kisa donem askerligin ortadan kalkmasi

alexdsouza

Banned
Reaction score
0
''Dünya üzerinde en güçlü silah ateşlenmiş insan r
asker132458.jpg

YÖK Başkanı Özcan açıkladı...

"Genelkurmay, askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Bundan sonra lise mezunları 18 ay, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak."

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, askerlik konusunda, ''Herkes için aynı süre olması düşünülüyor'' dedi.

Özcan, Bozok Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksek okulları ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerle yemek yiyen, yöreye özgü testi kebabının testisini kıran Özcan, ardından İktisadi İlimler Fakültesinde derse girdi.

Meslek Yüksek Okuluna gelişinde öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan Özcan, okulun dokumacılık bölümünde tezgah başına geçerek, dokunan halının kesimini yaptı. Özcan'a burada bir halı ve çini vazo hediye edildi.

Meslek Yüksek Okulunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan, şöyle konuştu:

''Gazetelerde yazılar çıkıyor. (YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı'na gitti geri çevrildi) filan. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Ama bunu yapmak için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu konuda sizlere detay veremem. Ama bundan sonra lise mezunları 18 ay askerlik yapacak, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor.''

Üniversiteleri bir plan çerçevesinde ziyaret ettiğini kaydeden Özcan, bu ziyaretlerin amacının rektörlerle yüz yüze görüşüp, sorunlarını ilk elden öğrenmek, fiziki yapıyı yerinde görüp, neye ihtiyaçlarının bulunduğunu yerinde tespit etmek olduğunu ifade etti.

Özcan, şöyle devam etti:

''Bozok Üniversitesi yeni bir üniversite, her yeni üniversite gibi problemleri var ama buradaki morali, arkadaşların kalitelerini gayet iyi gördüm. Yayınları bakımından başka benzer üniversitelerdeki öğretim üyeleriyle yarışabilir durumdalar, bu bana ümit verdi. Eğer biz onların ihtiyaçlarını karşılayabilir, araştırma olanaklarını arttırabilirsek, inanıyorum ki çok başarılı sonuçlar alınacaktır. Burada bir kapasite var ama yardım edilmesi gereken, desteklenmesi gereken bir kapasite bu. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız, tabii ki imkanlar oranında ne imkanlarımız varsa bunu diğer üniversitelerimiz ile birlikte adilce paylaştırıp Yozgat'a hak ettiğini vermeyi çok isterim.''

Özcan, açıklamalarının ardından Ankara'ya döndü.

Haberturk​

yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bir mevzu..şimdi üniversite bitirene 15 ay askerlik yaptıramazsın millet 6 aya isyan ediyor 15 ayda neler olmaz..üniversite okumayana 6 ay yaptırırsan zaten öyle adamlar varki selam vermeyi 6 ayda öğreniyor bu süre içinde ordu bu adamdan nasıl yararlanacak...işin olur tarafı ikisinide ortada birleştirmek ama askerde okumuş olmanın avantajlarından yararlanamamak beraberinde bayağı büyük sorunlar getirecek örneğin öğretim üyesi kısa dönemler vardı bu adamlara okuma yazma bilmeyen erler tarafından tuvalet temizlettirilmesi bayağı bir kişinin hoşuna gitmez ne bileyim son ırak operasyonunda halkla ordunun arasını açamadılar bu askerlik süresi mevzusunda sanırım bayağı bir yol katedecekler

yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bir mevzu..şimdi üniversite bitirene 15 ay askerlik yaptıramazsın millet 6 aya isyan ediyor 15 ayda neler olmaz..üniversite okumayana 6 ay yaptırırsan zaten öyle adamlar varki selam vermeyi 6 ayda öğreniyor bu süre içinde ordu bu adamdan nasıl yararlanacak...işin olur tarafı ikisinide ortada birleştirmek ama askerde okumuş olmanın avantajlarından yararlanamamak beraberinde bayağı büyük sorunlar getirecek örneğin öğretim üyesi kısa dönemler vardı bu adamlara okuma yazma bilmeyen erler tarafından tuvalet temizlettirilmesi bayağı bir kişinin hoşuna gitmez ne bileyim son ırak operasyonunda halkla ordunun arasını açamadılar bu askerlik süresi mevzusunda sanırım bayağı bir yol katedecekler

KATILIYORUM

ben katılmıyorum türkiyede yaşayan erkeklerın hepsı aynı sürede askerlik yapması daha uygun benceyok ben 6 ay yapacagım ben 18 ay yapacagım sacma bence herkes eşittir insallah yök baskanı dedigini yapar yalan olmaz.:clap

böyle saçma bi düşünce olabilir mi ya oldu biz boşuna mı okuyoruz 4 yıl hay Allahım

Dai pisuvarda elini ayagını yıkıyanımı ararsın ne arasan var. Böle insanlar ile normal diyebilecegimiz insanlar arasında bi fark elbet olmalı.. Ki askerlik süresinin esitlenmesi sacma olur bence.. Sanırım cimbomlular derdi '' Herkes rütbesini bilecek '' Olay budur

KATILIYORUM

-ordumuzun her zamankinden fazla ihtiyacı var demekkii...

-bence 22 ay olmalı ..

-üniversite bitirmiş çok öküz tanıyorum milli bilinçten yoksun hatta Atatürk düşmanı...belki burda biraz daha yontulurlar biraz daha insan olurlar

-benim için askerlik yapmak onurdur kutsaldır her zaman koşa koşa giderim..sorgulamam ne kadar yapılacak nasıl olucak diyee

Bu okuyanlara haksızlık olacak.

Okumanın birçok avantajı olmalı, bunlar daha avantajları kaldırırlarsa olmaz bu iş.

doğru diorsun okuyana haksızlık olucakk en büyük haksızlığı amerika gibi avrupa gibi yerlerde okuyanlara olucak....
kardeşim okuyanların milli şuurları çok zayıf bunu sende biliyorsun ...bir sürü okuyupta Atatürk ü anlıyamıyan düşman olan çok gerzek var..bu akıl yoksunu zatı muhterem gerzekler askerlikte biraz yontuluyor eğer askerlik yaptıysan bilirsin...
-bu zatlar yemek duasını yaptıklarında tanrımıza demezlerr ve çarpılırlarr sonra tanrımıza demeye başlarlarr ...ne kadar yanlış ları varsa okadar çarpılırlarr taakii düzelene kadarr...bazen düzelemeyip eğitim zayiatı olanlarda varrr olacak okadarrrr

Geri