'Kartal'ın sorunu teknik heyet değil, yönetim'

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
'Kartal'ın sorunu teknik heyet değil, yönetim'
UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına 4-1 yenilerek kupadan elenen Beşiktaş'ta yönetim, yenilginin faturasını teknik heyete keserken, futbol otoriteleri ve taraftarlar yönetimi suçladı.

Dün birçok internet sitesinde Ertuğrul Sağlam ile ilgili yapılan anketlerde, genç teknik adamın istifa etmemesi gerektiği yönünde oy kullananlar çoğunluğu oluşturdu. Spor camiasının önde gelen isimleri de, çözümün hoca değişikliğiyle bulunamayacağı konusunda hemfikir oldu. Asbaşkan Levent Erdoğan ve yöneticilerden Şeref Yalçın teknik heyeti suçlayıcı açıklamalar yaparken, bir dönem Beşiktaş'ta da görev yapan Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Türk antrenörlerin çabuk yıpratılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Eleştirilerin odağındaki Ertuğrul Sağlam'ın, Siyah-Beyazlı kulübün en derli toplu ismi olduğunu belirten spor yazarı Mehmet Demirkol ise ilginç bir tespitte bulundu. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay da, menajer Sinan Engin ve Başkan Yıldırım Demirören'in bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

GÖRÜŞLER

Sağlam, Kartal'ın en derli toplu ismi
Mehmet Demirkol (Spor Yazarı):

Beşiktaş'ın turu geçemeyeceği ilk maçta oynanan futbol ve alınan skordan belliydi. İki takımın değerlerini ortaya koyduğumuzda Metalist daha ağır basan taraftır. İlk karşılaşmayı seyredince Beşiktaş'ın rakibini elemesinin mümkün olmadığını gördük. Zaten İnönü'deki gol ofsayttı ve Metalist'in bir penaltısı verilmemişti. Bizim Türk futbolunda sorun var. G.Saray'ı da Avrupa'nın en zayıf takımlarından Bellinzona karşısında gördük. Asıl sorun Ertuğrul Sağlam değil, yönetim. Beşiktaş'ta belki de en derli toplu taraf teknik direktör. Son 11 yılda Süper Lig'de sadece iki kez şampiyon olan bir takımın hedefini UEFA'nın zirvesi olarak belirlemesi çok garipti.

Demirören ve Engin istifa etmeli
İbrahim Altınsay (Spor Yazarı):

Beşiktaşlı yöneticilerin Metalist maçından sonra suçu Ertuğrul Sağlam'a atmaları tamamen suçluluk telaşından ibaret. Bu kadar teknik direktör geldi Yıldırım Demirören yönetiminde. Hepsi mi hatalı? Sinan Engin ve Başkan Yıldırım Demirören'in istifa etmesinden başka çare yok. Rakibin ilk golünü atan Jackson'un toplam maliyetine baktığımız zaman, ortaya komik bir durum çıkıyor. İbrahim Kaş gibi genç bir yeteneği elinden kaçırıyorsun, yerlerine 9 milyon Euro bonservis bedeliyle Sivok ve Zapotocny'i alıyorsun!

Türk hocalar çabuk yıpratılıyor
Rıza Çalımbay (Eskişehirspor Teknik Direktörü):

Avrupa'da mücadele eden takımlarımızın bu kadar kolay elenmemesi gerekiyordu. Kayserispor olsun Beşiktaş olsun, gruplara kalmadan UEFA'ya veda etmek üzücü oldu. 2004-05 sezonunda Del Bosque'nin yerine göreve geldiğimde ikinci yarı itibarıyla devreyi lider kapattık. Bir sonraki sezonun başında Malmö'yü deplasmanda (11 Eylül 2005) 4-1 mağlup ettik. Ancak birçok eleştiriye maruz kaldık. 9. haftada da görevden ayrıldım.

Kaynak

Geri