Kara Şimşek (Knight Rider)

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
fyv52qg0qyzu4bled01.jpg

İşte yıllardır arabaların önüne ve arkasına kırmızı ışıldakların takılmasına sebep olan dizi. Gerçek bir efsane... Onun adı Kara Şimşek...

Nedir peki Kara Şimşek'i bu denli özel kılan? Açıkçası bunun tek bir cevabı yoktur, belki arabanın konuşması hatta kendince bir espri kabiliyetine sahip olması, belki otomobilin süper yetenekleri, belki Michael'ın becerileri, belki KITT'in mükemmel görünümü, belki de dediğimiz gibi hepsi birden. Açıkçası bilmiyorum ama bildiğim tek şey varsa o da Kara Şimşek'in yayınlandığı saatte hiç kimsenin sokakta olmadığıdır.

8rn9gzemickgask0xh6.jpg

Hikayeye gelince, Michael Long adında bir polis Tanya adlı bir kadın tarafından vurulur. Knight Fonu tarafından tedavisi yapılır. Adı ve yüzü değiştirilir. O artık Michael Knight'tır. Ve bir arabası vardır, ama ne araba? Hepsinden önce arabanın önünde bir sağa bir sola gidip gelen kırmızı bir ışık var ki, "ben farklıyım" diye bas bas bağırıyor...

40ibf5eyi8fn0p9bf159.jpg

Arabanın farkları saymakla bitmez, konuşur en önemlisi. Sonra yolu bildiği sürece onu kullanmanıza gerek yoktur, o kendi kendine gider. Michael, telsiz monte edilmiş bir saat yardımıyla onunla her yerden iletişim kurar, zorda kaldığında yardıma çağırır. Ayrıca çok marifetli bir arabadır bu, iki tekerlek üzerine kalkar, uçar, kurşun geçirmez, kimyasal analizler yapar... Yürüyen bir teknoloji harikasıdır yani.

05oi92s99de4clb7zk1h.jpg

Artık bu ikilinin bir görevleri vardır: Polislerin yakalayamadığı suçluları yakalamak ve adalete teslim etmek. Bu görevleri boyunca Knight fonundan Devon ve teknisyenleri Bonnie, sürekli olarak onlara yardımcı olurlar.

Her bölümde çeşitli suçlularla karşılaşırlar. Her bölümde de haklarından gelirler. Michael ve KITT'in önünde kim durabilir ki zaten? Gerçi işlerin büyük kısmını KITT yapar, Michael'e ise sadece suçluyu tepelemek kalır ama KITT'in bir kerecik olsun şikayet ettiği bile görülmemiştir.

lyktufu9fsru54ldr3a3.jpg

İkilinin sürekli düşmanları yok mudur? Elbette vardır: KITT'in CAR adlı bir rakibi vardır. Onunla aynı dönemde yapılmış, ancak sistemindeki bir hata sebebi ile kullanılmamasına karar verilmiş bir araba. En az KITT kadar yetenekli, ama ondan farkı var: Bu araba sadece kötülük yapmaya programlanmıştır.

Bir diğer düşmanları da Goliath adlı bir tır ve onun sürücüsüdür. Bu kişi Michael'a olan benzerliği ile dikkat çeker.

0kyb7wy5izppycfccc8.jpg

KITT ve Michael yıllar boyunca kah uçarak, kah iki tekerlek üzerinde maceradan maceraya atılmışlardır.

Kara Şimşek'in gösterdiği başarı, "Knight Rider 2000" gibi devam bölümlerinin çekilmesine de sebep olmuş, ancak hiç biri eski ilgiyi yakalayamamıştır.

tmvwiayln9jjv81mmsrx.jpg

Resimler​

hey gidi be ozmn da bile ne efekler wardı bu filmde muzik de cok harikaydı

cok klas bir dizi idi... mükemmeldi...

Knight Rider

Merhaba arkadaslar.. Bende sizler gibi Knigh Rider hayranıyım 2002 yılından bu zamana kadar 6 yada 7 site hazırlamıstım fakat dandik oldugu icin kapattım. Su an tasarımda olan bir sitem var fakat nezaman bitecegi belli deil. K.I.T.T. in tum ozellikleri turkce olakar nerdeyse bitti sıra digerlerinde. Knight Rider serileri hakkında hersey olucak sitede orjinal Knight Rider in tum bolumleri Türkçce olarak yayımlanacak. Konuyu acan oguz arkadasıma cok tesekkur ederim bolye bir konu actıgı icin boyle unutulmaz filimler in kıymetini bir cok insan bilmez yada Kara Şimşek dedigin zaman siyah araba der gecerler. Yaklasık 1.5 sene once bi abimin yanına ziyarete gitmistim orda Kara Şimşek konusu açıldì

Ben - ``vaayyyy kara şimşek hea`` dedim adama adam bana gülerek ve aşalayımsı bir tepki ile

``sen bilmezsin abicim sen kucuktun ozamanlar`` gibi ifadeler kullandı.

Ben - ``Peki abi ne biliyorsun o film yada o araba hakkında?`` die sordugumda

``siyah bi araba vardı onunde kırmızı ısık, kendi kendine gidio, ucuo konusuo`` falan dedi

Ben - ``abi onu herkes biliyor teknik donanım hakkında ne biliyorsun yada film hakkında yada Michael Knight hakkında die bi kac soru sordum adam pes etti ben basladım anlatmaya adam yerin dibine girdi ve sonra gitti :)

Oguz arkadasım konu gercekten guzel fakat bazı yerlerde hatalar yapmıssın mesela:

``İkilinin sürekli düşmanları yok mudur? Elbette vardır: KITT'in CAR adlı bir rakibi vardır. Onunla aynı dönemde yapılmış, ancak sistemindeki bir hata sebebi ile kullanılmamasına karar verilmiş bir araba. En az KITT kadar yetenekli, ama ondan farkı var: Bu araba sadece kötülük yapmaya programlanmıştır.``

Burda CAR deil K.A.R.R. olucak ve kötülük yapmak icin deil kendisini korumak uzere programlanmıstır.

K.A.R.R. (Knights Automated Roving Robot) K.I.T.T.` den daha once uretildi, fakat
K.A.R.R. Kendisini koruma uzere programlandi.
Ancak bu foundation` in amaclarini tehlikeye attigi icin kullanilmadi ve muzeye kaldirildi.

K.A.R.R.` intam tersine K.I.T.T. ne pahasina olursa olsun insan hayanini `Michael` in hayatini korumak uzere programlandi ve `Michael Knight` a verildi.

ve ``Bir diğer düşmanları da Goliath adlı bir tır ve onun sürücüsüdür. Bu kişi Michael'a olan benzerliği ile dikkat çeker. ``

Goliath ``Wilton Knight``in ogludur ve kotu birisi oldugu icin hapse girmistir evet Michael e benzemektedir (Zaten oda ``David Hasselhoff``) du :) Michael e dusmanlıgı babasının ona verdigi degerden oturudur. Zaman icerisinde K.I.T.T. de kullanılan tabakanın orneklerinden elde ettigi madde ile kamyonununu canavar haline getirdi:)

yıl milenyumdan önce yane ya 99 ya 98:D
üsküdarda dükkana gelmişim.bişiler yiyip bi yere gdecez.
yemeklere bakmak (çok acıktım kapıda bekliyom) için dışarı çıktım ve çavuşdere otoparkına çekilen bir knightrider gördüm aklım hayalim durdu:D

Geri