Kemalistlerin Militarist Riya Albümü...

İηvictus

Banned
Reaction score
0

Kemalistlerin Militarist Riya Albümü.....

Çocukları ancak hazırolda gördüğü zaman sevebilen bir cumhuriyetin yeni kahramanı Aykut..."

Cumhuriyet'in riya albümünden

Bu fotoğraftaki, boya sandığının önünde saygıya durmuş kara böcük delikanlıcık bu yılın 10 Kasımı’na lejand oldu.
Kemalistlerin en militarist kanadı, kendi gözlerini yaşartan bu görüntüyü coşkuyla dolaşıma soktu.
Fotografın sunuluşunda Orhan Kemal’in sokak çocuklarından kimi banka reklamlarının kahramanı olan Cumhuriyet’in fedakâr, aç biilaç köylüsüne kadar geniş bir göndermeler demeti var.
‘Gözütok’ Cumhuriyet kahramanı. Atasının izinde, gıkını çıkarmadan bütün zorluklara katlanan ‘gönlübol’ Anadolu delikanlısı.
Cumhuriyetin saf ülküsü. Yoksul ama gururlu; kaderin sillesine rağmen imanını köreltmemiş Cumhuriyet bendesi.

Üstelik bu toplumun hırpalamaya doyamadığı bir azınlık mensubu.
“Bak, şunca yoksul. Ana babası bile yok. Üstelik senin gibi terbiye de görmemiş. Çingen’in teki. Ama o bile atasına şükran duyuyor. Nankörlük etmiyor” diyor, resmi bu drama çerçevesiyle sunanlar. Biz, gazete okuru orta sınıfa.
Roman kardeşleri yerlerinden yurtlarından ediliyor; ayrımcılığın en dikenli teliyle hayatımızdan uzak tutuluyor.
Ama Zonguldaklı boyacı şopar, Atatürk’e saygı duruşunda bulundu diye bu yılın en vurucu müsameresi ilan ediliyor. Adeta pullara basılacak ikonografik bir değer kazanıyor. Adını kocaman harflerle ekmek teknesinin üstüne karalamış: AYKUT.
Hemen ertesi gün, “O gence valilik sahip çıktı” başlığı altında, hayatının müthiş reyting getirecek bir dizi konusu olduğunu öğreneceğiz. O saygı duruşuyla ilgiyi çekince 16 yaşında olduğu; anası ve babası tarafından terk edilip okulunu bırakmak zorunda kaldığı ‘ortaya çıkmış’. Onun haberini yazanlar, Aykut’un hayatı için ‘ortaya çıktı’ kalıbını kullanıyor. Meğer anası Bahriye, 1 yıl önce bir başkasına kaçmış. Fiziksel engelli babası Satılmış da İstanbul’a göçmüş.
Vali, makamına çağırıp delikanlıyı kutlamış. Tüm okul masraflarını üstleneceği müjdesini haykırmış yüzüne.
Aykut Keskin, “Atatürk bizim için onca savaşlara gitmiş. Onun için ayağa kalktım, saygı duruşunda bulundum. O anda iyi duygular yaşadım. Keşke herkes aynısını yapsa. Ayakkabısını boyadığım müşterimle 1.5 liraya anlaşmıştım. Boyadıktan sonra o 2 lira verdi. Bugün gazetelerde fotoğrafımı görünce çok mutlu oldum. Mahallede herkes beni konuşuyor. Çok duygulandım” diyesiymiş.
Çocukları ancak hazırolda gördüğü zaman sevebilen bir zalim cumhuriyetin yeni kahramanı Aykut. Miladı olan fotoğraf, cumhuriyetimizin riya albümlerinde saklanacak.
Aykut, bütün sokak çocuklarına çıkış yolunu gösterdi. Tabii tesadüfler tanrısının yardımıyla.
Yoksa nereden bilecekti, itilip kakılan, her halükârda hırsız-uğursuz muamelesi gören bir garip şopar olarak günün birinde şanlı Türk ulusu albümünde Türk gençliğine örnek gösterileceğini?

