Kesinlikle Tercih Etmeyin : Ankara ün.

serro

New member
Reaction score
0
Biraz geç oldu sanırım ama tercih yapıcak olan arkadaşlarımı, bir ankara ünv. öğrencisi olarak uyarmak isterim. Üniversite hayatınızı ziyan etmek istemiyorsanız Ankara ünv. den uzak durun.

Ben yaptım bir hata, siz yapmayın. Üniversite olarak ankara üniversitesini kazandığınızda aslında kazanmış değil, aksıne kaybetmış olursunuz. Bu kayıp sadece, öss değil hayatınızın en güzel anları, en değerli vakitleri olur.

Ank. ün. ne sosyal ortam, ne de eğitim olarak size birşey veremez. Özellikle DTCF.
Benim okulum bittiği, kredimi tamamladığım halde okulun saçmalıkları ve hatası yüzünden 1 dönem daha okumak zorunda kaldım ( umarım 1 dönemle kurutlurum). Sağ -Sol kapışması olur, okul buna göz yumar, olan alakasız öğrenciye olur. Senin sınav vakıtlerın uzar. Öğreci işlerine gidersin, bilgi istersin. O seni danışmana yollar, danışmanın benim bu konudan haberim yok der seni geri öğrenci işlerine yollar. Hocalar, profesörler kendi aralarında, birbirleriyle didiştikleri için ne öğrenciyi görürler, ne de bilgi üretmeye çalışırlar. Çoğunun tek amacı öne çıkmak, diğerlerine üstünlük sağlamaya çalışmaktır.

Okulun imkanları olarak gösterilenlerin %95 inin aslında hayalden ibaret olduğunu, geri kalan%5 lık diliminde bozuk yada doğru dürüst kullanılamadığını görürsün. ( Havuz hariç, ankara ünv. bir tek havuz konusunda iyi bunu da nasıl başarıyor anlammış değilim. Gerçi bunu da düzgün yürütemiyor, üyeliğim bitmediği halde, üyeliğim doldu diye beni havuza almadılar, üye olunca da aa sizin daha bir ay daha varmış dediler.)

Bu anlattıklarım sadece benim başıma gelmiş olanlar, düşünün ne kadar öğrenci var ve aklıma gelmeyen binlercesi daha...

Aman ha!!!

süleyman demirel üniversiteside berbat benzer durumda.5 senedir okuyorum ıspartada berbat mekan bile yok.kafa dinlemek için ideal bi yer ama :)

bende bir dtcf öğrencsiyim arkadasa katılmıyorum.eğer sen derslerrinler ilgilenirsen hocalarında sana yardımcı olur.kimsede seni rahatsız etmez.ankara üniversitesi türkiyedeki sayılı üniversitelerden birtanesidir.yurt dısı olanağı cok yuksektir.karizması bile yeter:clap

Arkadaşa katılmıyorum, 3 senedir Ank. Üni. Tıp Fak.'tayım ve üniversite hayatımdan gayet memnunum :) Ankara Üni. imkanlarıyla gerçekten önde gelen üniversitelerimizdendir.Tabii parayla diploma satan özelleri saymıyorum ;) Gerek sosyal gerekse akademik etkinlikler açısından son derece yeterli bir fakültede okuyorum.Belki DTCF'nin durumu daha değişiktir, pek bir bilgim yok.Ayrıca öğrenci dediğin dersi de, siyaseti de, sosyal yaşamı da birlikte götürebilmelidir.Ne not kaygısıyla gezip tozmanın, ne de asosyallikle eve/yurda tıkılı kalmanın anlamı yoktur.Ankara Üniversitesi'ni kesinlikle tavsiye ediyorum!

sen kımsınkı Türkiyenin ılk unıversıtelerınden bırı hakkında boyle konusabılıosun?ben bı ankara unıversıtelı degılım...
senın dedıgın sag-sol kavgaları sınav tarıhlerının uzaması hangı unıversıtede olmuo bana bı soylermısın?bugun bı galatasaray unıversıtesınde yada bı odtu de bı bogazıcınde bıle kavgalar olabılıo yada sınavlar uzayabılıo...

bence sen sosyal bı ınsan degılsın...bunun en basıt ornegı benım arkadasım ank unı sayesınde avrupa ogrencılerı forumuna katıldı ve gelecek hafta ılk once bruksele toplantıya ordanda parıse gıtcek...senın sosyal hayat anlayısınıda cok merak edıyorum...eger ank unıversıtesıne gıtmekle hata ettıgını dusunuyorsan bu kadarda mutsuzsan bence kaydını dondur bı daa gır oss ye belkı kazanırsın...ama Ankara Unıversıtesını bu kadar kolay ve basıt bı sekılde karalayamazsın..!!

senin basına gelenler kac kişinin basına gelmiş olabilir ki bunları bi sen yasadın die kesinlikle gelmeyin falan yazmak ne kadar dogru orayı tercih etmek isteyenleri de düşün onları korkutacak sozler sölemekten kacın bence

Ben bir Dtcf öğrencisiyim ve yaşanan olumsuzluklar bireysel anlamda Ankara Üniversitesinin nimetlerinden yararlanmanızı engellemez bunu bilirim. Son derece memnunum. İyi ki Ankara Üniversitesi İyi ki DTCF...

Ankara Üniversitesini Bu Kadar Adam Övüyosa Sorun Başlığı Açandadır.

