Klasör Şifrelemeye Son. Gizli Komut..

Yskorpitx

∂єѕριиα - d
Reaction score
0
Gizli kalmasını istediğiniz ve kimsenin görmesini istemediğiniz dosyalarınızı bir klasörde toplayın ve ona isim verin.

ÖRNEK: klasörün adı deneme1 olsun,ve klasöru D ye attınız. yapmanız gereken şu: Başlat çalıştırı açın ve,

attrib +h +s D:/deneme1 yazın ve enter yapın.Klasor artık hiçbir yerde yok.

Geri getirmek için

attrib -h -s D:/deneme1 yazın enter yapın klasör karşınızda.

Önemli nokta; boşluklara dikkat edin. (attrib den sonra boşluk, h den sonra boşluk, s den sonra boşluk var.)

Denicem bakalım işe yarıyomu :D

İşe Yaradı Süpersin

zuhahah ....Ahhhh Ahhh Yurdum insanı....
arkadaşlar klasörün üzerine sağ tıklayın ( özelliklerden "gizli" ve " salt okunuru " işaretleyin ayni şey....
ammmaaa kalsör seçeneklerinden "gizli dosyaları göster" deyin o arkadaşın yok olan dosyası birden bire ortaya çıksın.....

boş işler bunlar....Böyle olamazzzzz....

kanka süpersin yaww

valla güzel çalışma gizli dosya ve klasorleri goster le bıle gozukmuyor tşk ler kardes

zuhahah ....Ahhhh Ahhh Yurdum insanı....
arkadaşlar klasörün üzerine sağ tıklayın ( özelliklerden "gizli" ve " salt okunuru " işaretleyin ayni şey....
ammmaaa kalsör seçeneklerinden "gizli dosyaları göster" deyin o arkadaşın yok olan dosyası birden bire ortaya çıksın.....

boş işler bunlar....Böyle olamazzzzz....

denedimi?

gizli seçenegini aç bakalım tekrar ortaya çıkıyımu

Attrib komutu

∂єѕριηα;3113915' Alıntı:
denedimi?

gizli seçenegini aç bakalım tekrar ortaya çıkıyımu

öncelikle üslubumdan dolayı özür dilerim...
Ancak:
Attrib ( attributes ) Ms-Dos komutu bir veya daha fazla dosyanın özelliklerini değiştirmekte kullanılan bir komuttur. Bu komuta ait toplam 4 adet parametre kullanılmaktadır. (+) ile özellik kazandırılıken (-) ile girilen özellik devre dışı bırakılır.
Paremetreler de ; +a Archive ( arşiv ) , -r Read only (salt okunur), +h Hidden ( gizli) ve +s System(Sistem) 'dir.
Şimdi siz ilgili komut ile ( h ve s) parametrelerini kullanmaktasınız. Bu da ilgili klasöre gizli ve SİSTEM özelliği katmakta..
"Araçlar>Klasör Seçenekleri>Görünüm>Gelişmiş Ayarlar" bölümünden "Gizli Dosyaları Göster" ve "Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle " ( hani şu önerilen :)) seçeneklerini ayarlarsanız. Attrib komutuyla sistem dosyası özelliği kattığınız klasörünüz gözükür...
Bunu niye böyle anlattım: bilgisayarınızda "tam kontrol" için . Bu özelliği kötü niyetli yazılımlarda kullanmakta.. PC nizde bu özellik açık olursa System32 içindeki virüsleri biraz dikkatle elle bile silebilirsiniz. Ayrıca biraz işi bilen hemen gizli saklı dosyalarınız buluverir.
Umarım faydası olur. :victory

öncelikle üslubumdan dolayı özür dilerim...
Ancak:
Attrib ( attributes ) Ms-Dos komutu bir veya daha fazla dosyanın özelliklerini değiştirmekte kullanılan bir komuttur. Bu komuta ait toplam 4 adet parametre kullanılmaktadır. (+) ile özellik kazandırılıken (-) ile girilen özellik devre dışı bırakılır.
Paremetreler de ; +a Archive ( arşiv ) , -r Read only (salt okunur), +h Hidden ( gizli) ve +s System(Sistem) 'dir.
Şimdi siz ilgili komut ile ( h ve s) parametrelerini kullanmaktasınız. Bu da ilgili klasöre gizli ve SİSTEM özelliği katmakta..
"Araçlar>Klasör Seçenekleri>Görünüm>Gelişmiş Ayarlar" bölümünden "Gizli Dosyaları Göster" ve "Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle " ( hani şu önerilen :)) seçeneklerini ayarlarsanız. Attrib komutuyla sistem dosyası özelliği kattığınız klasörünüz gözükür...
Bunu niye böyle anlattım: bilgisayarınızda "tam kontrol" için . Bu özelliği kötü niyetli yazılımlarda kullanmakta.. PC nizde bu özellik açık olursa System32 içindeki virüsleri biraz dikkatle elle bile silebilirsiniz. Ayrıca biraz işi bilen hemen gizli saklı dosyalarınız buluverir.
Umarım faydası olur. :victory

:D

bilgin içn teşekkürler açıklamasınıda yapmışsın ama orda bi açıklama yapmadan olmaz böle bişey falan diyince herkesin yerinin bilmesini istedim :goz:

∂єѕριηα;3116075' Alıntı:
:D

bilgin içn teşekkürler açıklamasınıda yapmışsın ama orda bi açıklama yapmadan olmaz böle bişey falan diyince herkesin yerinin bilmesini istedim :goz:

Tekrar özür......:aşk:goz:

Paylaşım için Teşekkürler.İşe yarıyor.
(Hide Folder xp kullanıyorum.tek tık ile gizleme kilitleme yapıyorum)

süper arkadaş teşekkürler

süpersin eline sağlık arşivi sağlama alırım olursa :D

Geri