BEŞİKTAŞ İLE G.BİRLİĞİ DE İSTEMİŞTİ
Şampiyonluğa emin adımlarla ile ilerleyen Fenerbahçe bir yandan da gelecek sezonun takımını kurmaya çalışıyor. Yeni sezonda yabancı transferler için Avrupa’yı üs olarak seçen Sarı-Lacivertli yönetim ve sportif direktör Aykut Kocaman, yabancı kontenjanı durumununa göre kanatlar, forvet ve defans bölgesine takviye yapmayı planlıyor.
Bu isimlerden biri ise Polonya’nın Legia Varşova takımında oynayan Dickson Choto. Uzun yıllardır Varşova takımının formasını giyen Choto ile daha önce Beşiktaş ve Gençlerbirliği kulüplerinin de ilgilendiği ifade edildi. Sarı-Lacivertli yönetimin sezon sonu göndermeyi planladığı Bilica’nın yerine Afrikalı futbolcuyu transfer listesine aldığı ve takip ettiği belirtildi.
‘ZORLUK YAŞANIYOR’
Sportif direktör Aykut Kocaman açıklamalarıyla yine kafa karıştırdı. NTV Spor’un sorularını yanıtlayan Kocaman, “Sportif direktörlük görevinde zorluklar yaşıyorum ve yaşayacağım.
Benim yaşadığım en büyük sıkıntı sportif direktör denilen kişiye sağlam bir zeminin ülkemizde henüz oluşmamış olması. Futbol oynamayı, dolayısıyla sahanın içini çok özledim. Bundan sonra sportif direktör ya da teknik direktör olarak yoluma devam edeceğim.
Profesyonel yöneticilikten de öğrendiğim şeyler oldu. Sportif direktörlüğü bırakmak ya da bırakmamakla ilgili kararı henüz vermedim. Sonuçta profesyonel bir iş yapıyorum, performansımı da yöneticiler değerlendirecektir” dedi.
KOCAMAN POLONYA’YA GİDECEKTİ
Fenerbahçe’nin transfer listesinde bulunan 29 yaşındaki futbolcu güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Sarı-Lacivertli formayı giyen ve oynadığı futbolla taraftarların gönlünde taht kuran eski oyunculardan Uche’ye benzerliği ile dikkat çeken Choto’nun bonservis bedelinin ise 3 milyon Euro civarında olduğu ifade edildi.
Sportif direktör Aykut Kocaman bu futbolcuyu yerinde izlemek için Polonya’ya gitmeyi planlamıştı. Ancak takımın şampiyonluk yolundaki kritik maçları sebebiyle bu seyahati erteleyen Kocaman’ın Choto dışında birçok alternatif ismi de listede bulundurduğu belirtildi. Sezon bitiminde Sarı-Lacivertli yönetimin yıldız futbolcu ile masaya oturması bekleniyor.
kaynak