Komandoların eksi 3 derecedeki 'yön bulma' eğitiminde bir üsteğmen şehit

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Eğirdir'de 100 asker, Davraz Dağı'nda eğitim yaparken bir üsteğmen hastalandı. Bir grup asker üsteğmenle kaldı. Geceyi karla kaplı dağda geçiren gruba ulaşıldığında, daha önce Gabar'da görev yapan üsteğmen şehit olmuştu, diğerleri donmak üzereydi

koman.gif

Emre Ercan'ın eğitimde kalp krizi geçirdiği sanılıyor. Ercan'ın cenazesiyle birlikte helikopterle Eğirdir Dağ Komando Okulu'na getirilen askerlerin iyi olduğu açıklandı.

DHA - ISPARTA - Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan bir grup asker, önceki gece Davraz Dağı eteklerinde eğitim yaparken, komutanları hastalandı. Üsteğmen Emre Ercan'ı yalnız bırakmayan askerler, onunla birlikte dağda bekledi. Kurtarma helikopterlerinin dün öğlen saatlerinde ulaştığı askerlerden 24 yaşındaki üsteğmen şehit oldu, diğerleri donmak üzereyken kurtarıldı. Ağustosa kadar Güneydoğu'da görev yapan Üsteğmen Ercan'ın kalp krizinden öldüğü sanılıyor.
Isparta'daki Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'na bağlı bir grup asker, tatbikat çerçevesinde 'yön bulma' amacıyla önceki gece kayak merkezi Davraz Dağı'na çıktı. Gece sıcaklığın eksi 3 derece olduğu karla kaplı dağda rüzgâr ve tipiyle mücadele eden askerlerden Üsteğmen Emre Ercan rahatsızlandı. Eğitim sırasında diğer askerler intikale devam ederken, Üsteğmen, bir grup askerle birlikte, bir tepenin yamacında korunaklı bir noktada bırakıldı. Bu durum komutanlığa bildirildi. Aralarında bir üsteğmen ile astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu dokuz-10 kişilik grup için bölgeye kurtarma ekibi ve helikopter sevk edildi.

Vali: İrtibat kopmuş
Askeri helikopterler, dün saat 11.30 sıralarında gruba Davraz Dağı'nın güneydoğusundaki Belkuyu Mevkii'nde ulaştı. 2 bin 100 metre yükseklikteki dağın yamacında donmak üzereyken bulunan askerler, helikopterlerle Dağ Komando Okulu'na getirildi. Dağda askerlere komuta eden üsteğmen Emre Ercan'ın ise şehit olduğu açıklandı.
Haberinin ardından askeri savcı, Davraz Dağı'na hareket etti. Vali Şemsettin Uzun, "İhtisas eğitimi yapan 100 kişilik ekip, dün akşam (önceki akşam) üzeri Davraz Dağı'na çıktı. Eğitim sırasında üsteğmen Ercan, rahatsızlanarak halsiz düşmüş. Birkaç asker üsteğmeni uygun bir yere taşımış. Diğer askerler gruplar halinde intikali sürdürmüş. Bu sırada bastıran yağmur ve fırtınada askerlerle irtibat kopmuş. Sabaha karşı üsteğmen şehit düşmüş olarak bulundu" dedi.

Genelkurmay açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili şu açıklamasında, Üsteğmen Ercan'ın kalp krizinden öldüğü belirtilirken, "Tatbikatta 10 askerin kaybolduğu haberleri gerçek dışıdır" denildi.
Kadrosu Bolu Dağ ve Komando Tugayı'nda olan Ercan, 'dağcı komando' ihtisas kursu için bir süre önce Eğirdir'e gitmişti. Elazığ doğumlu Ercan'ın ailesinin İstanbul'da yaşadığı ve bekâr olduğu öğrenildi. Haberin ardından Ercan'ın İstanbul'daki evine ateş düştü. İki çocukları için Esenyurt'ta ev inşa ettiren Ercan çifti, dün inşaattan Bağcılar'daki evlerine "Oğlunuzdan paket var" diye çağırıldı. Dairelerinde kendilerini bekleyen askeri yetkiliden haberi alan aile acıya boğuldu. Fenalaşan şeker hastası anne Nimet Ercan, hastaneye kaldırıldı. Baba Nurettin Ercan, "Ağustosta Gabar'dan Isparta'ya geçti. En son bayramda görüştük. Ablası dün konuşmuş. Bayramda gelecekti" dedi.

radikal.com.tr

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ...

Allahtan Rahmet Ailesine Sabır Ve Başsağlığı Diliyorum Mekanın Cennet Olsun

Geri