Yıldırım Türker / Radikal

O çocuk neden okumuyorda boyacılık yapıyor? Bunuda karısına 500 liralık türban 70 bin liralık pırlanta alan başbakana sormak gerekir.

Konu sahibi
Konuyu kendisi açar
İlk yorumu kendisi yapar
Her fırsatta aynı fikirde olmayanları karalamaya çalışır
Güya kendilerini zeki zannederler
Onların akp si dünyaya gelmiş en iyi partidir, gerisi kaale bile alınmaz
Şu resmi bile bile yonta yonta kendilerine tonlarca haklı sebep çıkarabilirler

Ammmmma o gözleriniz elbet gerçekleri görecek o zamanda en koyu solcu olursunuz

Yazar çok açık ve bet şekilde ortaya koymuş olanı.
Burdan kıvrılmaya çalışmak yanlış.Olan budur.Görüyoruz bunları.
Olup olmadığından ziyade nedenlerini tartışmak lazım gelir ama onunda olacağı inancında
değilim açıkçası =)

Vay be. Atatürk düşmanlığı bu noktaya kadar geldi ha? Artık yılda bir gün, birkaç dakika Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmak da, saygı duruşunda bulunan bir insanı övmek, takdir etmek, kutlamak da ayıplanır, karalanır oldu. Atatürk ölmüş gitmiş. Atatürk'ün ve Atatürkçülerin, hele de günümüzün malum ortamında arkasından atıp tutması kolay. Yıldırım Bey, bu cesur yazısını kerameti kendinden ABD'den menkul tarikat şeyhleri ve siyasetçiler için de yazabildiği zaman cesaretini kutlar, günümüz Türkiye'sinin ne kadar demokratik olduğunu hep beraber görürüz. Halep oradaysa, demokrasi(!) burada. Buyursun yazsın, demokrasimizin de, Yıldırım Beyin de boyunun ölçüsünü görelim.
Hem yetmiş yıl öncesine saldırarak bugünü aklamaya mı çalışıyorsunuz? Aykut 16 yaşındaymış. 8 yıldır AKP'nin yönettiği bir ülkede yaşıyor.Eğer ülkemiz,aykutlar ve benzerleri yüzünden acınacak durumda ise bunun sorumluları herhalde cumhuriyeti kuranlar değildir. 15 yıl Atatürk,12 yıl İnönü,10 yıl menderes, 10 yıl Demirel,10 yıl Özal ve 8 yıldır da Erdoğan. Toplum için ne yapmak istediler de cumhuriyet onları engelledi?Cumhuriyetin ilanı ile b irlikte,Fizik ile metafiziğin kavgası başladı. Bugün metafizik üstün duruma geçti. Sizlerin de bu üstünlüğün elde edilmesine katkı sağlamanız ben ve benim gibi düşünenleri üzmüştür. Bugün Türkiye'yi yöneten iktidarın nelerle uğraştığına bakın. Eleştiri oklarınızı biraz da bugüne çevirin. Demokrasi masalına inanacak birisi olduğunuzu düşünmüyoırum. Militarizme,ırkçılığa,şovenizme en az sizin kadar karşıyım.Ama islami hareketin de toplumumuzu nerelere götüreceğini çok iyi biliyorum. Şu an aydınlanmadan yana olan kişilerin bu akımla mücadele etmeleri birinci görevleridir. Yarın çok geç olacaktır.

O çocuk neden okumuyorda boyacılık yapıyor? Bunuda karısına 500 liralık türban 70 bin liralık pırlanta alan başbakana sormak gerekir.

yok yok bence, bu boyacının sabah sabah hançeresinden çıkan balgamına basan,şu elitçi,lümpen,tuzu kuru sahil kesiminin halkçı chp li kadınlarına sormak lazım.. hani nişantaşında gezdrdiği Kaniş İn tasması bile bu boyacının parlattığı rugan ayakkabıdan daha parlaktır ya, yada devrimbaz kemalistlerin,bir yudumu bir asgari ücret olan yıldızı bol oetel lobilerind eçektiği paris şarabına eş,

haaa yada şöyle diyelim, çok sevdiğiniz Kemal Tahir bile deniz GEZMİŞ aslıldığı gece' KENDİ KAFASININ SOLCULARININ MASASINI TEKMELEYİP,'''ÇOCUĞU İPE GÖNDERDİNİZ UTANMADAN ALEM YAPIYORSUNUZ'' dedidği şu sol kafa gazete köşecilerinin kalemşörlerinemi sorsaydık yoksa bu çocuk neden okumadı diye???

