Klasik Türk erkeğinden esinlendi

eftalya

Deniz Kızı
Reaction score
0

Genç Türk tasarımcı Ümit Benan, moda dünyasının huzuruna bu kez de 'Home Sweet Home' koleksiyonuyla çıktı.

Almanya doğumlu tasarımcının Türkiye’ye dönüşünün ardından hayata geçirdiği koleksiyonu için Milano’daki Jannone Galerisi’nde düzenlenen tanıtım sergisi, moda severlerden büyük ilgi gördü. Benan’ın İlkbahar-Yaz 2011 kreasyonu olarak hazırladığı "Home Sweet Home" koleksiyonu, Türkiye’nin klasik erkek figürlerinden yola çıkarak tasarlanmış bir çalışma niteliği taşıyor.

Koleksiyonu için Anadolu’da ciddi bir araştırma yaptığını belirten 30 yaşındaki Benan, "şalvar, yelek gibi klasikleşmiş maskülen ağırlıklı kıyafetleri, kendilerine özgü çizgilerini bozmamaya özen göstermekle birlikte küçük feminen dokunuşlarla modern bir tasarım haline getirdiğini" ifade etti.

Benan, "Bu koleksiyonu hazırlarken, Anadolu’da köy kahvelerindeki klasik Türk erkeklerinden esinlendim. Türkiye’den, özellikle de Anadolu’dan ilham alarak, klasik çizgileri kullandığım kumaş ve desenlerle modernleştirirken orijinalliği kesinlikle bozmadan tasarlamaya özen gösterdim" diye konuştu.

Milano’daki sergide, Benan’ın "Türkiye’de kahvede oturan, bıyıklı, tespihli, sert bakışlı klasik erkek figürü" diye tasvir ettiği temanın, görsel malzemelerle desteklenmiş olması da dikkati çekti. Benan, Anadolu’daki köy kahvelerinden seçilen ve tümü bıyıklı kişilerden oluşan 18 kişinin, eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Serdar Bilgili tarafından fotoğraflandığına işaret ederek, "Bilgili, hayalimde tasarladığım çalışmayı fotoğraflara çok iyi yansıttı ve çok iyi bir çalışma ortaya çıkardı" dedi.

Benan’ın "Home Sweet Home" koleksiyonunun tanıtımında, sergi alanı bir köy kahvesinden esinlenerek dekore edildi. Moda tutkunları, koleksiyonu oluşturan tasarımları, Burhan Öçal’a giydirilmiş ve Bilgili tarafından görüntülenmiş fotoğraflar eşliğinde görme ve inceleme olanağı buldular.

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714907.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714905.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714903.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714901.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714899.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714897.Jpeg

klasik-turk-erkeginden-esinlendi-714895.Jpeg

Sacma sapan bi kolleksiyon olmus :blink: hic begenmedim :thumbdown:

sadece paylasmak istedim :thumbdown:

sana katılıyorum eftalya bencede saçma

ilginç bence..

ben de kLasik türk erkeğiyim ama böyLe gezinmiyorum..geçiniz efem..

Kimse beni boyle giydiremez.! O ne oyle palyaco gibi :lol: klasik turk palyacosu :lol:

klasık turk erkegi hiç bir zaman böle giyinmediki

Ne sıralar gelmiş ki Türkiye ye!! yarattığı tasarım aynen üstü kaval altı şişane kendi kendimizi baltalama başka bir şey değil sonra yabancı dizileri açıyoruz(en lost ta hatırladığım) saçma sapan kıyafetler oluyor üstümüzde

kenan imirzalıoğluda anadolu çocuğu ama hollwyood takilerden kalır yanı yok giyim kuşam konusunda.Aorhana katılıyorum baltalama başka bişiy değğil

"Bu koleksiyonu hazırlarken, Anadolu’da köy kahvelerindeki klasik Türk erkeklerinden esinlendim. Türkiye’den, özellikle de Anadolu’dan ilham alarak, klasik çizgileri kullandığım kumaş ve desenlerle modernleştirirken orijinalliği kesinlikle bozmadan tasarlamaya özen gösterdim"

Kısacası zaten Türk erkekleri böyle giyiniyor denilmemiş, sadece onların giyimlerinden ilham alınmış ama nedense herkes alev saçıyor yorumlarıyla. Arkadaşlar olumsuz bişey yok, her yerde herşeyi gereksiz yere eleştirmeyin, sanat bu nihayetinde, bir çok kültürün kombinasyonuyla daha uygun şeyler bulunacaktır. Lütfen bir şeye yorum yapmadan önce iyice okuyalım, anlayalım ondan sonra yorumumuzu yapalım.

Ben kendi adıma konuşuyorum, gayet beğendim. Diğer ülkelerede baktığınız zaman aynı şekilde durumlar göreceksiniz, bence bu güzel bir ilerleme, yakın bir zamanda daha güzel modeller yapılabilinir ve belkide sizde beğenir giyersiniz. Neyse uzatmaya lüzum yok, geliştirilebilir hoş ve değişik tarzda modeller olmuş.

Sçma bi koLeksiyon gerçekten

Geri