karakterlerin değişkenliği hakkında

ogretmen

New member
Reaction score
0
Merhaba,
Ben yeni üyelerinizdenim. İstanbul Psikoloji 2000 mezunuyum. Şu an rehber öğretmenlik yapıyorum. Boş vakitlerim oluşunca faydalı bişiler yapayım dedim.

Konu başlığına gelince nette sörf yaparken bir site buldum, ...konuya farklı yaklaşmışlar ama benim dikkatimi çeken gerçekten de insan karakteri ne kadar değişkenlik gösterebilir? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

alkol oranina gore baya bi degisiklik gosterir, bide sarmanin icindeki ot yogunluguda etkilidir

ifrit' Alıntı:
alkol oranina gore baya bi degisiklik gosterir, bide sarmanin icindeki ot yogunluguda etkilidir

aynen katılıyorum insanın kafası iyiyse her türlü değişkenlik gösterir..

ifrit' Alıntı:

:D :D :D zuhahaha :D :D :D COK GÜSELDİ YAW

Evet insan beyni gerçketn çok değişken özellikle bişey sinirlendiği yada sevdindiği zaman aşırı tepki abartlı verebiliriyor tabi bunun yanında alkol yüzündende değişkenlik oluyor tabi..

bence insan her karakteri içinde barındırır...çevre ve eğitim şartları baskın olacak davranışı belirler belki doğuştan bazı özellikler baskın olabilir ama bu diğer karakterlerin özelliklerinin bulunmadığı anlamına da gelmez...
benim branşım psikoloji değil ama zamanında bi kaç kitap okumuştum :p benim fikirlerim böyle

Arkadaşlar benim demek istediğim alko ve benzerlerini etkisi değil yahu. Şöyle, bir insan astın yanında aslan oluyor da üstün yanına gidince birden kedi kesiliyor. Burda bi yanlış var değil mi? Neden??????????

ogretmen' Alıntı:
Arkadaşlar benim demek istediğim alko ve benzerlerini etkisi değil yahu. Şöyle, bir insan astın yanında aslan oluyor da üstün yanına gidince birden kedi kesiliyor. Burda bi yanlış var değil mi? Neden??????????
Yanlış yok bu kişilik özellikleri kişiden kişiye değişiyor. kımisi heryerde aslan olur kımısı
senın dediğin gibi olur. bu özellıklerde bir insanı diğer ınsanlardan ayıran en önemli özellikler.
Bence yetişkin bir insanın karakteri değişmez.hep aynı karakterdedir.zaten verdiğin örnek o kişinin karakterine has bir davranış şeklıdır. yani karakteri değişkenlik göstermez davranışları değişkenlik gösterir..

maskeli balo

Misal Ahmet Efendi, patronunun yanında başka, eşinin yanında başka, hocasının yanında başka bir karaktere dönüşüyorsa bunda bir terslik var demektir. maskeli balo gibi herkes olmadığı yanını gösteriyor başkalarına, bu çok yorucu birşey değil mi?

bence bu insanın kendine güveniyle ve psiokolojisiyle alakalı bi durum.farkı davranışları kasten değil istemsiz sergiliyoruz.zaten kasten olursa onun adı başka oluyo:)

Bu konu psikolojide çoklu kişilik bozukluğu deniyor. Konuyu anlatan bir film de var Dövüş Kulubü. Tavsiye ederim.

Bu konuya psikolojide çoklu kişilik bozukluğu deniyor. Yani aslında bir hastalık işte. Konuyu anlatan bir film isterseniz Dövüş Kulübü, tavsiye ederim.

çoklu kişilik bozukluğu

Bu konunun psikolojideki adı çoklu kişilk bozukluğu, daha iyi anlamak için Dövüş Kulubü adlı filmi tavsiye ederim.

insan karakterini değiştiren 2 şey tanıyorum. biri alkol alkol insan beyninde ağır hasarlar uğradarak hızla kana karışmasına sebepten birden çok kısa bir sürede sarroş oluyoruz ve elimiz kolumuz heryerimiz ayrı oynuyor ağızımızdan çıkanı kulağımız duymuyor...
ikincisi AKŞ...
Aşk insanı maffediyor aksini söliyenlerle tartışırım ama gerçekten aşık olanlara sölüyorum...

erkekler kız ortamına girdiklerinde en yakın arkadaslarını bile satarlar bunu bizzat yasadım...hemen degişik bir ruh haline girerler....çevresel şartlar yani...

Geri