Kim bunlar?..

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Altın Üye
Reaction score
0
2b.jpg

MEYDANLARA çıkan insanlar, sanki uzaydan gelmiş yaratıklarmış gibi, hem Türkiye’de, hem dışarıda merak uyandırdılar.

Sordular:

"Kim bunlar?.."

Batı medyası bu yüzden meydanlardaki görüntüyü birinci haber olarak verdi, izleyen Batılılar şaşırıp öyle baktılar. Bizim gazetelerde ise meydandakilerin tanımı, ya da analizi yapılıyor.

Bakıyorlar:

"Bunlar kim?.."

*

Onlar; meydanda gözüksün gözükmesin, gazete okuyanlar.

Yazılı medyanın toplam tirajı 5 milyonsa, bir gazeteyi üç-beş kişi okuyorsa, eh işte o kadar...

Onlar; Ti-Vi dizilerinden önce "haberlere" de bakarlar.

Ortalama çocuk sayıları; iki, bilemediniz üç.

Holdingleri, bankaları, yabancı sermaye ile ortaklıkları, sermaye örgütleri yok.

Zaten çok paraları da olmaz.

Bilgisayarları vardır.

Tarikatları, dergáhları, şıhları da olmaz onların.

İnançları yüreklerinde, duaları sessiz, ibadetleri gösterişsiz, dinin iyi ahlak olduğunun bilincindedir onlar.

Dinlerini çıkarları için, siyasi ya da ticari sermaye olarak kullanmaktan utanırlar.

Peygamber’e de laf söyletmezler, Atatürk’e de.

*

Onlar; bir torba nohuta-makarnaya satılmazlar.

Akılları vardır.

Toplumun aptal yerine konulduğu iç politikalar karşısında canları sıkılır, onursuz dış politikalar karşısında gururları kırılır.

Sahtekár, ikiyüzlü, kaypak değildir onlar...

Hırsız ve yağmacı iktidarlarla suç ortağı olmazlar.

Merhametlidirler.

Ama mangal gibi yürekleri...

İhanete tepkileri...

Bayrağa sevdaları...

Cumhuriyet’e inançları...

Türkiye hálá ayakta duruyorsa, kutsal Anadolu devrimine sadakatleri vardır onların...

Türkiye’dir onlar...

Bekir Coşkun

Onlar sol görüşlü insanlardır, o kadar.

Bu sayılan nitelikleri taşıyıp taşımadıkları kişilere göre değişebilir, hepsinin böyle mükemmel olduğunu zannetmiyorum, yazıyı yazanın da bunu araştırdığını sanmıyorum. Hata demiş ya dinleri içlerinde Hz Muhammed'i savunurlar demiş. Oysa ki orada müslüman olmayanlar da var büyük ihtimal ...

Bunun dışında dinin güzel ahlak olduğunu zaten o mitinge katılmayanlar dan da bilenler var. İyi ahlakın ne olduğunu Kur'an ve peygamberimiz(sav) söylemiş. Allah'a yakın olmak, başkalarına zarar vermemek, kişisel olarak iyiniyetli vs olmak(zaten Allah rızasını kazanmak bunu kapsıyor) Allah rızasını kazanmak. Allah rızasını kazanmanın nasıl olduğu da ayrıntılı bir biçimde dini kitaplarda bulunmakta. Bu kitapları okuyup mitinge katılmayan bir sürü kişi var örnek: ben. Din tabii ki iyi ahlaktır. Ama iyi ahlaktan ne anladığınız kişiye göre değişebiliyor günümüzde...

Emek vermişsin tabii bu yüzden sağ ol ama faydasız bir yazı bence verdiği mesaj 100lerce kez verildi... Yalnız yanlış bilgiler de içermekte yukarıda saydığım örneklerde ki gibi.

Valla çok iyi konuşmuş . Kalemine sağlık .

'' Onların şıhları dervişleri yoktur .
Peygamber’e de laf söyletmezler, Atatürk’e de . ''

İşte buna lafa diyecek bulamıyorum .

Mitingi takip etmediğin hakkında hiçbir bilgin olmadığı çok belli orda sürüyle sağ görüşlü insan vardı hatta bilmiyorsan söyliyim DP birleşmesi mitinge katılan sağ görüşlü kesim tarafından pankart açma suretiyle birleşme oldu.Orda birçokda başörtülü insan vardı.Onlar dinsiz sizmi müslümansınız? Ayrıca niye hala şu tabuyu aşamıyorsunuz solculuk dinsizlilk değidir artık anlayın bunu.ok doğoru bir yazı ama ne yazıkki her Türk evladı böyle bir üdşünceye sahip olması gerekirken günümüzde bu düşünceyi vurgulamak nerdeyse suç olcak zaten baksanıza RTE ye "Ne Mutlu Türküm Diyene" lafına ırkçılık kutuplaşma yapıyor diyr ne acı birşey ükemiz bu hallerde.

İnsanların bir şeyide anlamalıdır artık Türkiye Cumhuriyeti bir islam devleti DEĞİLDİR!! Bir hukuk devletidir temelleride Atatürk'ün kurduğu anayasamız ve ilkeleridir.Ayrıca anlamadığım başka bir olay laikliği dininizi yaşamaya bir engel olarak görüp inanç özgürlüğü inanç özgürlüğü diye bağırıyorsunuz peki niye bir dine yakın olmayan insanlara kötü gözle bakıyorsunuz ? Onar insan değilmi? Size gelince inanç özgürlüğü çalışıyor onlara gelince niye çalışmıyor ? Nedir bu yaman çelişki...

