Kendi pc'nde Vb forum kurulumu {resimli}

DeaR222

Banned
Reaction score
0
KURULUMA GEÇMEDEN ÖNCE

Apache server nedir ?
Kısaca buna bakalım apache bilgisayarımızda sanal+yerel bir internet erişimi sağlar yani biz www.siteninadi.com yazdıgımızda nasıl web bağlantılı olarak oraya gidersek apache sayesinde ise http://locallhost/ yazdığımızdada sanal olarak bizim o sayfaya erişmemizi sağlar diye pratik ve yüzeysel olarak düşüne biliriz.

Mysql nedir ?
Php dili ile yazılmış kodların sunucularınızda tutula bilmesi verilerin depolanıp kaydedilmesi ve sayfaların arasındaki bağlantıların sağlanması için bir veritabanına ihtiyaç duyulmaktadır.Bu hizmeti ise mysql adlı küçüçük program bize sağlamaktadır.Ayrıca bu program sayesinde sunucumuzdan sitemizi silsek bile aynı sürüm siteyi yeniden yüklemek istediğimizde bize eski sitene dönmek yani kaldığın siteni sildiğin yerden devam etmek istermisin diye soracaktır.

Not:anlatımlarda eksiklik yada yanlışlık olabilir siz bukadarını bilin yeter.Ben tutup sağdan soldan copy paste yapıp kafanızı karıştırmak tonlarca yazı ve döküman içine sokmadan kısaca yüzeysel geçtiğime ve bunlarında size yeterli olacağına inanıyorum.
Düzeltmeleri adminler yapar siz zıplamayın

PHP EASY 1.8 KURULUMU

Resimdeki gibi ( programı indirip ) kuruluma başlayın standart program kurulumu başka birşey değil.Siz sadece ileri tamam vs deyin.
ders1.jpg

ders2.jpg

Bu alttaki resim biraz mühim gibi programın kurulumu nerseyse tamamlandı sayılır türkiyede olduğumuz için türkçe dil paketini indereyimmi diye soruyor bize ( alltaki nerden çıktı bilmiyorum siz onada evet deyin )
ders3.jpg

evet türkçe dil paketinide indirdik küçük kutu apache ve myqsl un çalışma penceresi
ders4.jpg

kurulma yukardaki resmin altında kaldı biraz standart tamam diyin işte.. resme tamam diyerek tamamlayın

Kurulum bitti Başlat çubuğunda trafik lambası şeklinde yerini aldı easyphp
http://i61.photobucket.com/albums/h53/atomkarinca/ders5.jpg
Apache ve Mysql u kurduğumuza göre şimdikte yukarda en başta anlattığım gibi bir veri tabanı d_b oluşturmamız lazım bunun için..
http://locallhost/mysql yazıp yeni bir veri tabanı oluştırmamız lazım..

ders6.jpg

Alttaki resimde atomkarinca yazdığım yere siz yeni veri tabanınızı oluşturacak ismi yazın yanlız unutmayın bu ismi git deyin
ders7.jpg

tamam işte veri tabanımızda oluşturuldu. ( Alltaki resim )
ders8.jpg

Üstteki resimdeki tablo oluşturma vs vs bunlar bizi bu etapta ilgilendirmiyor o kutu oluşturmanın hikmeti bilgisayarımızda yaptığımız web sitelerimizi gerçek bir web sunucusuna atmak yada sunucudaki siteyi yedeklemek tamir bakım onarım için makinemize indirmek için kullanılır.....

Evet arkadaşlar bilgisayarımızda yerel sunucumuzu oluşturduk veri tabanımızı oluşturduk.
easyphp siz programın kurulumnda aksi kurulum yeri belirtmediyseniz program crogram files/easyphp dizininde olacaktır...

Fakat php dosyalarımızı crogram files/easyphp/www klasörünün içine atacağız...Aynı dizindeki başka klasörlere atarsanız http://locallhost/ yazdığınızda sitenizin install penceresi açılmayacak sayfa görüntülenemiyor denecektir.....

