Kaybetmesi Muhtemel 7 il !!

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2pour6s.jpg

Kaybetmesi muhtemel 7 il !!

AKP, belediyelerin yüzde 15’ini kaybedebilir.
Adil Gür’ün yorumu: AKP, yüzde 40’ın altına düşebilir. Seçmenin AKP’nin karşısında birleşmesi yüzünden elindeki belediyelerin bazıları gidecek. Bu belediyeler: Antalya, Gaziantep, Uşak, Afyon, Erzurum, Adana ve Malatya...

AG Araştırma şirketinin sahibi Adil Gür, son anketleri yorumladı. Taraf Gazetesi’nde Neşe Düzel’in sorularını yanıtlayan Gür’ün değerlendirmeleri şöyle:

İKİ PARTİ YARIŞACAK

Bu yerel seçimlerde genelde her ilde iki parti yarışıyor. İki partinin yarıştığı bütün illerde bir kere AKP var. Bu illerde değişen tek şey, AKP’nin karşısında yarışan partinin adı oluyor. Çoğunda AKP ile CHP, kiminde AKP ile MHP, kiminde AKP ile DSP, kiminde de AKP ile Saadet Partisi yarışıyor. Mesela Eskişehir ve Ordu’da AKP ile DSP, Erzurum’da AKP ile MHP, Güneydoğu’da ise özellikle DTP’nin güçlü olduğu illerde AKP ile DTP yarışıyor.

İDEOLOJİK NEDENLER

Bu koalisyon ideolojik nedenlerle olmadı. Ekonomik nedenlerle oluştu. ’Kızgınlar’ koalisyonu bu. Çünkü insanlarda iktidarı cezalandırma güdüsü gelişti. ’Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum. İşten atıldım. Ya da yarın ben de işsiz kalabilirim. Bu kriz beni teğet geçmedi. Hükümet, ekonomik krizle ilgili gerekeni yapmadı. Bu iktidara bir ders vermek gerekiyor. Bu seçimde AKP’yle kim başa baş yarışıyorsa ona oyumu vereyim’diyen umutsuz ve kaygılı bir seçmen kitlesi oluştu. Seçime daha 20 gün var. Seçmenin AKP’yi cezalandırma isteği daha da yükselebilir.

KAYBEDEBİLİR

İki hafta içinde ekonomide çok önemli bir iyileşme olmadığı takdirde AKP bu seçimde elindeki belediyeleri de kaybedebilir. Antalya, Gaziantep, Uşak, Afyon, Erzurum, Adana, Malatya AKP’nin 29 Mart’taki seçimlerde kaybedebileceği belediyelere sadece birkaç örnek. AKP belki bu yerel seçimde 22 Temmuz 2007 genel seçimlerine göre üç, beş puan oy yitirecek ama seçmenin AKP’nin karşısında birleşmesi yüzünden elindeki belediyelerin yüzde 15-20 sini kaybedecek.

YÜZDE 40’IN ALTINA DÜŞEBİLİR

AKP bu seçimde yüzde 40’ın altına düşebilir. İllerde yaptığımız saha araştırmaları, bu seçimin 1989 seçimine benzeyebileceğini gösteriyor. Geçen ay Türkiye genelinde yaptığımız araştırmaya göre AKP’nin il genel meclisinde oyu yüzde 45,5’tu. Belediye başkanlığında oyu da yüzde 42,5’tu. Şimdi illerde yaptığımız saha araştırmaları, AKP’nin üç, dört puan oy kaybettiğini gösteriyor. Buna göre, şu anda AKP’nin il genel meclisi oyu yüzde 40-42 arasında bulunuyor. Belediye başkanlığı oyunun ise yüzde 40’ın altına düşeceği anlaşılıyor. Seçime 20 gün var...

DİYARBAKIR: AKP, Doğu Anadolu’da da 15 puan gerileyecek. Oyu yüzde 65’lerden yüzde 45-50’ye inecek. İki nedeni var bunun. Bir, bu yerel seçimde başbakan, kimi göstersem kazanırım mantığıyla hareket etti. İki, yakın çevresindeki bazı milletvekillerinin etkisinde kaldı ve yanlış adaylar gösterildi. Diyarbakır’da sonuç yüzde 35 AKP, yüzde 55 DTP olur.

