Kara Bahtım Kem Talihim CHP'm !
Dersim'i haritadan silmek istediler, partinin Genel Başkanı Dersim'li. Soros'a savaş açtılar, CHP Genel Başkanı Sorosçuların üyesi. Ben yanmayım da kim yansın.
CHP kaç parça
CHP'de sol sola karşı. Ulusalcılar onlara karşı. Bağlantısızlar ise topuna birden karşı.
Böylece alt alta toplayınca CHP ediyor dört parça.
Üç parçayı toplayıp nasıl dört parça yaptın diye sorabilirsiniz.
İçinizden 'hay senin matematik bilgine' diye düşünen çıkabilir.
Buna karşı Kurtlar Vadisi'ndeki Murovari, 'lanet olsun içimdeki sol sevgisine' tarzından bir replik patlatabilirim.
Ama işin aslı şu.
CHP'de şimdilik sol iki parça.
Bir kanatta Kemal Kılıçdaroğlu yer alıyor.
Partide ayak sesleri duyulan ikinci sol ise Sarıgülcüler.
Onların karşısında Baykalcı ve Önder Savcılardan müteşekkil cılız bir, "Ulusalcılar" var.
Bağlantısızların ise bir zamanlar Tito'nun önderliğini yaptığı hareketle bir ilgisi yoktur.
Onların lideri Tito Muharrem pardon Muharrem İnce..
Onlar solculara da, ulusalcılara da karşılar.
Tekmili birden CHP şimdilik üç eksenli ama dört parça..
Bir resepsiyonda CHP'nin ileri gelenlerinden biri, bir Ankara Temsilcisi'ne, "Muhalefete yeterince yer vermiyorsunuz?" diye sitem ediyor.
Temsilci, "Olur mu efendim, Bahçeli'nin açıklamalarını, Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını belli bir büyüklükte görmeye özen gösteriyoruz" yanıtını veriyor.
Bunun üzerine CHP'li yönetici, " Ben onu kastetmiyorum. CHP'deki parti içi muhalefete yer verin" diyor.
Bir de bu grupların destekledikleri ya da karşı oldukları var.
Kemal Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim konusundaki çıkışını destekliyorlar. Ama oy vermiyorlar. Çünkü MYK'dan Hüseyin Aygün'ün savunmasının istenmesi kararı çıktı.
Bir de bakmışsınız Dersimli genel başkanın olduğu partide Dersim'de zulüm yapıldığını dile getiren milletvekili ihraç edilmiş.
Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin, Hüseyin Aygün konusunda aynı yaklaşımı sergiliyorlar ama parti içi iktidar mücadelesinde aralarına kara kedi girmiş durumda.
Gürsel Tekin'in partinin ikinci adamlığından alınmasından bu yana ikilinin arası açılmıştı. Ama bu sefer sadece kara kedi girmedi bir de Barış Yarkardaş girdi.
Barış Yarkardaş her ne kadar 'ben Gürsel Tekin'in sesi değilim' dese de algı o yönde değil. O nedenle de Kemal Kılıçdaroğlu'nun tam gözünün üstüne inen, Soros üyeliği yumruğunun kimse Barış'tan geldiğini düşünmüyor. CHP'liler bir zamanlar müttefik oldukları Tuncay Özkan ekibiyle birlikte Sorosçular aleyhine çok slogan atmış, birçok mitinglerinde pankart açıp, Sorosçulara karşı mücadele etmişlerdi. Onlar 'Ak Partilileri Sorosçu ilan edelim' derken bir de bakmışlar ki, Sorosçu Kemal başlarına geçmiş.
Yanarım yanarım da CHP'lilerin talihsizliğine yanarım.
Kara bahtım kem talihim.
Dersim'i haritadan silmek istediler, partinin Genel Başkanı Dersim'li.
Soros'a savaş açtılar, CHP Genel Başkanı Sorosçuların 183 kayıt numaralı üyesi.
Ben yanmayım da kim yansın.
CHP nereye savaş açtıysa misliyle kucağında buldu.
...
Abdülkadir Selvi