kalp masajıı, RESİMLİİ.................................

angel_ina

Altın Üye
Reaction score
0
, RESİMLİİ.....hepimizin bilmesi qereekkkk..

Yapay solunum ve kalp masajı (CPR,Cardiopulmonary Resuscitation ) olayın hemen başlangıcında çok önemlidir. Böylece hayati organlara kan gitmesini sağlar.

Kalp krizi saniyeler içinde hastanın bilincini kaybetmesine neden olur.
Hemen acil tıbbi yardım çağır !
Çok acele davran !
İlk yardım eğitimi aldıysan CPR uygula.
Kişinin hayata dönme şansı olabilir.
CPR' ın üç ana aşaması vardır. Buna CPR' ın ABC si denir

A (Airway): Hava yolunu aç..

B (Breathing): Yapay solunum yaptır..Yetişkinler için:
Başını çenesinden kaldırıp alnından iterek hava yolunu aç. Nefes alıp almadığını tekrar kontrol et. Nefes yoksa, burnunu bir elinizle, ağzını tamamen sizin ağzınızla kapatıp göğsünün yükseldiğini gözleyerek
2 nefes ver. Her nefes 2 saniye kadar sürmelidir,
Bir yaş altı çocuklar için:

Eğer bebek nefes almıyorsa, ağzınızla bebeğin burnunu ve ağzını kaplayarak ve göğsünü gözleyerek
küçük 2 nefes verin. Her nefes 1.5 - 2 saniye sürmelidir
Hasta hala nefes almıyor, öksürmüyor veya hareket etmiyorsa kalp masajına başla. Ellerini kollarınla 90 derecelik açı yapacak ve kolların da dik olacak şekilde göğüste tam memelerin arasına koy.

C (Circulation): Göğse baskı uygulayarak kan dolaşımını sağla
Göğüse, göğüs 4 - 5 cm çökecek şekilde hızlı hızlı sayarak 15 kez bastır(dakikada 100).
Bir yaş altı çocuklar için:

3 ve 4. parmaklarınızı göğüste memelerinin ortasının 1 - 1.5 cm kadar altına koyarak, 1.5 - 3 cm çökecek şekilde nazikçe bastırın.

Acil yardım gelinceye kadar 1 nefes vererek ve 5 baskı uygulayarak bu işleme devam edin.

Hastayı koma pozisyonuna getir...

cok yayarlı bi bilqi benjeeee...
tşkler...

eline sağlık,ama mecbur kalmadıkça uygulamayın kimseye.bide angel bebekler için olanıda var bunu onuda ekle.ilk yardım çok önemli.ben eğitim almıştım hamileyken.kızım doğduktan 10 ay sonra işime yaaradı kızımın hayatını kurtardım.boğazına kocaman papatya şeklinde metal bir toka atmıştı ben müdaahale etmeseydim yavrum gitcekti.hemen ersin beye yani tinnitusa götürdüm ve o bana helal olsun nasıl çıkardın dedi.yani herkes öğrensin bunları.sevdiklerinize yardımınız dokunur birgün

Geri