Koku : Patrick Süskind

Vampirella

New member
Reaction score
0
Patrick Suskind'in, Almanya'da ilk yayımlanışında tam anlamıyla olay yaratan, aylarca liste başlarında kalan Koku adlı bu romanı, gerçekte alışılagelmiş çoksatanların oldukça dışında kalan, toplum eleştirisini sergileyen bir kitap. Olay, 18 yüzyıl Fransa'sında geçer; kitabın kahramanı Jean-Baptiste Grenouille ise tüm insani duyumlardan ve duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dahi olan Grenouille, kendi kokusunun bulunmadığını, onun bulunduğu yerlerde insanların, insan kokusunu alamadıklarını anladığı gün dünyasını da yititir. Kendisi için tek çıkar yol, başkalarına onun için sakin insanmış izlenimini verebilecek kokular sürünmektir. Toplum içinde bireyselliğini hiçbir zaman edinememiş, kendi benliğinin dışında her şeyi yaratabilmiş dahiyi sergileyen bu görkemli alegorinin olağanüstü bir akıcılıkla erişilen son bölümü, benzeri herhalde ancak bir Kafka'da görülebilecek bir insanlık trajedisinin simgesidir.

Henüz kitabın 77. sayfasına gelmiş bulunmaktayım:))Kitabı hala bitiremedim ama oldukça heyecanlı ve sürükleyici bir kitap...Katil henüz 1 cinayetini işledi ve çok istediği parfümcüde çalışma imkanı yakaladı. Kitabın bundan sonraki gelişmelerini çok merak ediyorum...Şiddetle tavsiye edilir...

kitap tavsiyen için teşekkürler. Birde e-book dosyası varsa iyi olurdu. Neyse kitabı merak ettim. Bulursam ben eklerim

Ben bitirdim kesinlikle değişik bir kitap ama bir daha okumam:D Bide etkisi altında kalıp daha çok koku almaya başlıyorsun :D

Super bi kitap 5 sene once okumustum okudukca kokular geliyor ve bu sene filmi cikti

Patrick Süskind’in Koku’su film oluyor

Bernd Eichinger filmin yapımcısı, Tom Tykwer ise yönetmeni olacak, Ben Whishaw ve Alan Rickman ise başrollerde yer alacaklar. Çekimler temmuz 2005’te Münih ve Barselona’da başlıyor.

Constantin Film, dünya çapında çok satan Koku’yu Avrupa ortaklığıyla filme çekiyor. Senaryo, Andrew Birkin (Gülün Adı), Bernd Eichinger (Çöküş) ve Tom Tykwer (Koş Lola Koş), Patrick Süskind’in tüm dünyada çok satan aynı adlı romanından uyarlanıyor.

Roman, ilk kez 1985’te ortaya çıktı ve o andan itibaren bütün dünyada şu ana kadar 12 milyondan çok satarak sansasyonel bir başarı yakaladı. KOKU: BİR KATİLİN HİKÂYESİ dokuz yıldan fazla bir süre “Spiegel”in çoksatanlar listesinde kaldı ve ABD, Japonya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelerin çoksatanlar listesinde başı çekti. Almanca’dan 41 dile çevrildi ve böylece Erich Maria Remarque’nin Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok adlı eserinden beri en başarılı Almanca roman oldu.

Koku, Tom Tykwer (Prenses ve Savaşçı, Koş Lola Koş) tarafından yönetiliyor. Henüz 24 yaşında Shakespeare’in Hamlet’ini canlandırarak Londra’daki bütün tiyatro dünyasını kendine bağlayan Ben Whishaw (Dayanılmaz Aşk, 77 Beds) başrolde Grenouille’u oynuyor. Zor Ölüm ile isim yapan ve büyük başarı yakalayan Harry Potter’da Profesör Severus Snape ayrıcalığını tadan Alan Rickman ise Grenouille’un rakibi Antoine Richis’i canlandırıyor. Koku’nun yapımı Bernd Eichinger tarafından gerçekleştiriliyor. İsviçreli işkadını Gigi Oeri de yardımcı prodüktör olarak rol alıyor. DreamWorks, filmin Kuzey Amerika’daki dağıtımcısı.

Çekimlerin temmuz 2005’te İspanya, Fransa ve Münih’te başlaması planlanıyor. Film dünya çapında tüm sinemalarda 2006 sonbaharında gösterime girecek.

“Koku”da Dustin Hoffman oynayacak

Constantin Film tarafından sinemaya uyarlanacağı daha önceden bildirilen Koku adlı romandaki Giuseppe Baldini karakterini ünlü aktör Dustin Hoffman canlandıracak.

Patrick Süskind’in dünya çapında satış rekorları kıran romanı Koku, Bernd Eichinger’in yapımcılığıyla Constantin Film tarafından beyazperdeye uyarlanıyor. Filmde başrollerden biri olan Giuseppe Baldini karakterini dünyaca ünlü aktör Dustin Hoffman canlandıracak. Filmde Grenouille karakteri Ben Whishaw tarafından, Antoine Richis ise Alan Rickman tarafından canlandırılacak.

Yönetmenliğini Tom Tykwer’ın üstlendiği Koku’nun çekimleri 12 Temmuz 2005’te başlayacak. Film Barselona’da ve Güney Fransa’da çekilecek.

Kaynak:::http://www.canyayinlari.com/kitap_ayrinti.asp?id=598

Bir diğer haber için kaynak:::http://www.beyazperde.com/haber/5839

alintidir

ya bu kitabın filmi çıktı acaba nerden indirebilirim bir bilgisi olan varmı

ben torrent olarak indirdim ama fransizca altyazi eklersin

.............
....

edit:film paylasımı yasak

Geri