Kapalı Kutu Olmak Bizim Avantajımız

admiral

New member
Reaction score
0

Fenerbahçe ile eşleşmenin şanssızlık olduğunu söyleyen Vaslui'nin orta sahadaki beyni Lusian Sanmartaen, “Çok kaliteli bir kadroya sahip olan rakibimizin, hakkımızda bilgi sahibi olmamasını değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Vaslui’nin Alex’i Lusian Sanmartaen, Fenerbahçe’nin tecrübeli oyunculara sahip, güçlü ve değerli bir takım olduğunu belirterek, “İstediğimiz sonucu alabilmek için kapasitemizi iki katına çıkarmalıyız” dedi. Rumen futbolcu şunları söyledi: “Fenerbahçe ile eşleşmek şanssızlıktı. Ben, 4 yıl formasını giydiğim Panathinaikos’u tercih ederdim. Fenerbahçe fantastik bir taraftara ve olumlu bir atmosfere sahip.

Hiç de kolay olmayacak
Bazı maçlarını televizyonda seyretmiş ve etkilenmiştim. Ama bu atmosfer bana yabancı değil. Ben kendimi büyük atmosferlerde daha fazla motive edebiliyorum. Sabırsızlıkla o atmosferi yaşamak için bekliyoruz. Böylesine ateşli bir taraftarın karşısında oynamak kolay olmayacaktır. Fenerbahçe futbolcuları için elbette pozitif bir etki olacaktır. Biz de buna karşılık olarak bir baskıyla karşı karşıya kalabiliriz. Ama bu atmosferi kendimiz için pozitif bir konsantrasyona çevirebiliriz. İstediğimizi alabilmek için kapasitemizi iki katına çıkarmalıyız.

Herkesi şaşırtmak istiyoruz
Bu da hiç kolay olmayacak. Maçın son anına kadar mücadele edeceğiz. Fenerbahçe’de sonuca tek başına etki edebilecek yetenekte oyuncular var. Böyle kaliteli, bilinen bir kadroya karşı, kapalı kutu olmanın avantajını kullanmak istiyoruz. Çünkü bizim hakkımızda yeterince bilgi sahibi değiller. Biz de bunu avantaj olarak kullanmak zorundayız. Sürpriz bir takım olmak istiyoruz. İstanbul’a gelip herkesi şaşırtmayı, rövanş maçı için iyi bir sonuç elde ederek ayrılmayı düşünüyoruz.”

Wesley: Alex’in kıymetini bilin
Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımına satılan Vaslui’nin eski golcüsü Wesley’den, vatandaşı Alex’e övgü dolu sözler. Alex’i herkesin tanıdığını söyleyen Sambacı, “Çünkü o, dünya çapında bir futbolcu. Brezilya’nın efsane futbolcularından biri. Çok saygılı ve prensipli bir kişiliğe sahip. Milli takımda forma giymemesine rağmen Brezilya’da herkesin takdirle takip ettiği büyük bir futbolcu.

Bir futbol dehası
Skora her an etki edebilecek kapasitede oyun zekasını kullanabilen bir futbol dehası olduğunu söyleyebilirim. Ona karşı büyük saygı duyan bir insanım. Maalesef artık yaşı ilerledi ve futbol hayatının son dönemlerine geldi. O yüzden Fenerbahçe taraftarlarının onun bu son dönemlerinin kıymetini bilmesi gerekiyor. Hagi ve Alex’in karşılaştırılmasını anlamsız buluyorum. Her ikisi de büyük yetenek, futbolun ekol isimleri. Tek ortak noktalarını söyleyecek olursam ikisi de Türk futboluna önemli katkılar sağlamış insanlar. Hagi’yi takdirle izlerdim.
O gerçek bir maestroydu. Alex ise apayrı bir insan. Taraftarın gönlünde taht kurmuş biri” dedi.

‘Türk futbolunun tarih kitabı gibi’
Vaslui’nin yeni transferi Marius Niculae’dan ilginç benzetme. Rumen golcü, “Fenerbahçe, Türk futbolunun tarih kitabı gibi. Kaliteli, üst düzey futbolculara sahip bir ekip. Bu yüzden favori olduğu gerçeğini kabul ediyoruz” derken, yarın akşamki maç ve turla ilgili şunları söyledi: “Biz kendimize güvenerek Avrupa’da yola çıktık. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Karşılaştığımız takımları zorlayacak güçteyiz. Basit mantıkla baktığımızda rakibimiz de insanlardan oluşuyor ve onların da bizim gibi iki ayak ve iki kolları var. Atmosferi, tansiyonu yüksek bir maça çıkacağız. Bu konuda tecrübeli olduğumu söyleyebilirim. Portekiz’de birkaç sezon Benfica-S.Lizbon derbilerinde sahada olmuştum. Dolayısıyla 85 kişilik bir stattan bahsediyorum. O yüzden bunun sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Bu atmosfere alışığım
Quaresma, Ronaldo, Hugo Viyana ve Custodio gibi yıldız isimlerle böyle büyük atmosferlerde oynama şansı buldum. Bu konuda tecrübeliyim. Bir forvet olarak takıma çabuk uyum sağlamak çok önemli bir faktör. Bütün takımla uyum içinde olmanız gerekir. Çarşamba günkü maç için tek düşüncemiz avantaj sağlayabileceğimiz bir skor elde etmek. Her ne kadar favori olmasak da biz kendimize güveniyoruz. Çekinmeden oynayacağız. Çünkü Fenerbahçe kaybetmek istemeyen taraf olacaktır. Onlar bunun stresini yaşayacaklar. Biz de bunu avantaj olarak kullanmaya çalışacağız. Tek düşüncem Fenerbahçe karşısında takımıma avantaj getirecek goller atmak olacak.”

Geri