Katliam, BOP için mi plânlandı?

TraFoo

Banned
Reaction score
0
bophaberharitakurdistan.jpg

Katliam, BOP için mi plânlandı?

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insani yardım gemilerine silahlarla saldırıda bulunmanın, masum insanları katletmenin, sivil insanlara terörist muamelesi yapmanın “insanlık açısından büyük bir sükut, alçakça bir pervasızlık” olduğunu ifade ederek, “İsrail hükümetinin bu cüretkâr, bu sorumsuz, bu pervasız, bu hak-hukuk tanımayan, her türlü insani erdemi ayaklar altına alan saldırısı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır” dedi.

Benim dikkat ettiğim nokta konuşmanın bu bölümünün “meli-malı” eki ile bitmesidir!
İsrail cezalandırılmalıdır da bunu kim yapacak?

Cümleden ve konuşmanın sonraki bölümlerinden anlaşılan o ki, Türkiye, uluslararası kuruluşları harekete geçirecek ve cezayı onlar verecek!

ABD’nin veto hakkı ile her zaman engellediği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi mi verecek cezayı?

ABD, Orta Doğu’daki jandarmasını mı cezalandıracak?

Erdoğan, “Uluslararası toplumun ’yeter artık’ deme zamanı gelmiştir” diye bir ifade de kullandı.

Benim bildiğim, “uluslararası toplum”, uydurma bir kavramdır! Böyle bir toplum yoktur! Dolayısıyla olmayan bir güce sığınmak, Türkiye’nin çıkış yolu değildir.

* * *

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Ölen yurttaşlarımızın kanlarının yerde kalmaması için uluslararası soruşturmanın mutlaka yapılması gerekiyor. Hariri suikastında hangi önlemler alındıysa, hangi soruşturma süreci başlatıldıysa, AKP’nin gücünü kullanarak, bu süreci BM düzeyinde gerçekleştirmesi gerekiyor. Sadece BM Güvenlik Konseyi yetmiyor. İslam Örgütü, Arap Birliği var; bekliyoruz, daha toplanacak...” diye konuştu. Siyasette söylemin yetmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin onurunun kırıldığını, bu kırılan onurun mutlaka onarılması gerektiğini söyledi.

Görüldüğü gibi CHP de çözümü yine uluslararası düzeyde arıyor:

Mesaj gönderen Bilal Gözler soruyor:

“Daha dün denecek zamanda, Amerika Telafer’de Türkmenleri katlederken, Irak’ta bir milyon insan hayatını yitirirken, Azerbaycan’ın yüzde yirmisi işgal altındayken, Hocalı’da katliam yapılırken, nerdeydi bu insan hakları dernekleri?

Koca Mısır devleti burnunun dibindeki bu olaya seyirci kalıyor, gerekirse sınırdaki tünelleri kapatıyor. Kabe’nin etrafına saraylar inşa etmekle meşgul Suud yönetimi sessiz. Onların yok mu böyle örgütleri merak ediyorum?”

* * *

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu ise İsrail Devleti’nin, ABD’den aldığı güçle Orta Doğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini eklediğini belirterek, bu saldırının zemininin Büyük Orta Doğu Projesinde aranması gerektiğini bildirdi.

Banu Avar’ın tespiti ise şöyle:
“İHH ve yardım gemilerinin, bölgeye ‘olay çıkması beklenerek’ gittiği görülüyor. Bu hareketin sonuçları, BOP’un bir sonraki adımının atılmasını sağlayacaktır. İnsani yardım operasyonunun neden bu zaman dilimine denk getirildiğini analiz etmeliyiz. İsrail’in sürekli terör uygulayan bir ülke olduğunu hepimiz biliyoruz. Amerika’nın Orta Doğu’daki jandarması olduğunu da biliyoruz. ABD ve İsrail arasındaki göstermelik çelişkiler, buzdağının arkasındaki büyük ortaklığı gizleyemez. ABD Dışişleri Bakanlığı sitesinde, ‘Orta Doğu’da gidişatı hızlandıracağız’ ifadesi yer alıyor!”
Katliam, BOP için mi plânlandı? - Bağımsız Haber Sitesi - Bekir Öztürk