İSTANBUL: CHP oylarında 5-6 puanlık bir yükseliş var. CHP, 29 Mart’taki il genel meclisi seçimindeki oyunu 24-25’e, belediye başkanlığındaki oyunu da yüzde 26-27’ye çıkaracak. İstanbul’a gelince... Yeni biten araştırmamızda AKP ile CHP arasındaki fark 11,5’tan 7,5’a indi. CHP’nin oyu kırk günde yüzde 3,8 arttı. Eğer önümüzdeki 20 günde 3,8 daha artarsa ve AKP de 3,8 puan gerilerse, seçim sonucu değişebilir.

ANKARA: Araştırmamıza göre, Gökçek’in oyu yüzde 40-42, MHP’li Yavaş’ın oyu ise 13-15 arasında bulunuyor. CHP adayı Murat Karayalçın’ın oyu yüzde 30’un üzerine çıkamıyor.

İZMİR: İzmir’de CHP’nin oyu yüzde 50, AKP’nin de yüzde 35-40 olacak.

YÜZDE 52 İDDİASI: Mümkün değil. Bu hayaldir. AKP 22 Temmuz 2007’ye göre mutlaka oy kaybedecek.

Kaynak

aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş

sizin ki de o hesap

AKP'ye oy verin. Oyları verinki ailece kalkınma,susuz köylere çamaşır makinası,bulaşık makinası yardımı devam etsin.AKP'ye oy verinki sadaka kültürümüz zenginlesin.AKP'ye oyverinki ekonomik krizler bizi hep teğet geçsin,bunlar hep güzel bi bahane olsun.Oy verinki yolsuzluk,talan ve hırsızlık devlet yönetimi için dahada vazgeçilmez olsun,oy verinki henüz satılmayan vatan topraklarıda satılsın,hala işi olanlarda işlerinden olsun, açlık ve yokluktan kaynaklanan sosyal patlamalar yaşansın,yeni deniz fenerleri türeyip insanların vicdanları sömürülüp çaresizlerin haklarıyla cepler doldurulsun,gemicikler gemicik filolarına dönüşsün,AB kapılarında onurumuz iyice yerlere sürünsün,bu karanlık saltanat bu lale devri ceplerimizdeki son kuruşda alınıp son milli kuruluşumuz peşkeş çekilinceye kadar sürsün.....

Menderes'in asıldığı ülkede burası, RTE'nin yıllardır saltanat sürdüğü ülkede burası..
alıp başımı gitsem neye çare.

Bursa düşecek göreceksiniz... istanbul'da çok sakat... ankara bilmiyorum düşeceğini ama melih gökçeğinde forsu söndü... antalya adana antep kesin..=))

Akp Bursa' da seçimi kaybederse hiçbir yerde seçimi alamaz demektir. Ankara' lılar hırsız belediye başkanına alıştı. İstanbul' da Kılıçtaroğlu akepeyi yerle bir eder derim.

Akepe Bursa' da seçimi kaybederse hiçbir yerde seçimi alamaz demektir. Ankara' lılar hırsız belediye başkanına alıştı. İstanbul' da Kılıçtaroğlu akepeyi yerle bir eder derim.

hocam bursada oturuyorum... burada basri sönmez(MHP)nin alacağını düşünüyorum... çünkü moderanizasyondan başka bişey yapmadı... basri sönmez'in yaptıklarını zaten bütün bursa biliyor...:goz::goz::goz::goz:

hocam bursada oturuyorum... burada basri sönmez(MHP)nin alacağını düşünüyorum... çünkü moderanizasyondan başka bişey yapmadı... basri sönmez'in yaptıklarını zaten bütün bursa biliyor...:goz::goz::goz::goz:

