Kaygana....

SAHRANİL

Altın Üye


Malzemeler:

1 demet taze soğan
5-10 dal maydanoz
3 adet yumurta
Yarım çay kaşığı pul biber
1 kaşık tereyağ
Tuz
3 kaşık süt

Yapılışı:

Soğanları ve maydanozu küçük doğrayın.
Yumurtayı tuz ve süt ile çırpın.Maydanoz, soğan ve pulbiber ile karıştırın.
Teflon tavada yağı eritin.Kızgın tavaya yumurtalı karışımı döküp, bir süre alt kısmının kızarmasını bekleyin ve ters çevirip diğer tarafını da kızartıp servis yapın.
 

ѕωîммєя

ƒяσѕ¢нмαηη
ben Kaygana adında bişe biliOrm :p Annem Yapıo

yumurtadan yapılıo ama bu Resimdeki kdr kaLın deiL :p
 

SAHRANİL

Altın Üye
ben trabzonda yedim süper bişi.çok lezzetli...
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
eline sağlık canım.
 

avsali

New member
kaygananın tarifi ve malzemeleri doğru ama resim tarifteki gibi kızartılmış değil sanırım resim farklı bir yapım şekli ben kendimi bildim bileli kaygana yerim ama resim yanlış
 

SAHRANİL

Altın Üye
kaygananın tarifi ve malzemeleri doğru ama resim tarifteki gibi kızartılmış değil sanırım resim farklı bir yapım şekli ben kendimi bildim bileli kaygana yerim ama resim yanlış
resim doğru kaygana bu şekilde oluyor.bende karadenizliyim ve bildiğim bir tarif.
 

hasgerya

Banned
Sadece 2 malzemeyi unutmuşsunuz.Birincisi ve en önemlisi HAMSi,ikinci ise mısır unu.
Kayganayı kaygana yapan HAMSİ dir.Bu hamsi ise balıkçıdan aldığımız hamsi olmamalıdır tabii.Asıl lezzeti veren tuzlu hamsi dediğimiz,hamsiyi çiğ çiğ bol tuzla bir kaba yerleştirip belli bir süre sonra (rengi hakverengi olur,artık tuz sayesinde pişmiş olacağından suyun altında tuzu alındıktan sonra çiğ çiğ bile yenebilir) tüketilebilen hamsidir.Kaygananın içine bu hamsiler yaklaşık 1 cm büyüklüğünde parçalayarak konur.Kayganayı omletten ayıran en önemli unsur budur.
Ve tabiiki biraz da mısır unu ilave edilerek yapılan kaygana gerçekten çok lezzetlidir.

Not:Sanırım yöre yöre belki de semt semt tarifler değişiyor.Ancak Trabzon'da yapılan ve kaygananın memleketi diyebileceğim bu şehirde kaygana bu şekildedir.
 

SAHRANİL

Altın Üye
senin dediğin hamsi kaygana.benim verdiğim tarif normali.bende trabzonda yedim bunu.bu şekildeydi.niye sizi yanlış bilgilendiriyimki.
 

thesword

New member
ben Kaygana adında bişe biliOrm :p Annem Yapıo

yumurtadan yapılıo ama bu Resimdeki kdr kaLın deiL :p
kaygana yöresel bi isim, her yörede farkli bisi olarak biliniyor.
Mesela bende kaygananin
un, yumurta,seker,tuz,süt ve istenilen bi sebze( ispanak, taze sogan vs gibi yesil yaprakli bi sebzeler) ile yapildigini biliyorum.
tesekkürler
 

HTML

Üst