`kariyerimde oynadığım en akıllı futbolcu`

PePeSanceS

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0

Guti`nin Real Madrid`ten eski takım arkadaşı Roberto Carlos, Haberturk muhabiri Senad Ok`a açıklamalar yaptı.

Beşiktaş`ın yıllığı 2.7 milyon Euro`dan 2 senelik anlaşma yaptığı Guti Hernandez transferi büyük ses getirmişti. Avrupa basını olaya geniş yer verirken Kartal, Quaresma`nı ardından dünyaca ünlü yıldızı da alarak hedef çıtasını yukarı çekmiş Siyah-Beyazlı kulüp adına dünyada önemli bir reklam yapmıştı. Roberto Carlos, Real Madrid`de 11 yıl birlikte oynadığı Guti`nin Kartal`a imza atmasını değerlendirdi:

Transfer sürecinde Guti ile Türkiye ve Beşiktaş adına herhangi bir görüşmem olmadı. Beşiktaş`a imza attığını internetten öğrendim. Türk futbolunu internetten yakından takip ediyorum. Açıkcası Guti`nin Beşiktaş`a gitmesine hiç şaşırmadım. Keza Quaresma da öyle. Çünkü Türkiye daha öncesinde yaptığı transferlerle yıldız oyunculara kapılarını açmıştı. Bana göre şu anda yapılan transferlere baktığımda Beşiktaş`ın çok iyi bir kadro kurduğunu düşünüyorum.

`TAM BİR TAKIM OYUNCUSU`

Herkes Guti için `yıldız oyuncu` değerlendirmesinde bulunuyor ama bana göre o tam bir takım oyuncusu. Kariyerim boyunca birlikte oynadığım en teknik ve akıllı isimlerden birisi. Mevki olarak demiyorum ama bu özellikler anlamında `10 numara.` Onun Türkiye`ye alışma anlamında sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Sosyal olarak çabuk adapte olacaktır. Teknik direktörün Schuster olması da büyük avantaj. Ayrıca Beşiktaş taraftarının ilgi ve sevgisi de gerek Guti`yi gerekse Quaresma adına itici güç olacaktır. Çünkü futbolcular ilgi ve sevgi gördükleri yerde ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalışır.

HABERTÜRK

Geri