Ve Bomba

BİLGİSAYARINIZDA VBULLETTİN FORUM KURULUMU ( NULL BELEŞ )

Yukarda yazan her şeyi yaptık easy php yi kurduk veri tabanı aldık vb forum dosyalarını C:easyphp/www dizinine attık show başlıyor.Resim alttadır.!

bu resimde indirdiğiniz vb null klasorunu acın uptade klasorunu açın buradaki dosyaların tamamını Crogramfiles/easyphp1.8/www dizinine kopyalayıp yapıştırın..Bir örnek daha allta bir resim daha var !

ders10vb.jpg

ders11vb.jpg

buraya kadar tekrar edelim indirdiğiniz vb klasorunun uptade klasorundeki tüm dosyaları Crogramfiles/easyphp1.8/www içine attık.!
---------------------------------------------------------------------------------
KURULUM BAŞLIYOR
Bu resimde vb forumun kurulması için install edilmesi lazım bunun için bizde forumu bilgisayarımızdaki sunucumuza install edeceğiz

http://locallhost/install/install.php yazacağız
ders12vb.jpg

Ve karşımıza alttaki resim çıkacak ( KURULUM BAŞLIYOR 13 AYAK SONRA İŞLEM TAMAM )
ders13vbinstall1.jpg

ders14vbinstall2.jpg

Evet sırası ile devam edelim fazla resim çekmeden kısa kısa sadece bişeyler yazavagınız düzelteceğiniz yerlerin resimlerini çektim

step bir ve ikiyi başarıyla geçtikten sonra birden bire önümüze kırmızı bir ekran cıkıyor ne lan bu şimdik derseniz anlatayım..
config.php sitenin can damarıdır,sitenin tüm ayarlarını isimlerini şifrelerini ( admin ve siteinin forum sürümü d_B ismi vs vs üzerinde bulundurur.)
Bizim bu config.php dosyasını her kurulumda yenilememiz gerekmekte ( farklı d_b yani veri tabanı almadıgımız sürece admin ismimiz ve şifremiz hep sabitse gerek yoktur.Yani vb forumun inculudes klasorunun içindeki config.php yi değişiklikleri yaparsınız ve hep o paketi yüklerseniz bir sorunlakarşılasmassınız.Burdaki açıklama ise ilk defa kuranlar için önemlidir.
ders15congigayarlama1.jpg

Ben kalabalık olmasın die atlıyorum su anda step 3-4-5-6-7-8- hep kendı yapacak buradaki resılerdekı ayarlar hariç diğerlerini kendısı kuror siz sadece beklıyorsunuz.

Mesala burda gerekli ayarlamaları yapın ( ellemesenizde olur siz sadece şifrelerinizi kullanıcı adlarınızı girin yeter
ders16vbazkaldi.jpg

Çok az kaldı kurulumun son ayaklarındayız.Burada bizden güvenliğimiz için install klasor ve dosyasını silmemısı istiyor gidip silmemıs gerekli aksi taktırde sitemiz çalışmaz!

ders17installphpsil.jpg

Gidip install klasoruunu komple silelim

ders18installsil.jpg

Burada admin ismimizi ve şifremizi yazalım config.php dosyasından farklı olmasın ama açmaz...

ders19girisyp.jpg

AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADAAAAAAAAAA OLDUUUUUUUUUUUUU

ders20mutluson.jpg

Ana gemideyiz artık admincilik oynaya biliriz

yukardan sağdan ( en yukardan ) forumu gör diyerek te
ders21tamamforumkarsinda.jpg

BİLGİSAYARIMIZDAKİ FORUMUMUZA GİRİŞ YAPABİLİRİZ..

Yakında türkçe dil paleti yükleme vs vs gösterecem yada birileride onu yapsın

KURULUM DOSYALARINI İNDİRİN

Buradan easyphp1.8 indirin

indiremesseniz www.easyphp.org adresinden indirin. download bölümünden yani

vbullettin null dosyasını burdan indir..... null yasak demek ona göre 160 usd vereceksen www.vbulletin.com a git ordan al

emeğe saygı millet

yha bende localhostdan mysql a giriş yapamıyorum. yukarıdaki gibi herseyi yaptım ama olmadı. yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Geri