Kamuda bir ilk: Yazıyı okuyabilen akıllı kalem

Junior - Kacan

Forumun Küçük Kaçanı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
4,256
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
AntaLya
kamuda_bir_ilk_yaziyi_okuyabilen_akilli_kalem13476122090_h924360.jpg


2012 yılında kullanımına başlanan saniyede 84 kare fotoğraf çekebilen, 4 saat durmaksızın yazı yazılabilen, el yazısını anında okuyan akllı kalem ilk defa kamu alanında kullanılacak...

Çekmeköy Belediyesi, kâğıda alınan notları bilgisayara aktaran akıllı kalemle iş gücü ve zaman tasarrufunu hedefliyor.
"Dijital Belediyecilik" kavramını Türkiye'ye kazandıran Çekmeköy Belediyesi, dijital platformdaki çalışmalarına "Akıllı Kalem"i de ekledi. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ile Çekmeköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Akıllı Kalem" projesiyle belediye hizmetlerinde yeni bir devir açıldı. 2012 yılında kullanımına başlanan dijital kalemle yapılan kayıt işlemlerinin otomasyon sistemine aktarılmasında yaşanan zaman ve iş gücü kaybının ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Sıradan bir tükenmez kalem görünümünde olan "Akıllı Kalem" ile kâğıda alınan şikâyet ve talep notları, başvuru formları, denetim tutanakları gibi materyaller otomatik olarak bilgisayara aktarılıyor. Bu sayede verilerin kaybolması ya da aktarım sırasında yapılabilecek hata riski sıfıra indiriliyor. Verilerin aktarım işlemleri tanımlanmış cep telefonları ya da USB aktarım kablosu ile yapılıyor. Akıllı kalem olarak adlandırılan dijital kalemlerin yaptıkları bununla da bitmiyor. Kriminal inceleme laboratuvarlarında da kullanılan akıllı kalemler sayesinde imza karşılaştırması ve personelin yer, zaman ve rotasyon bilgilerinin doğrulaması gibi işlemler de yapılıyor


2jpg_h149.jpg


KAĞIT YÜZEYLER BİLGİSAYAR EKRANINDA
Saniyede 84 kare fotoğraf çekebilen dijital kalemlerle 4 saat durmaksızın yazı yazılabiliyor. Magicpaper adı verilen noktalardan oluşan özel bir kâğıt üzerine yazılan her türlü datayı depolayan dijital kalemler 3 bin sayfalık veriyi hafızasında saklayabiliyor.
NEDEN AKILLI KALEM?
Programlanmış kağıtlar üstündeki tüm verileri bir 'tık' ile dijital platforma taşıyan Akıllı Kalem'in Türkiye'de kamusal alanda ilk kullanımı ise Çekmeköy Belediyesi tarafından yapılıyor. Yaklaşık bir yıldan beri yürütülen proje kapsamında, halkın taleplerine daha hızlı cevap verebilmek, belediye çalışanlarının işlerini hafifleterek zamandan kazanmak ve belediyenin işlerinde kullanılan evrakları interaktif olarak dijital ortama taşımak adına Akıllı Kalem kullanılmaktadır.
Çekmeköy Belediyesi'nin kullandığı Akıllı Kalem ile doldurulmuş evrakların daha sonra sisteme girişinin yapılmasına gerek yoktur. Tüm evraklar doldurulduğu an sisteme girişi yapılmaktadır.
Akıllı Kalem kullanan belediye çalışanları zamandan kazanır, sokakta vatandaşın şikayetini dinleyen belediye mensubu Akıllı Kalem'le girdiği şikayeti anında sisteme aktarır, sorunlara daha hızlı çözümler üretilir. Vatandaş SMS yoluyla anında şikayetinin kayda alındığı öğrenir ve işlemlerinin başladığını öğrenir. Kullanılan evrak sayısı minimuma iner ve böylece doğal kaynaklardan tasarruf edilir.
Akıllı Kalem kullanan Çekmeköy Belediyesi'nde vatandaş Seri Nokta'ya gelir. Akıllı Kalem teknolojisini kullanarak kendisiyle ilgili başvuru formunu doldurur. Bu formdaki bilgiler anında sisteme işlenir ve bir kayıt numarası oluşturulur. Bu kayıt numarası, vatandaşın ister SMS isterse e-posta adresine gönderilir ve internetten takip edebilir hale gelir. Tüm bu işlemler, form Akıllı Kalem ile doldurulduğu anda gerçekleşmiş olur.
Akıllı Kalem anında hizmet demektir. Çekmeköy Belediyesi'ndeki Seri Nokta'ya çalışanının elindeki forma yazdığı her şey, anında sisteme girmekte ve işleme konulmaktadır.
İsveç patentli bir ürün olan Akıllı Kalem, şu anda dünyada 50'den fazla ülkede kullanılıyor. Özellikle İsveç Belediyesi, evrak işlemlerinde Akıllı Kalem'i tercih ederek hem kamu görevlilerini hem de vatandaşlarını birçok zahmetten kurtarıyor!
Basit Bir Tükenmez Kalem Gibi
Akıllı Kalem'in işlevselliği dijital iletişimi kalem ve kağıda taşıyor olmasında saklı... 6 yılı aşkın süredir devam eden AR-GE sürecinde, 100 milyon doların üzerinde yatırım yapılmış, Akıllı Kalem üzerinde 339 patent, 132 farklı buluş var. Basit bir tükenmez kalem görünümünde olan Akıllı Kalem, teknik özellikleri sayesinde bluetooth ve USB ile iletişim kurar. Programlanmış yani özel şifrelerin yer aldığı şablonların bulunduğu kağıtlar üzerinde fonksiyonlarını yerine getirir.
Akıllı Kalem uzatılmış işlevselliği 2 yolla, mesajları, resimleri ve dosyaları kaleme transfer ederek bağlıyor. Akıllı Kalem cep telefonu mesajlarının bütün koşullarını yerine getirir ve destekler. Dijital kalem ve kağıdın kolay kullanılışı PC ve cep telefonu desteğiyle iş akışının yürümesine olanak tanır.
El Yazısını Anında Okur
Şebeke sahası içinde veya dışında kalem her şeyi hafızasına alır ve bağlantı olduğu anda verileri sisteme aktarır. Akıllı Kalem, aynı zamanda otomatik olarak doküman bilgilerini aynı iletişim kanalıyla grafikler aracılığıyla açıklayıcı olarak sisteme gönderir.
Akıllı Kalem profesyonel bir ekipmandır. Geri bildirim, kullanıcı bilgileri, yorumlar canlı denemelerin temelindeki kesişim noktası Akıllı Kalem grafikleri ve tasarımlarıdır. Bunların sonucunda elimize geçen kullanıcı dostu, etkili, verimli, kolay kullanılabilen bir ekipmandır. Akıllı Kalem'i kullanmaya başlamak için çok basit bir kayıt aşaması vardır.
Dünyada ıslak imzayı dijital hale getiren ilk ve tek ekipmandır. Yer, basınç, zaman, eğilim ve rotasyon bileşkeleri ile formüle edilmiş özel yazılımı ile ıslak imzayı dijital platforma taşır. %100 güvenilir "imza tanıma" ve "imza onaylama" imkanı sunar.


KaynaK
 

Ekli dosyalar

  • kamuda_bir_ilk_yaziyi_okuyabilen_akilli_kalem13476122090_h924360.jpg
    kamuda_bir_ilk_yaziyi_okuyabilen_akilli_kalem13476122090_h924360.jpg
    31.8 KB · Görüntüleme: 151
Geri
Üst