Ben de Bursa' da oturuyorum gözüm. Burada geçen seçimde akepe neredeyse her 3 kişiden 2' sinin oyunu aldı. Yolsuzluk, işsizlik, hırsızlık dizboyu... Ama insanlar aynı hırsızları desteklemeye devam ediyor. Deveye diken makbul. Hikmet Şahin akepe' yi zorlar diye düşünüyorum. Akp almasında kim alırsa alsın.:durdurun

22 temmuzda seçimleri için de aynı şeyleri söylüyordunuz ama seçimlerden sonra yüzünüzün morarması 3 ay da zor geçti

ben derim ki yine aynı halleri kurmayın bu sefer fena dağılırsınız toparlanmanız da mümkün olmaz

gerçi siz zaten alışkınsının belkide 1 gün sonra hiç bir şey olmamış gibi aynı sloganları atarsınız

zatrn başka bir şeyden anladığınız da yok

iyide kardeş mhp nin bursa adayı eski bakan mehmet gazioğlu ya .senin bi yanlışın var :saskin

basri sönmez osmangazininmiş ok ... bursa demişsin osmangazi desene :) neyse özür

bursa adayıda eski bakan mehmet gazioğlu imiş ...

BURSA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayının eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu olduğunu bildirdi.

Bahçeli, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı nedeniyle Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu olduğu açıkladı.

Devlet Bahçeli, merkez Osmangazi Belediye Başkanlığı için Basri Sönmez, Yıldırım Belediyesi için de Cüneyt Karlık'ı aday göstereceklerini bildirdi.

Serdengeçti

İletilerinizi yazarken lütfen boşluk bırakıp noktalama kullanmadan
yazınız sonra noktalara başka anlamlar atasözleri yüklenip gereksiz
tartışmalara yol açabiliyor ayrıca bu uyarı bütün üyeler için geçerlidir iyi forumlar.

sansınızı fazla zorlamayın konusmalarınıza dikkat edin

luck sende parti isimlerini düzgün yaz herseferinde uyarmak zorundamıyız illa ceza mı alman gerekli ?

eger akp isminden rahatsız oluyosan ki en dogal hakkın olabilirsin yazmazsın olur biter..

senı bu konuda son uyarısım

emrah1607

Ben çok iyiniyetli bir insanım ve herkese karşı aynı eşit mesafedeyim bundan kimsenin şüphesi olmasın ve gerekenide yapıp mesajı düzeltip üyeyi de uyardım gecenin bu saatinde iyi güldürdünüz beni ha bu arada üsteki volkanın mesajının giriş paragrafına tüm samimiyetimle katıldığımı da ifade etmek istiyorum tşk.

iyide kardeş mhp nin bursa adayı eski bakan mehmet gazioğlu ya .senin bi yanlışın var :saskin

basri sönmez osmangazininmiş ok ... bursa demişsin osmangazi desene :) neyse özür

bursa adayıda eski bakan mehmet gazioğlu imiş ...

BURSA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayının eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu olduğunu bildirdi.

Bahçeli, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı nedeniyle Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu olduğu açıkladı.

Devlet Bahçeli, merkez Osmangazi Belediye Başkanlığı için Basri Sönmez, Yıldırım Belediyesi için de Cüneyt Karlık'ı aday göstereceklerini bildirdi.

bi karışıklık oldu dediğin gibi mehmet gazioğlu büyükşehirden aday.. osmangazi'den basri sönmez bunu belirtmedim...:goz::goz::goz:

sansınızı fazla zorlamayın konusmalarınıza dikkat edin

luck sende parti isimlerini düzgün yaz herseferinde uyarmak zorundamıyız illa ceza mı alman gerekli ?

eger akp isminden rahatsız oluyosan ki en dogal hakkın olabilirsin yazmazsın olur biter..

senı bu konuda son uyarısım

Volkan AKP' yi akepe yazınca değiştiriyorsun da, Atatürk' ü atatürk yazınca neden değiştirmiyorsun? akepe deyince AKP' ye hakaret etmiyorum ki... Atamızın ismini özellikle küçük harflerle yazanlara bile bu kadar tepkide bulunmuyorken, bana karşı neden tepkili olduğunuzu anlamak için derviş olmaya gerek yok sanırım...

Geri