Kara Avı Kuş çeşitleri

SaMoo_55

DeadLythief
Reaction score
0
<<<<<<<<<<<<<<<KARA AVI KUŞ ÇEŞİTLERİ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ALA KARGA

2cxvtom.jpg

Bütün yıl orman koru ve benzeri ağaçlık alanlarda yaşar yerdeyken dev bir serçe gibi zıplayarak yürür.

ARI KUŞU

x6bu50.jpg

Bazı yörelerde yağmur kuşu'da denen bu hayvan ismini arılarla ve böceklerle beslenmesinden alır. Tellerde ve direklerde tünemiş olarak görülebilir. Açıklık yerlerde bulunur toprak oyuklarında yuvalanır,kışı güney ülkelerinde geçirir.

BAĞIRTLAK

2gtsq5j.jpg

Bozkır ve onun gibi kuru arazilerde yaşar sürü halinde gezerler kanadının altındaki beyaz tüylerden ve sivri kısa kuruğundan tanınır Anadoluda yılboyu görülür.

BILDIRCIN

opuvix.jpg

Çayır,tarla,bozkır ve özellikle gündöndü,buğday tarlalarında görülür. Çokhızlı yürüyen bu hayvanlar uçmaktan ziyade yürümeyi tercih eder havalandığı zaman gürültülü ve alçaktan gider.

BOĞMAKLI TOYGAR

dgrrjb.jpg

Göğüsündeki siyahlık ve kıanadındaki beyaz çizgiler ile diğer toygar ve tarla kuşlarından ayrılır. Yuvasını yerde yapar,kurak yerlerde tarlalarda bozkırlarda bulunur.

ÇULLUK

al4yzp.jpg

Nemli ormanlarda özellikle dibi çamur olan açıklık alanlarda bulunur. Su çulluğuna göre daha ağır ve uçuşu daha yavaştır. Havalandığı zaman 100-200 m ileriye konar.

KARA TAVUK

96wztc.jpg

Erkek kara tavuk simsiyah tüyleri ve sarı gagası ile kesinlikle başka türlerle karıştırılmaz. Yavruları kısa zamanda büyür ve topraktan solucan avlamaya başlar.

KAYA GÜVERCİNİ

xdsgf6.jpg

Kuyruk sokumundaki beyaz leke ile normal güvercinden ayırt edilir, kayalık yamaçlarda ve dağlık bölgelerde bulunur, kaya oyuklarında yuvalanır.

KINALI KEKLİK

35hmt7s.jpg

Aşırı avlanma yüzünden sayıları azalan bu hayvanlar küçük meyvelerle,tohumlarla ve boceklerle beslenir. Otluk kayalık gibi açık arazilerde bulunur.

KIZ KUŞU

1z1xq9j.jpg

Bataklık,çayır ve sulak arazilerde bulunur. Sonbaharda kalabalık sürüler oluşturur. yurdumuzun her yerinde yıl boyunca görülür

MEZGELDEK

11gohzn.jpg

Açıklık alanlarda ve tarlalarda yaşar bu hayvanları yıl boyunca Trakyada bulabilirsiniz. Batı Anadolu'da ise sadece göç zamanında görülür.

SARI ASMA

23rwb6b.jpg

Dişisinin yeşilimsi bir rengi vardır,erkeğin flüte benzer bir ötüşü vardır. Ağaçlık alanlarda bulunur ağaçların arasına çok iyi saklandığından kolay kolay görülmez.

SIĞIRCIK

2zzus9f.jpg

Çoğunlukla insanlara yakın yerlerde yaşar yurdun hemen her yerinde görülür. Çok iyi taklitçidir kışın büyük guruplar oluşturarak korularda ve sazlıklarda geceler.

TAHTALI

2rr87qt.jpg

Güvercinler arasında enbüyük olanıdır, ormanlık ağaçlık yerlerde yaşar tohumlarla beslanir.

TEPELİ TOYGAR

14ieqol.jpg

Tepesindeki uzun tüyleriyle tarla kuşundan ayırılır. İnsana yakın yerlerde,ekili arazide,bozkırda yaşar

TOY

3305udy.jpg

Uçan kuşların en irisidir erkeklerinde beyaz bıyık vardır ve dişilerinden çokdaha büyüktürler, Yılboyunca tarlalarda ve açık arazilerde rastlamanız mümkündür. Erkekleri yaklaşık 15 kg gelir.

