Kaymakamdan atama tepkisi!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Kaymakamdan atama tepkisi!

'Ne şerefsizlik yaptığımı öğrenmek istiyorum...'

Kemer Kaymakamı, Aydın’a atanınca gazetecileri toplayıp ağzına geleni söyledi: Ben de böyle bir haber okuyunca, ‘Ulan kim bilir ne şerefsizlik yapmıştır’ diye düşünürüm. Açığa alsınlar. Ne halt ettim, namussuzluk mu yaptım, şerefsizlik mi yaptım!..

İçişleri Bakanlığı’nın 2009 yılındaki Kaymakamlar Kararnamesi ile Kemer Kaymakamlığı’na atanan Bayramali Köse, geçen 18 Şubat’ta geçici görevlendirmeyle Antalya vali yardımcılığına atandı. Antalya’ya gitmeyi kabul etmeyen Kaymakam Köse, Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan bir kararnameyle Aydın Vali Yardımcılığı’na atandığını öğrendi. Aydın’a atanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Köse, toplantıya ‘Salla başını al maaşını’ başlıklı bir şiirle başladı. Köse, şunları söyledi:

“Burası 10’uncu yerim. 11’inci yer olarak. Normal zamanda biz bu memleketin her tarafına gideriz. 10 farklı yere giden kişi 12’ye de, 13’e de gider. Evliyim ve 3 kızım var. Kızlarımdan biri Antalya’da Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni kazandı. Bu sene oraya başladı. Büyüklerimiz bize, ‘Eline diline beline sahip ol’ dedi. Bugüne kadar, elimize de dilimize de hepsine de şükür olsun sahip olduk. Eğer benimle ilgili bir namussuzluk, bir şerefsizlik, bir hırsızlık bulsunlar, kendi cezamı kendim vereceğim.”

44 yaşındaki Köse, “Aksini iddia eden adamın alnını karışlarım” dedi. Önce Antalya Vali Yardımcılığı ardından Aydın Vali Yardımcılığı’na atanma gerekçesini bilmediğini ve merak ettiğini kaydeden Köse, şöyle devam etti: “Normalde 5 yıla kadar çalışan, 3 yıldan önce herhangi bir soruşturma geçirmemişse alınmaması gereken kişi, niye 1,5 yıl sonra sezon ortasında, çoluk çocuğu okuyor vesaire, apar topar önce geçici görevlendirme ile ondan sonra da kararname ile alınıyor. Neden alınıyor? Ben de tanıyıp bilmesem, böyle bir haber okuyunca, ‘Ulan kim bilir ne şerefsizlik yapmıştır’ diye düşünürüm. Ben de ne şerefsizlik yaptığımı öğrenmek istiyorum.”

Müfettiş gönderin

Kendisi hakkında soruşturma açılmasını ve durumun araştırılması için müfettiş gönderilmesini istediğini söyleyen Kaymakam Köse, “Ben Aydın’a da, başka yere de giderim. Benim hakkımda soruşturma açılsın. Açığa alsınlar. Talebim bu. Ne halt ettim? Namussuzluk mu yaptım? Şerefsizlik mi yaptım? Bunu öğrenmek istiyorum” diye konuştu. Resmi yollardan bunu öğrenemediğini kaydeden Köse, “Bana bir mülkiye müfettişi göndersinler” dedi.

Kaymakamdan atama tepkisi! - GAZETEVATAN.COM

BU ülkede insanımıza yakışan ne bir kanun ne de bir hukuk gördüm. Akp'ye hukuksuz diyorlar. Hukuk bu ülkede hiç var olmadı. Dün yoktu, akp ile de yok! Parası ve gücü olan bu ülkede istediği atı oynatıyor. Bu ülke nasıl mı düzelir?

1. "Nereden buldun?" yasası çıkacak. Her haramzadenin sülalesinin parasına ve malına el koyacaksın.

2. Bütün hakim ve savcılara teşekkür ederek, görevden alacaksın. Yerine pırıl pırıl genç hukukçular koyacaksın. Hepsi bağımsız ve tam yetkili olacak. Adli polis kurulacak. Savcılara bağımsız delil toplayacak. "Sen içeri bir gir bakalım. Biz delil arayalım. Bulamazsak serbest kalırsın." saçmalığı olmaz.

3. Özel harp dairesindeki bütün subay ve astsubayları tutuklayacaksın. Gerekirse, yıllarca sorgulayacaksın. Bülbül gibi ötecekler. Bütün faili meçhul cinayetleri ve bu ülkeyi karıştıran bütün oyunları en ince ayrıntısına kadar öğreniriz. Gladyonun Özel Harp Dairesi olduğunu herkes bilir ama hiçbir iktidar parmağını oynatmaz. Var mı böyle saçmalık ya? Bizim subay ve astsubayımız, emirleri ABD'den alır, parasını da başbakanlık örtülü ödeneğinden alır.

4. Özel harp dairesi, nato ve Londra kraliyet akademesinde görev yapmış hiçbir subayı general yapmayacaksın. Hele kuvvet komutanlığı ve genelkurmay başkanlığı kapısından bile geçemiyecekler. Şu genelkurmay başkanlarının özgeçmişlerine bir bakın! Buralardan geçmeyen var mı?

5. Bu ülkenin kaynakları öyle zenginki, 60 yıldır ABD ve AB'ye ödediğimiz avantayı başka avrupa ülkesi ödese çoktan batardı. Bu avanta musluklarını Keseceksin. Tüm kaynaklarımızı kendi insanımız kullanacak. Yap, işlet, devret fabrikaları kuracaksın. Yardım bekleyen miskinleri çalışmaya zorlayacaksın. Eli ayağı tutan sağlıklı insana yardımın anlamı ne? Çalışacak.

Bunları yapsak, tam bağımsız ülke oluruz. Herkes aç ve iş bulur. Maalesef! Ülkeyi daima dış destekli iktidarlar yönettiği için bu hiçbir zaman gerçekleşmez. Benim gibi bunları isteyen de "Komünist" diye yaftalanır hatta yargılanır. Kiminin peşinden dindar diye, kiminin peşinden milliyetçi diye, kiminin peşinden Atatürkçü diye koşarken aval aval yerimizde sayarız. Akılsız milletler, akıllılar tarafından yönetilmeye mahkumdur.

yaptığı en büyük yanlış

eline, beline,diline sahip ol" lafını söylemek olmuş bence.

kaymakam bey: ulu orta söylediğiniz lafların kimin lafları olduğuna dikkat edin.

hoş başbakan kendisi de söylüyor ama sen başbakan değilsin sayın kaymakam.

hızır yardımcın olsun ne diyeyim.

(anlayan anlar)

Geri