Kan vermenin faydalarını biliyor musunuz?

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Kan vermenin faydalarını biliyor musunuz?
Kan bağışında bulunarak kalp-damar hastalıklarını önleyebilirsiniz.

Kan bağışında bulunmanın kalp-damar hastalıklarını önlediği belirtildi.

Prof. Dr. Necat Yılmaz, kan bağışı yapanlarda kalp damar hastalıklarının daha az görüldüğünün yapılan birçok araştırmada ortaya çıktığını vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Serbest oksijen radikalleri yağların oksidasyonunu sağlamakta, böylece damar sertliği gelişmektedir. İnsan vücudunda ne kadar çok demir varsa o kadar zararlı oksidan molekül oluşur. Bunun tersine adet kanaması, kan vermek gibi kan kaybına, dolayısıyla demir kaybına yol açan durumlarda ortamda serbest demir azaldığı için oksidasyon da azalır. Kişide kalp damar hastalıkları daha az görülür. Bu hipoteze dayanarak araştırmacılar düzenli kan bağışı yapanların kalp krizi, inme ve diğer kalp hastalıklarına daha az yakalandığını bulmuşlardır...” kaynak

Yirmi yıl boyunca insanlardan türlü hakaretler duyduğum oldu ama hiç "verici" olmadım :D
Şakası bi yana tabiki böyle saçma bi önyargım,en kısa zamanda bende bağış yapmayı düşünüüyorum.

evlilik öncesi tahlillerle sağlıklı olduğum kanısına varıldıktan sonra bende verdim.Hediye olarakta geri kan yapsın diye iki tane çakma vişnesuyu verdiler. :D

Geri