TURNA

htefeq.jpg

Sulak alanlarda ve bataklıklarda yaşar tohum ile beslenir. Orta Anadoluda bataklıklarda ürer göç mevsimlerinde V şeklinde toplanarak göç ederler.

ÜVEYİK

15xaljc.jpg

Genellikle 2li, 3lü gibi küçük guruplar halinde korularda ve meyve bahçelerinde görülürler, kumruya benzer kumrudan kuyruğundaki ve boynundaki beyaz halkalardan ayırt edilir. Ağaçlara yuvalanırlar.

Bİ TEŞEKKÜRÜ HAKETMEDİM Mİ?:victory

güzel çalışma eline sağlık

eline sağlık kardeş ava bu kadar meraklısın belli ama izinli yapıyorsunuz demi avı yani belgeleriniz tam die sorcam ama biraz ayıp olacak avcılıkla bu kadar ilgili birinin belgesiz avlanması saçma olur

eline sağlık kardeş ava bu kadar meraklısın belli ama izinli yapıyorsunuz demi avı yani belgeleriniz tam die sorcam ama biraz ayıp olacak avcılıkla bu kadar ilgili birinin belgesiz avlanması saçma olur

Yok kardeşim çekinmeden sorabilirsin
Avcılık belgelerimiz tam,Merkez Av Komisyonu'nun belirlediği yerlerde av yapıyoruz
Sezon açıldığı zaman belirli yerlerde kara,göl avı yapılıyo
Bizde babamla veya arkadaşla gidiyoruz:victory

Merak ettiğin başka bişey varsa sorabilrisin kardeş?

Sen ava meraklı mısın?

kuş avcılığı bana göre cinayetten öte brişey değil.. el kadr kuşdan et çıkmaz.. e o zamn sadece zevk için o hayvanlara nasıl kıyıyorlar.. yazık günah.. tavugun kilosu 4 ytl.Kıymayın şu kuşlara.. artık kuşları sadece web sayfalrında görür olduk....

kuş avcılığı bana göre cinayetten öte brişey değil.. el kadr kuşdan et çıkmaz.. e o zamn sadece zevk için o hayvanlara nasıl kıyıyorlar.. yazık günah.. tavugun kilosu 4 ytl.Kıymayın şu kuşlara.. artık kuşları sadece web sayfalrında görür olduk....

Kardeş çok yalnış düşünüyosun
Bende avcıyım ama zevk için av yapmadım,kimsede yapmaz.
Avcıların hiçbiri kuşları zevk için öldürmez,hem fazla vurduğunda para cezası var hemde insanın gönlü el vermez anlatabildim mi?
------------------------------------------------------------
Kuştan et çıkmaz diye bişey yok
Bıldırcın avına gittiğinde 1 tane vurmuyosun dimi:victory
En az 10 tane vurursun o zaman et çıkar sende bıldırcın pilavı yaparsın:victory
-----------------------------------------------------------
Bende ilk zamanlarda hayvanlara acırdım vuramazdım
Ama öyle değişmiş sonra öğrendim
Allahın bize sunduğu nimetlerden faydalandım
Avlanılan hayvana yazık olmaz,acı çektirilmeden vurulmuş,vurmadan avlanılmaz dimi:victory
Av,günah değil
Av,kötü bişey de değil
Av,kuşların neslini tüketmek için yapılan bi iş de değil

Avın belli sezonları vardır
O günlerde av yapılır
Sonra hiç av yapılmaz üremeleri beklenir.
Ölen kuşlar yerine yeni doğan kuşlar büyür.
Bu böyledir işte
Senin düşündüğü gibi bişey değil av

ava merakım birz fazla benimde senin gibi kardeş kara ve balık avına gideriz biz de babamla beraber Keçiören avcılar ve atıcılar derneğine üyeyiz aynı zamanda silah merakım var babadan geçme 12 tane silah var evde bir de bişey soracam trap atışlarına katırlıyormusunuz

ava merakım birz fazla benimde senin gibi kardeş kara ve balık avına gideriz biz de babamla beraber Keçiören avcılar ve atıcılar derneğine üyeyiz aynı zamanda silah merakım var babadan geçme 12 tane silah var evde bir de bişey soracam trap atışlarına katırlıyormusunuz

Babam bi ara katılmış derece almış
Ben hiç katılmadım, gerek yok zaten hemen babam bikaç bişey anlattı çaktım köfteyi:victory

Anladım gerek olmayabilir ama Ankara'da bütün derneklerin düzenlediği bir turnuva var ona katılıyoruz dernek olarak Siz domuz avına falan gidiyormusunuz sürek avlarına yani

Geri