Kolanın fazlası zarar

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Kolanın fazlası zarar

Kola içerken bir kez daha düşünün..

Yunanlı bilim adamları tarafından yürütülen bir araştırma, aşırı kolanın vücutta potasyum seviyesini düşürdüğünü ortaya koydu. Ioannina Üniversitesi tarafından uzmanlarına göre daha kola kalp ritminin bozulmasına, kalp krizine ve kasların kasılıp kalmasına yol açabiliyor.

2007'de dünya çapında kola ve şekerli gazlı içecek tüketimi 552 milyar litreydi. Yani her insana yılda 83 litre düşüyordu. Bu oranın 2012'de 95 litreye çıkacağı öngörülüyor.

Günde 3 litre kola içen 21 yaşındaki bir hastada alp tıkanıklığı yaşandığı ancak kolayı bırakıp potasyum takviyesi aldığında tamamen iyileştiği gözlendi. Kolanın daha önce de obezite, diş çürümesi, diyabet ve kemik dokusunu zayıglatma gibi sorunlar yarattığı da ortaya çıkmıştı. Bilim adamları yüksek orandaki şeker ve kafeinin vücuttaki potasyumu yok ettiğini tahmin ediyor.

Vatan

ben seviom günde 1 litreden fazla içmem ama :D

ben neredeyse 1 seneye yakın kola içmiyorum şükür koladan dolayı bi eksiğim olmadı içmemeyi herkese tavsiye ederim kola içeceğime
ice tea
ayran
meyve suyu
çay
içiyorum illaki kola içmek zorunda değilsiniz ama herkesin kendi tercihi

bi ara kola manyağıydım. akşam bi oturuyodum bilgisayar başına 2.5 luk kola sabaha kalmıyordu. hatta bi keresinde arkadaşlar bi iddaaya girmişti 15 dakkada 2.5 luk kolayı içebilirmisin içemezmisin diye. çocuk bi dikti kolayı 3 dakka 6 saniyede bitirdimi. içerken bi tıkandımı biz baya tırsmıştık adam bide ölür falan başımız belaya girer diye neyse ki bişey olmadı. artık kola içmiyorum.

eğer illaki içmek istiyorsanız mutlaka soğuk olmasına dikkat edin. boğazınızı üşütmemek için kesinlikle ılık yada sıcak içmeyin. bir arkadaşım oda sıcaklığında beklemiş kolayı içtiğini ve karnı ağrıdığını söylemişti. yunanistan daki olay da bundan dolayı olabilir.

tiryakiler için bir öneri büyük bir bardağa kolayı dökün (bardağın üstünde birkaç parmak boşluk kalacak kadar doldurun) üstüne çay kaşığı ölçüsüyle nescafe ekleyin çok hafifçe karıştırın köpürecektir. tadı hoşunuza gideceğine eminim. soğuk içmeyi ihmal etmeyin

benim arkadaş tek dikişte 2.5 luk içiyo.
çocuk ramazanda sahuru 2.5 luk kola ve sigarayla yapıyo. iftar da aynı:D
fazla yaşamaz dyorum ama anlatamıyorum.

kolanın azıda çoğu da zarar.

İce Tie İçiyorurum CoLa Yerıne.. Hem Siqara Hem CoLa Aqır GeLıyor ßazen SaqLıqım Icın..

Geri