Aslında bu ülkede rüzgar 60 yıldır senin dönmesini umduğun yönden esiyordu . Henüz yön değiştirip aksi istikametten esmeye başladı. 60 yıldır bu Halk ile yeterince dalga geçildi. Ve halk buna tepki koyup son dört seçimdir gerekli cevabı sandıkta verdi. Ama hala anlamayan bazı gruplar başlarına taş düşse Akpartinin oyunudur diye serzenişte bulunmakta ısrar ediyor.
Şimdi değerli kardeşim, benim maksadım bu rüzgar müzgar olayı değil. Ben sadece bir kaç soru soracağım.
Bu ülkede çalışan gazeteciler ne için para alıyorlar?
Örneğin Zaman gazetesindeki yazar ne için para alıyor, Cumhuriyet gazetesindeki yazar ne için para alıyor?
Bizde kalkmış gazetede yazan satılık kalemlerin yazılarını okuyoruz. Bu ülkede 180 derece dönme becerisine sahip kalemler varken (dikkat çekerim Geometride 360 derece başladığı yere döner) hangi birine güvenebilirim.
Bir başka meseleye gelince, Türkiye'de yaşanan ve İsmet Paşadan sonra gelişen durumların hangi birisi ÜLKEME doğru dürüst çalışmıştır. Çalışabilmiştir ya da...
Son olarakta paralellikleri ben size yazayım. Daha önce yazmıştımda kimse bir şey deme cesaretinde gösterememişti.
Bakınız en yakını olduğu için onu hatırlıyorum.
Çıkarılacak yasa: Mayın yasası!
Malum şu suriye sınırındaki mayınlar temizlenecekte, temizleyecek şirkete kiralanacak falan filan yasası. Muhtemel bir oy kaybı yaratabilecek bir yasa sırasında bir belge fırladı taraf gazetesinden. İrtica eylem planı diye...
O sırada mayın yasası meclisten geçti, çankayadan geçti; yürürlüğe girdi falan derken anayasa mahkemesi iptal etti allahtan yasanın anayasaya aykırı bölümünü...
Şimdi konuşulan ve muhtemel olacak olan şey: Demokratik(KÜRT) açılımı!...
Son olayları incelersek pkklıların otobüs tepelerinde selamlatılarak gezdirilmesi ve buna akpnin göz yumması. Ayrıca seyyar mahkemelerin kurulması falan filan... Düşünüldüğünde akpli olan olmayan herkesi rahatsız edecek bir mesele ve muhtemel bir oy kaybı olasılığı derken bir belge daha fırlıyor. İrtica eylem planının ıslak imzalı belgesi.
Arkadaşlar bu paralellikleri görmezden gelemez kimse. Bunları görmezden gelmek demek işte tam bir at gözlüğü takmak demektir. Konu açılımlardan nasıl çark edildiğinin bir göstergesidir. Bir yanıtı varsa bu paralelliklerin haklısınız. Fakat tesadüf olamayacak kadar çok paralellikler var. Gogıl amcama sorsam bulurum size bir kaç tane fakat araştırma yapacak kadar vaktim yok.
Gelelim meselenin bir başka yüzüne. Dikkatle inceleyiniz. Akpnin muhtemel oy kaybına karşılık ihbar mektubunda yazılan "anamuhalefet partililerinde bu oluşumda yer aldığı" gibi bir söylemin bulunmasıda düşündürücüdür.
Bu davanın gerçeklik payı var ya da yok, burası beni bağlamaz. Malum olarak ilerlemekte olan bir dava hakkında konuşamam. Fakat soruşturma kapsamındaki bir davanın delillerinin bu derece kolay ellere geçmesi ve sızdırılabilmeside bir başka düşündürücü konudur. Dışarıdan gözleme yeteneği olan bir insanın bu paralelliklere bakarak birilerinin bu davayı kullandığınıda söyleyebileceğine inanıyorum.
Ayrıca dava henüz bitmedi, bittiği vakit birileri neyin ne olduğunu anlayacak.
Hadi kalın sağlıcakla...