kolay talaş böreği

@Ræ

New member
MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
250 gr. kıyma
1 çay kaşığı pulbiber
1 küçük soğan rendelenmiş
1 sivribiber
Tuz, karabiber
2-3 kaşık sıvıyağ
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Kıymayı soğan ve sivribiberle kavuralım. Diğer malzemeleride koyup soğutalım.

Milföy hamurlarını oklava yardımıyla biraz açalım. İçine hazırladığımız kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatalım.

Kapattığımız tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susamla süsleyip, öncecen ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirelim. AFİYET OLSUN...
 

HTML

Üst