kasada elektrik kaçağı

memoxlarge

New member
Reaction score
0
kasaya dokunduğum zaman bazen elime elektirk çarpıyo , bu bilgisayara zarar verirmi?ve de sorun powerdan mı kaynaklanıyodur?

büyük ihtimalle toprak hatlı priz kullanmamak tan kaynaklanıyor olabilir...

toprak hattında sorun vardır.kesinlikle donanımlara zararı olacaktır öle ise.

kullandığın prizde sorun olabilir.başka prizden bağla pc ni mümkünse.

bende aynı sorunu yaşadım.laptopun 540 liralık anakartını yaktım aman diyim.

kasanın içindeki özellikle psu ve kablolarda sorun olabilir.onlarıda kontrol et.

ewt benimde anakartım yeni tamirden geldi.

yok arkadaşım duvarda takılı olan yani evdeki priz de bulanan toprak hattlı priz

bazı prizlerde toprak hattı yoktur sende toprak hattı olmayan prize takmışsın bilgisayarı zarar görmez olurmu anakart yana bilir ...

bu kullandığımın adı toprak hatlı prizse diğerinihn adı nedei ondan alıym

o 3lü prizin ucunu başka bi yere bağla.eğer topraklamada sorun varsa o prizde bu yolla düzelir tabi diğer prizde topraklama varsa.

pc ni böle kullanırsan donanım parçaların zarar görür.

bu konuyla ilgisi varmı bilmiyorm ama bilgisayarı açtıktan 5-10 dk sonra ekran çizgi çizgi oluyo,sorun donanımdan mı yazılımdan mı kaynaklanıyo bilmiyorm garantileride bitti.

o 3lü prizin ucunu başka bi yere bağla.eğer topraklamada sorun varsa o prizde bu yolla düzelir tabi diğer prizde topraklama varsa.

pc ni böle kullanırsan donanım parçaların zarar görür.
tam olarak napıcamı anlamadım yani tv ye falan mı bağlayım

bu konuyla ilgisi varmı bilmiyorm ama bilgisayarı açtıktan 5-10 dk sonra ekran çizgi çizgi oluyo,sorun donanımdan mı yazılımdan mı kaynaklanıyo bilmiyorm garantileride bitti.

evet olabilir dedim ya ben anakartı yaktım topraklama da sorun olduğundan dolayı.

şu an o prizde kullanıyosan pc yi,çek 3lü prizin ucunu başka prize tak kontrol et.

tmm anladım ,baktım bizimki topraksızmış

Geri