Kansızlığı Giderici Bitkisel Yöntemler

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Katılım
23 May 2010
Mesajlar
10,583
Reaction score
0
Puanları
0
Anemi olarakta bilinen kansızlık kandaki hemoglobin miktarı ya da kırmızı kan hücrelerinin sayısının azalması olarak tanımlanır. İnsanları etkileyen en yaygın hastalıklardan biridir. Kan yolu ile dokulara oksijen taşımak kırmızı kan hücrelerinin görevidir. Kırmızı kan hücreleri oluşumunda protein, vitaminler, folik asit, demir ve özellikle B12 vitamini kullanılmaktadır. Bir kırmızı hücre ya da diğer adıyla alyuvar 120 gün ömre sahiptir. Her 100 mililitre kanda 15 gram alyuvar bulunur.

Aneminin en önemli belirtileri halsizlik, yorgunluk, enerji kaybı, baş dönmesidir. Kişi bitkin görünmeye başlar, kırışıklıklar artar, gözleri donuk bakmaya başlar. Hafıza zayıflar, baş ağrısı, yaraların iyileşmesinin yavaşlaması, nefes darlığı ve çarpıntı görülür. Cilt ve vücut mukozaları soluklaşır.

Kansızlık olarakta bilinen aneminin en önemli nedenleri alyuvarların azalması, kemik iliği kusurları, demir, vitamin ve proteinlerin yetersiz alımı, ağır yaralanma ve kan kaynı, aşırı adet kanaması ve doğumdur. Bağırsak parazitleri de sindirimi bozarak beslenme yetersizliğine neden olabilir. Sigara demir emilimini azaltan en önemli etkendir.

Anemiyi önlemek ve gidermek için önerilen yiyecekler: günlük bir porsiyon kırmızı ya da beyaz et, böbrek, karaciğer gibi sakatatlar, süt, marul ve yeşil yapraklı sebzeler, soya, muz, kara üzüm, erik, çilek, üzüm, soğan, kabak, havuç, turp, kereviz, domates, beyaz ekmek, pirinç, fındık, tahıl, balık, deniz ürünleri, fasulye, pekmez,

Anemide banyolar da büyük önem taşımaktadır. Günlük ılıktan soğuğa doğru ilerleyen, haftalık ise sıcak buhar banyosu uygulanmalıdır. Güneş ışığı alyuvar üretimi için faydalıdır. Derin nefes almaya ve yürüyüş yapmaya gayret edilmelidir.

Anemi tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler şöyle sıralanmaktadır:

* Özellikle adet kanamasının şiddeti nedeni ile oluşan kansızlıklarda çemen tohumu yutulmalıdır.

* 7 tane bademin iç kabukları soyularak iki saat suda ıslatılır. Ezilip hamur haline getirilerek 3 ay boyunca sabahları aç karnına yenilmelidir.

* Birkaç saat ılık suda bekletilen susamın bir çay kaşığı bir bardaksüt ile karıştırılarak günlük olarak içilir.

* Sabah ve akşam birer tatlı kaşığı bal yenilmelidir.

* 1 ay boyunca her gün sütte bekletilmiş kuru üzüm yenilmelidir.

* Elma ve domatesin suları çıkarılıp karıştırılarak içilmelidir.

* Hurma sütün içinde bekletilir ve her sabah aç karnına bir tane yenilir. Sütün çabuk bozulabilmesi için günlük olarak hazırlanmalıdır.

* Günde bir bardak sıcak kakao içilmeli ya da browni gibi kakaosu yoğun besinler alınmalıdır.

* Bir adet domates ortadan kesilerek yarısının üzerine bir çay kaşığı şeker serpin. Bir gece buzdolabında bekleterek sabah aç karnına yenilir. 30 gün boyunca devam edilir.

* Balkabağı yaprakları su ile blenderdan geçirilerek hergün birer çay bardağı içilir.


alıntı

 
bir konu var ki yazıda sütte bekletmekten, süt ile karıştırmaktan bahsediliyor. sütte yüksek oranda kalsiyum vardır ve kalsiyum demir içeren yiyeceklerle birlikte alındığında hiç bir şeye yaramıyor; çünkü kalsiyum vücudun demir emilimini çok ciddi oranda azaltıyor.
 
Geri
Üst