Allah İsrail i kahretsin ABD yi de ...
küfür tek millettir hepsi bir olsa da sonsuz güç sahibi Allah tır ...
Bize yar ve yardımcı olarak Allah yeter...

türkiye şu pkk terörünü bir an önce bitirmeli gerekirse kökünü kazıycak bir operasyon başlatmalı

Türkiye artık güçlü bir devlet olduğunu Kandil' e giderek dirisi gelmeyenlerin leşlerini getirerek göstermelidir. Gerisi boş laftır. Yani yutulamayan, agızda bir sağ tarafa bir sol tarafa alınan, taştan, kayadan sert bir lokmadır. Her nedense insanlarımız bu lokmayı ağzına alır da bir türlü tükürüp atamaz.

Artık gerçekleri, arkamızdan oynanan oyunu görelim arkadaşlar. Körü körüne yanlışın peşinden gitmeyelim. Şurada AKP - CHP - MHP savaşını bırakalım. Savaşın asla bir galibi olmayacağını kafamıza yerleştirelim. Ama barışın birden çok galibi olduğunu bilelim. Niye bu akıllarınıza hiç gelmez. Eleştirilerinizi, tartışmalarınızı kimseyi incitmeden yapın lütfen. Ortaya atılan bir fikri sahsınıza yapılıyor gibi algılayıp işi küfre dökmeyin. Nasıl olsa seçim yaklaşıyor. Herkes oyunu kullanacak ve milletimizin gözüne kim girmiş, kim kalbini kazanmış anlaşılacak.

Ben açık kalp ameliyatı geçirdiğim ve 3 ay raporlu olduğum için zamanımı klavye başında geçirebiliyorum. Çünkü başka bir iş yapma imkanım yok. Sizlerle haziran sonuna kadar ancak beraber olabileceğim. Raporum bitince de işimin başına döneceğim. Ancak sizlerin buraya ayıracak zamanı nasıl buluyorsunuz anlamıyorum. Bu sözüm yanlış anlaşılmasın lütfen. Yazılan yazıya anında cevap verenler için söylüyorum. Bu forum tartışmak, anlaşmak ve belli bir noktada buluşmak için kullanılırsa daha iyi olmaz mı.

Hepinize sevgiler saygılar

KÖTÜ SÖZ, SÖYLEYENİN AĞZINI KOKUTUR SADECE.

KAndildekileri öldürsen de 1 ay sonra gene sığınacaklar oraya , önemli olan pkk nın beslendiği damarları kesmek doğu halkının bu terör örgütüne tamah etmemesini sağlamaktır ....

Birileri Kandil' i devre-i mülk yada turistik yer sanıyor. Yok efendim ordakileri yok edersek yenileri gelirmiş demeye kalkıyor. Ağzında geveleyip duruyor. Tükürmek istiyorda onca bakışlar üzerine çevrilmişken tükürmeye utanıyor. Kendini DNA uzmanı sanıyor, sıkışınca sen şusun, busun demeye kalkıyor. Çamur atmaya çalışıyor. Kandil kelimesi ağızlarını yakıyor. Bir kerecik dürüst olun ya. Biz uzaktan bağırmayı çok seviyoruz diye. İsrail nere Kandil nere. Bunlara sorsanız kandil İsrail'den ooooo çok uzaktır orası der. Ne garip bir anlayış bu yarabbim. Sen akıl fikir ver. Bizler yetersiz kalıyoruz duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, sesini çıkarıp gerçekleri söyleyemeyen dillere. Onların bağını açarsan sen açarsın yarabbim. Amin

