kRuMp
murcielago

Arsız bir çocuk gibiydin bir zamanlar benden sevgi beklerken. Annesinin eteklerine sarılmış yaşlı gözlerle oyuncak isteyen küçük ama kocaman yürekleri hatırlatırdı gözlerimin içine bakıp masum bekleyişlerin.Kırsam kıramazdım elini tutsam ateşim olursun diye korkar sana uzanamazdım.Hep bir adım geriden bakardım sana.Seni öyle çıkarsız ve sorgusuz sevmiştim ki kim olduğunun ne olduğunun düşüncesi bile yoktu aklımın köşesinde.Evet demek istiyordum tutkuyla bağlanmak istiyordum sana.Gözüm görmezdi ki kusrunu dilime mi varırdı sana kondurulamayacak o arsız sözler sanki.Kulaklarım sana dair bütün çığlıklara sağır olmuştu.Beynim senden gayrısına kilt vurmuştu.Ne söyleselerde ne deselerde senin olacaktım.Biliyordun sende yüreğimin bir gün hiç dönmezcesine sana kaçacağını.Beklemene değecekti birgün.Kalbimde senin barınağın olacak öyle nadide bir yer vardı ki bu yere girebilmek için bir adım atmanın yeterli olduğunun farkındaydın.Ve girmiştin işte senin için her gece edilen dualarla yıkanmış yüreğime.Burda çok güvende olduğunu ömrünün son nefesini bu kalpte sonlandırmak istediğini söylüyordun defalarca.Gözlerime bakınca gözlerin doluyordu sevginin büyüklüğünden.Korkuyordun çoğu zaman ellerinin arasından kayıp gitmemden.Paylaşmak istemiyordun kendinle bile.Öyle büyük yeminler ediyordunki sevdanın üstüne başımı döndürüyordun.Ne olduğunu kim olduğunu sorgulamadan sevilmenin tadı seni öylesine büyülemişti ki kendini çok gerilerde bırakmıştın.Ben olmuştun belkide farkına varmadan.Gerçeğime öyle hayran kalmıştın ki tek gerçek ben olmuştum kayıp ruhunda.Nerdesin peki şimdi kayıp ruhuna geri mi döndün sevgili?
Sana büyük laflar etme dediğimde beni sustururdun ya ne vardı da sanki beni haklı çıkardın. Nerede sevdiğim, uğruna tüm elleri elimle ittiğim adam.Hani o büyük yeminleri.Gözlerime baktığında yaşlarını tutamayan gözlerin neden bir yabancının gözlerinde kayboldu şimdi.İnsanoğlu çiğ süt mü emmiştir gerçekten?Hep nankör müdür uğruna can verilen canlar?Bir kahvenin bile kırk yıl hatırı varken nerdedir gönülleri dağlanmış yüreklerin hatrı?Haklı mıdır yoksa ona değmez diyen diller?Ahhh bi gelse neleri feda etmezdim diyen aklım kendini mi yitirmiş yoksa?
Hep korktuğum cevaplarda gizlisin artık.Cevaplamaya yüreğimin yetmediği bir yerde bir başkasına da aynı yeminleri ediyorsun belki.Beni bir hiç gibi bıraktığın yerde seni bekliyor olduğumu düşünüyorsun belki de.Evet seni düşünüyorum ama gözümün önünde saçımı okşayışın,ellerimi yüzüne sürüşün,kulağımda sevdiğim deyişin yok artık.Sadece aklımda düşüncen var.Yalın ve tek:Kayıp ruhuna geri mi döndün sevdiğim?..
Sana büyük laflar etme dediğimde beni sustururdun ya ne vardı da sanki beni haklı çıkardın. Nerede sevdiğim, uğruna tüm elleri elimle ittiğim adam.Hani o büyük yeminleri.Gözlerime baktığında yaşlarını tutamayan gözlerin neden bir yabancının gözlerinde kayboldu şimdi.İnsanoğlu çiğ süt mü emmiştir gerçekten?Hep nankör müdür uğruna can verilen canlar?Bir kahvenin bile kırk yıl hatırı varken nerdedir gönülleri dağlanmış yüreklerin hatrı?Haklı mıdır yoksa ona değmez diyen diller?Ahhh bi gelse neleri feda etmezdim diyen aklım kendini mi yitirmiş yoksa?
Hep korktuğum cevaplarda gizlisin artık.Cevaplamaya yüreğimin yetmediği bir yerde bir başkasına da aynı yeminleri ediyorsun belki.Beni bir hiç gibi bıraktığın yerde seni bekliyor olduğumu düşünüyorsun belki de.Evet seni düşünüyorum ama gözümün önünde saçımı okşayışın,ellerimi yüzüne sürüşün,kulağımda sevdiğim deyişin yok artık.Sadece aklımda düşüncen var.Yalın ve tek:Kayıp ruhuna geri mi döndün sevdiğim?..