Kasadan ses geliyor

musssa

New member
Reaction score
0
s.a.
arkadaşlar benim kasadan dırt dırt diye ses geliyor. özellikle hdd ye fazla yüklendiğimde bu sorun çıkıyor. xp sp2 kullanıyordum ama onda mavi ekran sorunu verdi. şimdi win 7 kullanıyorum ilk başta çok hızlı ve sorunsuzdu ama şimdi açılırken bi 5 dk. welcome yazısı ekranda duruyor. daha öncede böyle olmuştu ve sonra win 7 de de mavi ekran çıkmıştı. bilgisayarc bi arkadaşıma götürdüm ramlerden dedi ve 2 gb rami mi çöpe attı. ama şu anda aynı ramler ile win 7 çalışıyor . yardım edebilecek olan varmı bu konuda eğer bi işe girersem yeni bi hdd alıp deneyecem. bence sorun sata samsung hdd den kaynaklanıyor gibi.

sorun ramlerin frekans uyumsuzlugundan olabilir
alternatif olarak :
harddisk arizasi olabilir
psu yetmiyor olabilir
anakartin kuzey koprusu arizali olabilir

bilgisayar ozelliklerine gore psu nun kac watt oldugunu hesaplayabilirsin. istersen bize yaz yardimci oluruz.

bilgisayarım e8400 2 gb ddr2 667 + 2 gb ddr2 800 ram var.
anakart gigabyte s3 serisinden
ekran kartım 9800 gt
hdd samsung sata 320 gb. kasa feel hurricane 400 watt.

ek olarak tek parça halinde 2 gb ram kullanırken de aynı hatayı aldım.

son olarak;

sata samsung hdd mi bad sector oluşup oluşmadığını veya herhangi bi problemi olup
olmadığını kontrol edebileceğim bi program varmı.

tamam bide burayı denerim. gerçi dün gece chkdsk yaptım. nispeten bi iyileşme oldu. ve beklediğim gibi hdd den kaynaklanıyormuş..

eger harddiskteki ariza donanimsal ise gececegini sanmiyorum dikkat etmelisin. bu yuzden garantisi bitmeden en yakin zamanda hdd check tool ile kontrol edip saticiyi bilgilendirmelisin.

Geri