Katmer

bLue__qirL

Banned
Reaction score
0
ymk_624.jpg

KATMER

Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin

Tarifi

5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.

anam anam anam bızım romantic sedaya bak yemek tarıflerıde bılırmıs :))

5 tane tost yedikten sonra hiç cazip gelmiyo!..bööğğ kusucam şimdi!..ama aç olsam deli gibi yerdim ama aç değilim,belkide beğenmezdim çünkü daha önce hiç yemedim belkide beğenirdim ama bunu hiçbir zaman öğrenemiycez çünkü hiç yemedim!..susturun beni!.. :saskin

sağol canım. eline sağlık.

güzel oluyor. içindeki yağ nedeniyle çıtır çıtır oluyor. ama yağlı şeyleri ben yiyemiyorum. ağır geliyor.

bak bu güzel yenir işte :D

Vallahi canım çekti. Teşekkürler

öncelikle ellerine sağlık.siz bunu birde urla iskelede yiyeceksiniz varya on numara oluyoo.ben her gidişimde muhakkak uğrarım denize sıfır mesafede katmer yanında ev yapımı yayık ayran...
ya baya acıktım herhalde ben:durdurun

Geri