmadığını, mücadelenin tam gücüyle sürdüğünü gösteriyor, durursanız tökezlersiniz.

10 yılın kazanımları henüz içselleştirilmedi, geri dönüş için sivil iktidarın biraz zayıflaması, PKK’nın 3-5 kanlı eylem yapması yeter.

Koordinatlar onun için değişiyor.

Geri