Kayboldu

h_yavuz

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben çok garip bir dertten muzdaripim. Dün gece bilgisayarıma pardus yüklemeye çalışorken yüklemenin başında okuma hatası verdi. sonra da sistemi yeniden başlattırdı bilgisayar. Bi de baktım kurmaya çalştığım bölümü görmüyo bilgisayar. ne yapma gerekli ? Windowsta baktım haliyle hiçbir sorun yok görünüyo amma velakin içinden çıkılamaz bişi gibi. Mümkünse yardımlarınızo bekliyorum.:vur

basit şimdi win yklu ise ki yuklu denetim masası >yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi >depolama>disk yönetimi ni açıyoruz orda c d e gibi hdd sürücüleri gözükecek bunların yanında birde tanımlanamayan bir bölüm işte siz ne kadar ayırdıysanız.Biz bu bolumu sağ tıklayıp biçimlendir diycez bir harf belirliycez ve ok işte oldu teşekkürümü isterim ama

linuxun isledigi/oldugu bolumu windows uzerinden goremezsin,arkadasin dedigi gibi bicimlendirmen lazim o bolumu. [eger linuxu kurmak istersen kurulumda orayi gorur o konuda rahat olabilirsin.] ote yandan linux icin boyle bir sorun soz konusu degil windowsun hicbir zaman goremedigin dosyalari bile kabak gibi aciga cikar linuxtan bakinca o yuzden siddetle tavsiye ederim baska sorunsuz bir kurulum cdsi bulup linux yuklemeni.

windows gezgini göremez fakat benim tarif eiğim yoldan gidin bakalım ne göreceksiniz resmen bakmaya bile üşenmissin

sevdigim yonlerinden biri bu iste linuxun,windows ancak "bilgisayarım(uzerine sag tik)/yonet/disk bolumleri" dendiginde sadece disk bolumu olarak gorebilir linuxun oldugu yeri(linuxun kendisini/dosyalarini gorebilmesi soz konusu dahi degil). ama linuxtan girilip bakilirsa windowsun herseyi dimdizlak kabak gibi ortada:) ve bu cooook ise yariyor hem windows hem linux kullananlar icin bazi durumlarda. [o bazi durumlarda eger linux kurulu degilse windows yalan oluyor cunku]

Teşekkür ederim arkadaşlar. Pardus öğrenmek lazım.Uğraşıyorum işte. Pardusu kurdum şimdi sorun çözüldü, şimdi sorayım size;ben bu windows a artık bu bölümü biçimlendirmeden gösteremem değil mi?

peki herhangi bir sistemde serverımızı windows olarak alırsak linux benzeri sistemlerle çalışan bilgisayarları ağa alamaz mıyız o halde?

Açık kaynak sistem olduğu için eğer gerekli yazılımı bulursan çalışır.

dosya paylaşımı yaparken işletim sistemleri smb protokolünü kullanır. örneğin windows ta yapılan share leri linuxta, yada linux ta yapılan shareleri windows ta görmek için belirli yazılımları çalıştırıyor olmanız gerekir.

linux ta bu işi samba yapar.çok derin bilgim olmamakla beraber oldukça ayrıntılı bir yazılımdır.

Geri