Karbeyaz gerçekte pamuk prenses + Keloğlan

αѕ!_υє_мαυ!

όℓυ ∂σgмυ$ &
Reaction score
0
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni , Desene hayvan s
SnowWhite.jpg

Pamuk prenses olayına geri dönmek istedim.
Ne lanet bi hatundur o ya..
İnsanları küçümsemeyi öğretir küçük zihinlere..

(Pamuk Prenses mevzuuna girmeden önce az kişinin bildiği bir gerçeğe değinmek istiyorum:Bu pamuk prenses aslında londra genelevinde snowwhite yani karbeyaz adıyla nam salmış ünlü bir kaşardır.sonradan adını pamuk prenses yaparak ormana kaçmış ve 7 cücelerin yanına sığınmıştır.ama geçmişinden dolayı çocukların önünde rezil etmemek için anlatılmaz bu gerçek.)

Neyse asıl olaya dönelim.
7 adet cüce var etrafında.bu hatun ne yapıyor?
Tutturmuş beyaz atlı prenste prens! Tamam prensessin falan filanda,biraz elindekiyle yetinmesini bil.Cüce diye aşağılıyomusun yoksa onları?

Birinin sandalyesine otur.Birinin yemeğini ye.Birinin yatağına yat.Okeyde taş çal.Kartları kararken hile yap.Saklambaç oynarken çaktırmadan gözetle.Yapmadığın hile hurda kalmasın.Ses çıkarmısınlar..Sonra tut bir de cüce diye sallama onları..

Hiç yakıştıramıyorum.Bir de prenses olacak adi karı.

Hem ne demek yani?Boyları kısa,cüce diye mi hepsi?!Çeşitli konularda şüpheleri mi var bu pamuk prensesin..(!!)

Aç gözlü!Gerçi cücelerde farkındadır durumun.Ama onlar iyi kalpli bir kere.
Yinede şu ünlü boy işlevle ilgili deyim o yıllarda söylenmiştir ilk kez: ''-pamuk prenses,pamuk prenses..önemli olan..''

Önemli olan insan olmak.Bunu bilse,herşey çok farklı olacaktı belkide.

Keloglan1.jpg

Şu masallardaki padişahların kızlarını evermek istediği zaman bir devle anlaşma yaptığına inanıyorum.Ya bir tanede padişah yokmudur ki güzel güzel isteyene versin kızını..

Her masalda bir dev ya da ejderha tarafından kaçırılır padişahın kızı.Tabi o dönemlerde Sas komandoları ya da özel tim olmadığından olsa gerek ne iş olsa Keloğlan'a havale edilir.

Peri padişahı diyor ki kendine kendine:
-Bizim kızın evlenme yaşı gelmiş,evereyim bari.(Ama o da ne?!) Hass.ktir!!Kızım nerde lan?Bunuda mı dev kaldırdı=! Oha be kaç etti bu,her masalda benim kızı kaçırıyor bu ine dev ya yetti ama ya..
-Tellak çıkaralım mı padişahım?
-Yok tellak mellak çıkarmayın,çağırın keloğlanı gelsin.Zaten devdir masaldır filan derken harem kurduk yavşağa..

Keloğlanda dünden hazır zaten.Doğuştan aksiyon adamı.
Ya ulan Allah'ın keli köyünde kız mı yok?!Otur oturduğun yerde.
Hem kelsin hem fodul.

Yok herşeyi geçtim.Hatunlarlada geçinmeyi beceremiyoki bu keloğlan.Ya sen geçen masalda evlenmedimiydin prensesle?Hani devle savaştın,ejderhayı yendin onca aksiyon yaptın prensesle evlendin filan..Şimdi ne olduda köyüne döndün ananın yanındasın sen?

Hani diyecem anladın ki mal mülk güzellik kesmiyor.Köyünde mütevazi yaşamda buldun hayatın anlamını.Gene ne gidiyorsun ejderha peşine,dev peşine oğlum?.
Bırak bu padişahın kızınıda başka biri kurtarsın.Olmadı bırak ölsün yesin dev, sanane..

Ulan cümle alem bıktı.Her masal sen..her masal sen..Ama sen bıkmadın..
Çekil kenara..gençlerin önünü aç biraz..
Ama yok.Bela bulacaksın ille dimi?

Vel hasıl-ı kelam: Anlayın işte.Bu Keloğlan denen zibidi hiç bize anlatıldığı gibi değil.Böyle lanet..böyle adi bir herif işte..

Keloğlaaan!
Kurtardın mı prensesi?
Nabiim..bana yeni bir şeyle gel.bu numara eskidi.
Hadi güzelim.Sen er muradına..ben bir ara ilgilencem bu kerevet olayıyla..

Alıntı​

muhahahaha çok güldüm valla süper ellerine sağlık

son zamanLarda forumda masaL kahramanLarına karşı asıLsız iddiaLar görüyorum
sebebi nedir acaba:durdurun

harbi herkez masal kahramanlarına saldırıyo :)

Birinin sandalyesine otur.Birinin yemeğini ye.Birinin yatağına yat.Okeyde taş çal.Kartları kararken hile yap.Saklambaç oynarken çaktırmadan gözetle.Yapmadığın hile hurda kalmasın.Ses çıkarmısınlar..Sonra tut bir de cüce diye sallama onları..

işte foyaları çıktı ortaya .. ben de bugünü bekliodum .. kandırıolar insanları küçüklüümden beri sevmem zaten:hadiordan

"Zaten devdir masaldır filan derken harem kurduk yavşağa "

güzeldi :)

Geri