Keita : "G.Saray, Lyon'dan Daha Büyük"

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Kader Keita, sarı-kırmızılı kulübün, Lyon'dan kadar büyük olduğunu öne sürdü. Keita, daha önce Lyon'da takımdaşı olduğu Milan Baros'un Galatasaray'daki varlığının, kendisinin Cimbom'a çabuk adapte olmasına yardımcı olduğunu söyledi.

1_k1.jpg

Abdul Kader Keita Galatasaray'a katılmış olmaktan çok memnun. 26 yaşındaki futbolcu, Fransız devi Lyon'dan Galatasaray'a gelerek doğru bir tercihte bulunduğunu ifade ediyor.

Fransa'da yayın yapan So Foot dergisine konuşan Fildişili futbolcu, daha önce İstanbul'a hiç gelmediğini ve yedi tepeli şehri ilk gezdiği günden bu yana çok etkilendiğini anlatırken, Galatasaray Kulübü'ne de büyük övgüde bulundu. Sarı-kırmızılıların gidişatını Lyon'dayken de izlediğini anlatan Keita, "Tabii bir gün bu takıma geleceğimi hiç bilmiyordum. Bordeaux'yla yaptıkları maçı hatırlıyorum, zaten daha o zaman Ali Samiyen atmosferini anlamıştım. Burada her şey, Lyon'da olduğundan daha büyük" diye konuştu.

Cimbom'a katılmasında Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın varlığının büyük rol oynadığını vurgulayan golcü oyuncu, "Bana, kapasiteme güvendiğini, takımın temel taşlarından biri olacağımı ve takımın oyun düzeninin büyük ölçüde benim üzerimden kurulacağını söyledi. Başta biraz kararsız olduğum için, böyle büyük bir hocanın bu sözleri blokajı açtı. O'nun yüzünün kara çıkarmamaya kararlıyım" dedi.

Lyon'da forma giydiği dönemde kendisinden bekleneni veremediğinin bilincinde olduğunu; ancak artık sadece G.Saray'da yapacaklarını düşündüğünü anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Lyon'da beraber oynadığım Milan Baros'la burada da buluştum. Onun varlığı benim takıma entegrasyonumu kolaylaştırıyor. Ayrıca büyük dost Shabani (Nonda) de bana hem sahada hem de saha dışında çok yardım ediyor" şeklinde konuştu.

Keita, Galatasary'ın öncelikli hedefinin Turkcell Süper Lig'i şampiyon kapatmak olduğunu ve Avrupa Ligi'nde de gidebildikleri yere kadar gitmek, hattâ 10 yıl önce olduğu gibi yine kupaya uzanmak istediklerini söyledi.

logo_hp.png

Alemin Kralı Cimbombom.

iyiki ben dogustan Gs`liyim dememis.:)

en büyük cimbom en büyük souness

E Barselonayı geçmişiz. Avrupada 11. olacak bu kadar.

Geri