yok yok bence, bu boyacının sabah sabah hançeresinden çıkan balgamına basan,şu elitçi,lümpen,tuzu kuru sahil kesiminin halkçı chp li kadınlarına sormak lazım.. hani nişantaşında gezdrdiği Kaniş İn tasması bile bu boyacının parlattığı rugan ayakkabıdan daha parlaktır ya, yada devrimbaz kemalistlerin,bir yudumu bir asgari ücret olan yıldızı bol oetel lobilerind eçektiği paris şarabına eş,

haaa yada şöyle diyelim, çok sevdiğiniz Kemal Tahir bile deniz GEZMİŞ aslıldığı gece' KENDİ KAFASININ SOLCULARININ MASASINI TEKMELEYİP,'''ÇOCUĞU İPE GÖNDERDİNİZ UTANMADAN ALEM YAPIYORSUNUZ'' dedidği şu sol kafa gazete köşecilerinin kalemşörlerinemi sorsaydık yoksa bu çocuk neden okumadı diye???

Neden soralımki bunlara? Bu çocuğun sorumluluğu bu saydıklarındamı yoksa hükümettemi? Halkı yönetenlerdemi? Halktan sorumlu olanlardamı? Saydıkların arasında iktidar olanı göremedim.

Aslında halkını okutamayan, bırak okumayı insan gibi besleyemeyen bu hükümeti başa getirenlerede sormak lazım. 100 Binlik ciplerde gezen, metrekaresine 1000 Lira ödedikleri kumaşları kafalarına saran akpli kadınlara sormak lazım. Valiyle ormanda kendi tabiriyle "iş bitirdiğini" söyleyen akpli işbitirici kadına da sormak lazım. Dün oğluyla birlikte pavyonda dansöz soyup göbek atarken bugün sıkı islamcı kesilen nazlı ılıcağada sormak lazım.

Kendileri zenginleşirken halkı fakir bırakıp sadakaya alıştıran, Irağa müslüman kardeşlerini katletmeye giren conilerin arkasından dualar eden bu hükümeti savunan, destekleyen hatta avukatlığını bile yapacabilecek potansiyelde olan herkeze sormak lazım.

Dudak uçuklatan +18 fotolar yayınlayıp, ardından islam ve insan bölümünde sıkı dindar kesilen loopused, sanada sormak lazım. Söyle bakalım bu çocuk neden okumuyorda boyacılık yapıyor?

İηvictus;5212964' Alıntı:

İşte her şeyi özetleyen çok çarpıcı cümle

EVET ŞU AN O ÇOCUKCAĞIZ BİR KURAN KURSUNDA İLİM ÖĞRENİYOR OLABİLİRDİ...aMA NE YAZIKKİ ÇALIŞMAK ZORUNDA....

Merak ediyorum da , o sırada namaz kılsaydı ve sirenler çalındığında namazını kılmaya devam etseydi hangi yandaş gazete bunu manşet olarak yapacaktı. Yancılar , bakın. Youtube diye bişey var biliyorsunuz değil mi ? Orada küçük çocuklara söyletilenleri bi izleyin bakalım. 5-6 yaşındaki kızın " Atatürk'ü sevmiyorum , kafirdir cehennemde yanacak " gibi ezberletilmiş sözleri izleyin bakalım. O sakallı cüppeli vatanını milletini bilmeyen HAİNİNLERİN videolarını izleyin bakalım. Bu çocuk hiç olmazsa Ata'sına minnetdar. Bu hareketini sorgulayanlar gibi HAİN değil! Şimdi örgütlenin bakalım beni şikayet edin. Size de bu yakışır.

Geri