αqqα уєкяυ
New member

Terörle mücadelede vurulup tekerlekli sandalyeye mahkum olan gaziler, omuz omuza çatışırken şehit düşen arkadaşlarının huzuruna bu yıl hüzünlü çıktı. Apo ile masaya oturulmasına karşı bu çağrı yapıldı
Önce, Ankara Gazi Uyum Evinde toplandılar. Gitme saati yaklaştığında bazıları Bu yıl ben gelmeyeceğim demeye başladı. Niçin diye sorduğumda başlarını öne eğip, Ne yüzle şehitlerimizin yanına gideceğiz
dediler. Gidecek arkadaşlarına da, Yüzlerine bakacak halimiz olmadığı için gelemediğimizi söyleyin diye öğüt verdiler.
Şehitlikte, iniş-çıkış rampalarının olmadığı yerde kaldılar. Şehit arkadaşları için dua edip, kendi kendilerine söylendiler. Aralarında sessizce dolaştım. Şehitlerle nasıl dertleştiklerini dinledim. Tam 46 kez ameliyat olmuş, tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum olan Ömerin, Bize sektör diyenlerin çocukları da gelip 46 ameliyatla sektör olsun dediğini duydum. Ardından da onları dinledim. Sırayla şunları söylediler:
ERTAN ACIR: 1986da Kayseri Hava İndirme Tugayında görevliyken gazi oldum. 27 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkumum. Ülkemizde Kürt sorunu değil terör, bölücülük sorunu vardır. Maalesef bu bölücülüğe ortak olan ve açılımları ile destekleyen de Başbakan Erdoğan olmuştur. Erdoğan PKK ile Kürtleri eşdeğer tutmuştur. Fakat unutulmamalıdır ki, bu vatan hiç kimsenin değildir, bu vatan ilk önce canını korkusuzca hiçe sayarak daha 20li yaşlarda ölüme koşan şehitlerin ve gazilerindir. Memleket elden gitmeden kalk borusunu çalalım, milletimizi uyandıralım.
ZEKERİYA GÖKYAR: 1996da Hakkari-Şemdinli kırsalında yaralandım. 17 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde yaşamaktayım. Başbakan Erdoğan, Hükümetin gündeminde bedelli askerlik yok dedikten hemen sonra bedelli askerliği çıkarmıştı. Bedelli askerlikten gelen paraları, şehit ailelerine ve gazilere vereceğini belirtti, fakat bu da her zaman ki gibi yalan çıktı.
İZZET ERTUNÇ: 1996da Batman-Sason ilçesi kırsalında mayına basmam sonucu iki ayağımı kaybettim, 16 yıldır tekerlekli sandalyede yaşıyorum. Sayın Başbakan, referandumda evet demenin gazi ve şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık demek olduğunu söylemişti. Aksine pozitif ayrımcılık bu ülkeyi bölmek isteyen Abdullah Öcalana yapılıyor. Referandumda evet diyenlere sesleniyorum, Başbakan sizleri, Türk milletini kandırdı. Açılım kime yaradı? Teröristlere. Ülkeyi bölmek isteyenlere yaradı. Bu açılım; devlete sövenlere yaradı. Başbakanın niyeti iyiymiş. Nasıl bir niyettir bu? Bu ülke için savaşıp, çarpışıp hatta gazi olmuş komutanlar içeride, teröristler dışarıda.
KORAY GÜRBÜZ: 1998de Siirt-Karadağlarda çatışmada yaralanarak gazi oldum. 15 yıldır engelli olarak yaşıyorum. Farkındaysanız, gizli kapaklı işler çevirirken, Habur-Oslo süreci derken, şimdi terörle pazarlık çekinmeden yapılıyor!.. Bunların terörle mücadelesine bakın, Kandilden gelen katiller, Haburda seyyar mahkemede salınacak, sonra terörle mücadele etmiş komutanlar nedensiz, kanıtsız, neden suçlandıklarını bilmeden hapishanelerde süründürülecek. Bu mudur adalet? Askerimizi şehit edip, sakat bırakan teröristleri Haburda saldınız da ne oldu? Terör bitti mi? Dağdaki mikropları affettin ne oldu, millet o teröristleri afetti mi?
ÖMER SEVİNÇ: 2001 yılında Şanlıurfa-Ceylanpınarda pusu görevinde yaralanıp gazi oldum. 46 defa ameliyat geçirdim. 5 ameliyatım daha var. 12 yıldır hastanede yatıyorum. İki ayağım diz altından kesik. Hastalığım ilerlediği için bacaklarım diz üstünden kesilecek. Bu halk, politikacılar ve açılıma destek verenler önce gidip şehitlikleri ziyaret etsinler. Eğer giderseler, şehitlerin huzurunda vicdanlarını sorgulasınlar. Eğer vicdanları yoksa mahşerde şehitlerin yüzlerine nasıl bakacaklarını düşünsünler. Ben terörle mücadele için hainlerden medet uman herkese hakkımı helal etmiyorum.
BARAN TİMUÇİN: 2008de Hakkari-Aktütünde yaralandım. Orada 17 silah arkadaşım şehit, 21 Mehmetçik de gazi oldu. Vücudumdan 11 kurşun çıkartıldı. 35 kez ameliyat oldum. Askerliğim sırasında 24 silah arkadaşım şehit düştü. Arkadaşlarımın siluetleri gözümün önünden gitmiyor. Şehitler Gününde tekrar şehitliğe gelmek beni çok duygulandırdı.
Şehitliğe gidemeyen gaziler: Açılımdan bıktık, usandık
Serdar Çelensu: Analar ağlamasın, kardeşlik, barış projesi adı altında, PKKlılara hangi tavizler verilmiştir. Şehit kanları üzerinden, millet adına hangi pazarlıklar yapılmıştır herkes bilmek istiyor. Başbakan bilsin ki, artık gaziler, şehit aileleri açılımınızdan bıktı. Başbakan, şu teröristler için yaptığının onda birini, gazi ve şehit ailelerine yapmamıştır.
Kemal Aydın: 6 ay önce Başbakan, Abdullah Öcalan ile ilgili, idamı düşünebiliriz, BDPli milletvekilleri için dokunulmazlıklarını kaldırabiliriz diyordu. Şimdi geldiğimiz duruma bakın, Türkiye, terör örgütünün başı Öcalandan medet umar hale geldi. Bahaneleri de hazır; Analar ağlamasın. Bunların amacı belli, ilk önce İmralıdan o melunu çıkartıp, Meclise koymayı planlıyor.
Hüseyin Sevik: Benim şehitlerim, dağda, sınır ötesinde kaçakçılık yaparken mi canlarını verdiler, gazi arkadaşlarım kolunu, bacağını, gözünü kaybederken çiçek mi topluyorlardı. Başbakana soruyorum; Kanun, Öcalan istediği için mi, yoksa ileride affedeceğin, teröristler için mi? Uluderede ölenler şehit ise vatan için canlarını verenler nedir? Biz gazi ve şehitlik payesi, verilmesine karşıyız.
KAYNAK