Yazı çok doğru Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ paylaştığın için teşekkürler.

Kim bunlar?

Eksik olmuş yazı tamamlayalım.

Başörtüsü düşmanı bunlar.

Şeriat düşmanı bunlar.

Baleyi namaza tercih edenler bunlar.

Ezan sesine tahammül edemeyenler bunlar.

Türklüğe düşman, bölücüye alkış tutan ulusalcı bunlar.

Avrupa Birliğine hayır deyip batılı yaşam anlayışını tercih edenler bunlar.

Amerikaya hayır deyip Mc donald dan çıkmayanlar bunlar.

Atatürkçülük yaparken aslında atatürkçülüğe en büyük zararı veren bunlar.

AKP ye karşı miting düzenlediklerini sanıp aslında AKP nin oy oranını yükselten bunlar.

Yoksulluk edebiyatı yapıp aslında köşeyi dönenler bunlar.

Demokrat olduklarını söyleyip darbecilik cuntacılık yapanlar bunlar.

Sahtekár, ikiyüzlü, kaypak değildir onlar...

Mitinglere katılmayanlara bu nasıl bir ithamdır böyle. Ve siz forumdan arkadaşlarımız, nasıl prim veriyorsunuz böyle bir yazıya. Nasıl teşekkür edip onaylıyorsunuz bu yazıyı. Demek ki sizin varsa yoksa tek dostunuz, en iyi arkaşınız, can yoldaşınız sadece ve sadece mitinglere katılanlar öylemi.
Hımm vatan millet cumhuriyet sevginiz bu olsa gerek.
Kimin vatanını milletini cumhuriyetini daha çok sevdiğini mitinglere katılanlarla ölçüyorsunuz. Demek mitinglere katılmayanlar cumhuriyet düşmanı, sahtekar, ikiyüzlü, kaypak. Belkide tv de mitinglere katılanların sayıların 3-5 katı abartılmasının sebebi budur.
Samsundaki mitinge katılmadım ama cumhuriyetimi ve ülkemi sahipsiz bırakmak için değil chp gövde gösterisine alet olmamak için.
Mitinglere katılmayanlara yapılan bu suçlamaları kabul etmiyorum, hatta aynen iade ediyorum
.

Türkiye hálá ayakta duruyorsa, kutsal Anadolu devrimine sadakatleri vardır onların...

Kurana, ezana gelince normal, anadolu devrimine gelince kutsal. sanki anadolu devriminden önce ezikti bu millet. ayakta değildi sürünüyordu.

Kural:
-Alıntı yaptığınız yazılarda siyasi veya politik bir haber değeri yoksa lütfen bu bölüme açmayınız.Bu bölüm sizlerin görüşleri için açılmıştır.Yoksa X gazetsinin Y köşe yazarının görüşleri bizi ilgilendirmemektedir.Aksi halde konu taşınacak veya kapatılacaktır.

gereği konu güncele taşınmıştır..

leke900' Alıntı:
Mitingi takip etmediğin hakkında hiçbir bilgin olmadığı çok belli orda sürüyle sağ görüşlü insan vardı hatta bilmiyorsan söyliyim DP birleşmesi mitinge katılan sağ görüşlü kesim tarafından pankart açma suretiyle birleşme oldu.Orda birçokda başörtülü insan vardı.Onlar dinsiz sizmi müslümansınız? Ayrıca niye hala şu tabuyu aşamıyorsunuz solculuk dinsizlilk değidir artık anlayın bunu.ok doğoru bir yazı ama ne yazıkki her Türk evladı böyle bir üdşünceye sahip olması gerekirken günümüzde bu düşünceyi vurgulamak nerdeyse suç olcak zaten baksanıza RTE ye "Ne Mutlu Türküm Diyene" lafına ırkçılık kutuplaşma yapıyor diyr ne acı birşey ükemiz bu hallerde.

İnsanların bir şeyide anlamalıdır artık Türkiye Cumhuriyeti bir islam devleti DEĞİLDİR!! Bir hukuk devletidir temelleride Atatürk'ün kurduğu anayasamız ve ilkeleridir.Ayrıca anlamadığım başka bir olay laikliği dininizi yaşamaya bir engel olarak görüp inanç özgürlüğü inanç özgürlüğü diye bağırıyorsunuz peki niye bir dine yakın olmayan insanlara kötü gözle bakıyorsunuz ? Onar insan değilmi? Size gelince inanç özgürlüğü çalışıyor onlara gelince niye çalışmıyor ? Nedir bu yaman çelişki...

Yazı çok doğru Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ paylaştığın için teşekkürler.
mitingi takip ettim sağ görüşlü birini de hatırlamıyorum. "Gerçekten" sağ görüşlü olan kim varmış mitingte. Başörtülüleri kastediyorsan, onların sağ görüşlü olup olmadıklarını bilemezsin. Belki sadece mitingte o başörtüyü taktılar belki de başörtülü ama sol görüşlüler... Başörtülü olup sol görüşe yakın olan insanlar var. Sonra solculara dinsiz diyen biri yok ki burada... Benim hiç öyle bir iddiam olmadı. Sonra Türkiye islam devletidir de demedim... Bu yorumu senden önce yapan bir kişi yok nereden çıktı anlamadım...

ağzı olan konuşuyor..şeriatı istemiyoruz,var mı itirazı olan

kimlerin köşeyi döndüğü çok belli,nerde son model jeep görsem,kullananların hepsi başörtülü..

böyle gülünç benzetmelere böyle gerçek cevaplar çok

anlayan anlar..

Geri