Bu başlığı açan herhelde orda okumuyor ben gittiğimde öle bir yerle karşılaşmadım

ankara üniv hukuk fakultesı adalet bolumunu dusunuyodum halada dusunuyorum anlattıkların nı butun universıteye mal etmek yanlıs bence senın sorunun kısısel

Uyuz oldugum bi sınıf arkadasım vardı, 2 yüzlü herif orayı kazanmıstı, o ordaysa zaten baştan bi -1 =)

Şaka bi yana, ülkemizdeki üniversitelerin birçoğunda durum bu, gercekten ilim yuvası olması gerekirken başka başka şeylerin yuvaları oluolar.

Ben şahsen yeni mezun oldum ama universiteye gidiş amacım aman bi ilim öğreneyim bi gelişim vs deildi, sadece diploma içindi.

Okula harıcacam 4 seneyi başka şeylere harcasaydım, su an o işin ustası olurdum bea =)

walla arkadaşlar bende bir DTCF mezunuyum.hatta 3 hafta önce aldım çıkışımı bende size tavsiye seçiceginiz bölümü önceden iyi araştırın özelliklede hocalarını. Bende pişmandım bölümümden (Rus dili edeb.) hepinizin yorumunda doğruluk payı war. sağ sol çatışması DTCf de fazla abartılır senin sınaw dönemin uzar yazın gec biter ama işler hepde böle değildir kendin fırsat yarattıkça özelliklede DTCFde çok imkan ortam kendini geliştirebilicegin konu war. ama özellikle A.Ü. tandoğan kampüsünü gezmenizi tavsiye ederim. şenliklerinde yapıldıgı güzel anılarımın gectiği yer. ankara uni. olumsuzluklarına rağmen kafayı biras kullanarak çok güsel şeyler elde edebiliceginiz bir uni. bence

Ben ankara tıp yzcktm çok zor dediler vazgeçtim çapa tıp yazacağım hade hayırlısı bkalım...

Biraz geç oldu sanırım ama tercih yapıcak olan arkadaşlarımı, bir ankara ünv. öğrencisi olarak uyarmak isterim. Üniversite hayatınızı ziyan etmek istemiyorsanız Ankara ünv. den uzak durun.

Ben yaptım bir hata, siz yapmayın. Üniversite olarak ankara üniversitesini kazandığınızda aslında kazanmış değil, aksıne kaybetmış olursunuz. Bu kayıp sadece, öss değil hayatınızın en güzel anları, en değerli vakitleri olur.

Ank. ün. ne sosyal ortam, ne de eğitim olarak size birşey veremez. Özellikle DTCF.
Benim okulum bittiği, kredimi tamamladığım halde okulun saçmalıkları ve hatası yüzünden 1 dönem daha okumak zorunda kaldım ( umarım 1 dönemle kurutlurum). Sağ -Sol kapışması olur, okul buna göz yumar, olan alakasız öğrenciye olur. Senin sınav vakıtlerın uzar. Öğreci işlerine gidersin, bilgi istersin. O seni danışmana yollar, danışmanın benim bu konudan haberim yok der seni geri öğrenci işlerine yollar. Hocalar, profesörler kendi aralarında, birbirleriyle didiştikleri için ne öğrenciyi görürler, ne de bilgi üretmeye çalışırlar. Çoğunun tek amacı öne çıkmak, diğerlerine üstünlük sağlamaya çalışmaktır.

Okulun imkanları olarak gösterilenlerin %95 inin aslında hayalden ibaret olduğunu, geri kalan%5 lık diliminde bozuk yada doğru dürüst kullanılamadığını görürsün. ( Havuz hariç, ankara ünv. bir tek havuz konusunda iyi bunu da nasıl başarıyor anlammış değilim. Gerçi bunu da düzgün yürütemiyor, üyeliğim bitmediği halde, üyeliğim doldu diye beni havuza almadılar, üye olunca da aa sizin daha bir ay daha varmış dediler.)

Bu anlattıklarım sadece benim başıma gelmiş olanlar, düşünün ne kadar öğrenci var ve aklıma gelmeyen binlercesi daha...

Aman ha!!!

Arkadaş galiba bu sene girecek, önündekileri elemeye çalışıyo:clap

Ben ankara tıp yzcktm çok zor dediler vazgeçtim çapa tıp yazacağım hade hayırlısı bkalım...

Çapa tıpı kesinlikle tavsiye ederim..Arkadaşlarımdan aldığım duyumlara göre diğer fakültelere göre hem daha rahat hem de çok çok daha kaliteli..Yalnız sanırım onlar da sistemi değiştirmiş bu sene vize-final yerine komite sistemine geçiyomuş eğer öyleyse kötü olmuş ama sen yine de iyice bi araştır

Arkadaşlar inanmayın, bende istanbul ünivrsitesinden mezun oldum. Evet hatalar yanlışlıklar var ama bu o üniversiteyi tercih edemezsin anlamına gelmiyor... Siz okuyanlara bakmayın her işin bi zorluğu vardır misali...

ben gazide okuyorum pek mutlu olduğum sölenemez sosyal açıdan ama ankara ünili arklara göre kendimi 1 nebze daha şanslı hissediyorum ankara üni nin durumu sanldığı kadar ii değil bu arada sağ sol kavgasının olmadığı tek okulda gazi dir karşıt görüş olmaynca olaylar büyümüyo :) ankara üninin kampüsü yok sosyal ortam yok kavgalar fazlasıyla yaşanyor ne zaman dtcf ,fen ve eczacılığın önünden geçsem 5 araba ekip hazır bekliyo heran olayların çıkabildiğne örnek eğtmi hakkında bi bilgim yok ama ben kampüs hayatı yaşamak yeni yeni birçok arkadas edinmek sosyalleşmek istiorum diosanız ankaradan uzak durun

Geri