Karşılıksız çeklerle ilgili;

crossBoy__

New member
Reaction score
0
28.11.2008,31.12.2008,31.03.2009 ve 30.04.2009 tarihlerinde bankada karşılıkları olmadığı için yazdırdığım 4 adet müşteri çeki var. Çekleri aldığım şahıs ın açık hesabı olduğu için uzun zamandır avukata vermemiştim, son dönemde kendisiyle ters düştük cari hesabından vazgeçtim en azından bu ödenmeyen çekleri kurtarma şansım varmı? Bugüne kadar avukatla işim olmadı çok şükür bu konularda pek bilgi sahibi değilim. Vade üzerinden 6 ay geçtikten sonra çeklerde icra işlemi yapılmadığını söylediler eğer öyleyse yandığımın kanıtıdır.. uzun ve devrik cümlelerle dolu bi konu oldu ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Bilgi sahibi arkadaşlara soruyorum bu çekleri kanuni yoldan tahsil edebilirmiyim cevaplarsanz çok sevinirim..Saygılar

maalesef hiçbirşey yapamazsın adli işlemleri başlatıp haciz kararı çıkarmayabilirdin ana 6 ay geçtiği için tüm hukuki hakkını kaybetmiş bulunuyorsun gerçi sana bir dost tavsiyesi zaten mahkemeye versende anca üzerine para verirsin adamı hapse dahi attıramıyorsun yırt at çekleri hakkınıda haram et belki öbür dünyada hesaplaşırsın

maalesef hiçbirşey yapamazsın adli işlemleri başlatıp haciz kararı çıkarmayabilirdin ana 6 ay geçtiği için tüm hukuki hakkını kaybetmiş bulunuyorsun gerçi sana bir dost tavsiyesi zaten mahkemeye versende anca üzerine para verirsin adamı hapse dahi attıramıyorsun yırt at çekleri hakkınıda haram et belki öbür dünyada hesaplaşırsın

yırtıp atiim hakkımıda harammı ediim :) hocam yapma bekara karı boşamak ne kadar kolay gelio :) 5000 tl den eder 20000 tl ..yapcak hiç bişey yok diosun yani ölemi??

adi evrak durumuna dusmus eger çek sahibinin üzerinde mal varlıgı varsa sorun yok alırsın.ticaretin faturalı ise fatura üzerinden bile icraya gidebilirsin surec biraz uzun olacaktır.

ayrıca bankaya çeklerle git çek başına 475 tl yasal yükümlük parasını almanızı tavsiye ederim sonrasında bankadan verilen çeklerin fotokopileri ile avukata gitmeniz daha akılcı olur kanısındayım. saygılarımla....

ayrıca bankaya çeklerle git çek başına 475 tl yasal yükümlük parasını almanızı tavsiye ederim sonrasında bankadan verilen çeklerin fotokopileri ile avukata gitmeniz daha akılcı olur kanısındayım. saygılarımla....

onu denedim ama bu parayı çeki yazdıran kişi yada şirket alabiliyor. benden sonra adapazarında bi fabrikanın cirosu var ben parayı onlara ödedim çekleri geri aldım ama ben tahsil edemiorum..ayrıca çek ler resmi yani firma çekleri firma çalışır durumda vadelerinin üzerinden 6 ayı aşkın süre geçti yani adi alacak falan dediniz ama ben pek anlamıyorum kanuni terimlerden.. özetle bu çekleri icra yoluyla tahsil etme şansım yokmu süreç ne kadar uzun olursa olsun

son kuruşuna kadar alırsınız avukatınıza başvurmanızı tavsiye ediyorum.

Geri