Kod Çalınmasını Engellemek!...

Sanırım enqeLLeyemessin Tarayıcıdan Sağ Tıklayıp Kaynağı Göster Diyince Direk Çıkıyo.. Herşey.. Bu En Büyük Sitelerdede Böyle..

Browserlarda View Source diye bir seçenek var kaynaktaki tüm kodu görüntülüyor. Ekstra toollar var css dosyalarını gösteriyor. Dinamik bir dil kullanmadığın sürece engelleyemezsin.

hec ya :p
arkadaşlar zaten kod calamazlar iceriği domaine php veya başka programlama dilleriyle giriliyor.Sonra siz o siteye girdiğinizde tarayıcınız istek gönderiyo ve html olarak yorumlanmış olarak geliyo işler böle yürüyor :p :p
tüm tarayıcılar html olarak yorumları okur zaten :p
anlatabildiysem güzel

şifrelersin. Ancak seo açısından problem yaratır.

sağ tıklama engeliyle sadece sağ tıklayıp kaynağı görüntüle yapılamaz.
sağ tıklamadan, Görünüm sekmesinden kaynak alınabilir.

ayrıca sayfa şifreleme / javascripte gömme gibi yollar var. (hiç denemedim)
bunu da önermem arkdaşın dediği gibi seoyu engeller.

bence kod kullanmak için özel kodlamalar yapmalısın içinde java gömme seçeneği aslında iyi yaparsan seoyu pek engelliyeceğini sanmıyorum. Çünkü arkadaşlara katılıyorum seoyu mahvetme ihtimali var :) ... ama genede dikkatli ol kaynak görüntüleme değilde kaydetmeyi kaldırabilirsen daha bi iyi olur mesela kod u bi .exe dosyası yapabilrsin bu senin elinde
ama üstün bi kod bilgisi gerekiyor :) genede diyeceğim hazır kod kullananlarda zaten kodları öğrenemeyenler yada tam ne işe yaradığını kodun bilmeyenler , o yüzden pek fazla takılma bu konulara :)

Geri