Kim Kimin Torunu?

replik68

New member
Reaction score
0
Kim Kimin Torunu?

Yıllar önce Eskişehir’de yerel bir gazetede izlemiştim. Kalabalık bir AKP mitingini kim olduğunu bilmediğim solcu bir grup protesto etmek için bir pankart açtı. Beklide eylemcilerin bile beklemediği bir kargaşa yattı bu pankart. AKP’liler birbirlerini ezerek “anarşistlerin” yanından uzaklaşmaya çalışıyordu. Ortalık biraz açılınca iriyarı güvenlikler eylemcileri teke tokat alandan uzaklaştırdı. Kürsüdeki adam dikkatini dağıtmamaya çalışsa da bir süre sonra kekelemeye başladı. Baktı rezil olacak dayanamadı halka şöyle seslendi. “Bunlar var ya bunlar milyonlarca insanı kesen “Hitler’in” torunlarıdır.” Miting dağıldı yerel gazetenin muhabiri milletvekili adayının yanına gitti.

- Efendim solculara Hitler’in torunu dediniz, ne söyleyeceksiniz?
- Ha Hitler ha Stalin şeceresini mi tutuyorum heriflerin?

Bu hikâye geçenlerde metobüs açılışı sırasında asılan “son padişah” pankartıyla tekrar aklıma geldi. Aslında Padişah lakabı Tayyip beye ilk kez yakıştırılmıyor. Yıllar, yıllar önce Tayyip Bey İstanbul belediye başkanı iken uyguladığı içki yasağı ile “4. Murat” lakabını almıştı. Kan çekti diyelim. Bu pankartın sıcaklığı soğumadan yeni bir pankart çıktı ortalığa “2. Atatürk” Fethullah Gülen’in öğrencileri yıllar önce “kör gözlü Atatürk “ sloganları atarak Mustafa Kemali Deccala* benzetirken aralarından birinin Atatürk diye övüleceği akıllarına gelmiş midir acaba. İstanbul’daki içki yasağı çok ciddi sansasyon yaratırken tüm yurtta uygulanan yasak üzerinde pek fazla durulmadı. Sanırım alkol üzerinden siyaset yapmak istemiyorlar. “Gemicik, Ak Tokatçılar, Yağma Timi” gibi ilkokul seviyesinde hakaretler içeren afişlerle AKP’yi iktidardan indirmeye çalışan CHP’liler de yapacağı çarşaf açılımına ön ayak olsun diye buna pek fazla ses çıkarmadı sanırım. Tayyip Bey iktidara gelir gelmez ortaya çıkan 4. Murat genlerine mani olamayıp içki yasağını geçirdi gitti.

Tabi herkesin bildiği gibi 4. Murat deliydi. Akşamı sabahını tutmazdı yani sabah rakı sofrası kurar akşam meyhane basıp akşamcıları keserdi. Sanmayın ki Davos zirvesinde yaptığı hareketlerin bu genlerden geldiğini. Konuşurken elindeki notları göstererek konuştuğuna dikkat edenler fark etmiştirler. Tayyip Bey ilkokul müsameresine çıkan çocuklar gibi oldukça amatörce rolünü oynadı. “BOP’ un eş başkanı” olmanın ağırlığı ile alkış koparacak kelimeleri söyledi “one minute”. Peki, bu genlere ne oldu bastırılıp yok mu oldu? Tabi ki hayır. Çıkacağı yeri çok iyi bilen genler bunlar. Halktan biri onu sevmediğini söylediğinde aniden ortaya çıkıyor gözler kararıyor şuursuzca bağırıyor “Ananı da Al Git Lan“.Abdülhamit’i de aklamaya çalışmalarının nedeni sadece genler değil. Tarihin kendilerini de affetmeyeceğini bildiklerinden belki ileride bizde aklayanlar çıkar diye siyasi kökenlerini koruma altına alıyorlar. Bense bu yazının bitişini yıllar önceden gelme bir mani ile yapmak istedim. “Ah Osmanlı vah Osmanlı Şalvarı yırtık Osmanlı bizden alırken kaplan varırken yavşak Osmanlı”

*Bir tür Şeytan

http://haber.sol.org.tr/serbest_kursu/11284.html

Geri