Kendi işletim sistemini yaptı !

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
20100408100926_1_2_20100408084001.jpg

Dünyadan irtibatsız yaşayan Kuzey Kore, kendi işletim sistemini yaptı.

Güney Kore istihbaratının eline geçmesiyle ortaya çıkan ve Kore dilinde geliştirilen "Red Star" (Kızıl Yıldız), Windows ve Linux'tan fazlasıyla esinlenen bir işletim sistemi. Görünümüyle Microsoft'un popüler işletim sistemi Windows'a fazlasıyla benzer olan Linux tabanlı işletim sistemi Red Star'ı Kuzey Kore'nin geliştirmesindeki en önemli amacı ise bilgilerin güvenliğinin sağlanması.

Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, 15 dakika gibi kısa bir sürede kurulan Red Star'ın uygulama bazında fazlasıyla fakir olduğunu ifade ederken, bu işletim sistemiyle birlikte Word benzeri bir kelime işlemci, PowerPoint benzeri bir sunum programı ve Firefox'un bir sürümü olan Kızıl Yıldız internet tarayıcısının da kullanıcılara sunulduğuna dikkat çekti.

o_die-nordkoreanische-distribution-red-star.jpg

ne olursa olsun adamlar direkt kendilerine ait bir şey olmasa da windowsdan kurtulmuşlar ya ona bakmak lazım

kominizm işte böyle bir şey

..:.. en azından kendı uretımLerı heLaL vaLLa ..:..

Bilgi güvenliği noktası kesinlikle çok önemli.Düşünsenize zamanımızda bilgisayarla yapılan o kadar çok şey var ki...
E istihbaratların boş duracağını hiç zannetmiyorum.Özellikle windows gibi popüler bir işletim sistemi...
Şimdi bir düşünün Windows 7 kullananlardan internet bağlantısı olanların[özellikle kafa adamların] 24 saat takip edilmediğini nerden bilebilirsiniz ki

İnşallah 0 dan yapmışlardır.
Eğer sahiden 0 dan yapıldıysa güvenli bir işletim sistemi.

haberde linux tabanlı diyor. bizde yokmu, hemde alası var ama kimse güvenmiyor. keşke herkes kullansa. Pardus. yüzde 100 yerli malı.

Bizimkiler böyle birşey yapsa ; ki yapsalar en kralını da yaparlar anında götürüp para karşılığında satarlar.

bytan benden önce davranıp yazmış. Pardus ücretsizdir ve %100 yerlidir. Çokta güzeldir.. Denemenizi tavsiye ederim. Bilgisayarınıza kurmak istemezseniz çalışan cd modelide var. Yani bilindik tabiriyle Live Cd.

bytan benden önce davranıp yazmış. Pardus ücretsizdir ve %100 yerlidir. Çokta güzeldir.. Denemenizi tavsiye ederim. Bilgisayarınıza kurmak istemezseniz çalışan cd modelide var. Yani bilindik tabiriyle Live Cd.

Nasıl indiricez veya nasıl live cd filan yapıcaz ?

Geri