Ey Allahım kandilin sarp ve engebeli bir coğrafya olduğunu bir doğal kalkan olduğunu oraya nükleer atmadığın müddetçe F16 larla sadece dağı bombalayacağını , yeraltındaki tünellere tesir etmeyeceğini bilmeyen , senin sınırlarında olmayan bir yerin sana her defasında diplomatik kriz çıkartacağını bilmeyen pkk nın sen kandile gittiğinde erkekçe değil de kancıkça savaşacağını bilmeyen ,
her defasında köşeye sıkışınca kandil de kandil deyip bu hükümettekilerden öncekilerin madem kandili yok edince terör bitiyordu da onlar etmedi sorusunu akıllara getiren komik insanlar...

"Uluslar arası toplum" kim bu bunlar uzaylılar mı? Gerçekten uydurma olduğu şüphesiz.
Şu yazıdan çıkardığım en önemli gerçek; dünyada terörist diye birşey varsa, dünyada iki tane ülke.
Biri ABD denen topluluğu oluşturan fahişe beyinli, öbür dünya korkusu olmayan topluluk, diğeri onların maşası İsrail ve başımızdakilerin alayı da onların bir parçası..!!

Bir soru: Bilen olursa hakikaten mehmetçiğime üzülen yurtsever bir vatandaşsın diyeceğim. Irak sınırından içeri giren F16 uçağımızı füzeyle vurulmuş, pilotumuz ise paraşütle atlayarak kurtulmuştu. ancak pkk lılarca şehit edilmişti. Kuzey Irak ta şehit olan, ilk savaş pilotu şehidimizin adını söyleyebilen var mı ? Unuttunuz değil mi ? Ben o günlerce pilotumuz kurtuldumu, sağ salim ülkeme dönebilecek mi diye televizyonların başından ayrılmamıştım. Harekatlarda hep birileri hop ne yapıyorsunuz çıkın bakayım dediler. Güçlü bir ülke olsaydı pkk nın yok edilme aşamasında birileri operasyonu hemen durdurun talimatını iplemezdi. Osman Pamukoğlu yalan söylüyor demeyin sakın.

Bir soru: Bilen olursa hakikaten mehmetçiğime üzülen yurtsever bir vatandaşsın diyeceğim. Irak sınırından içeri giren F16 uçağımızı füzeyle vurulmuş, pilotumuz ise paraşütle atlayarak kurtulmuştu. ancak pkk lılarca şehit edilmişti. Kuzey Irak ta şehit olan, ilk savaş pilotu şehidimizin adını söyleyebilen var mı ? Unuttunuz değil mi ? Ben o günlerce pilotumuz kurtuldumu, sağ salim ülkeme dönebilecek mi diye televizyonların başından ayrılmamıştım. Harekatlarda hep birileri hop ne yapıyorsunuz çıkın bakayım dediler. Güçlü bir ülke olsaydı pkk nın yok edilme aşamasında birileri operasyonu hemen durdurun talimatını iplemezdi. Osman Pamukoğlu yalan söylüyor demeyin sakın.

Arkadaşım bu geri zekalı aşalık medya onun arkasında dursa emin ol, bu ülke o adamın seçilmesiyle birçok pisliğinden arınır ama neye hizmet ettiği belli olan o büyük kuruluş maalesef ona izin vermiyor.

☼«InfernaL»☼;5032387' Alıntı:
Arkadaşım bu geri zekalı aşalık medya onun arkasında dursa emin ol, bu ülke o adamın seçilmesiyle birçok pisliğinden arınır ama neye hizmet ettiği belli olan o büyük kuruluş maalesef ona izin vermiyor.

Bunlar İsrail olayında tepetaklak olunca işi CHP-MHP ye saldırarak başarısızlıklarını perdelemeye çalışırlar. Güncel konudan uzaklaşıp kapatılmaya yüz tutmuş konulara sarılırlar. İzle ve Gör.

Geri