Kadinlar Ne Istemez!!!

Warn:nG

New member
Reaction score
0
"KADINLAR NE İSTEMEZ!"

Yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar artık ev hayatını kariyere tercih ediyor. Ama bunu kendi belirledikleri koşullarda yapmak istiyorlar..

Kadınlar önce domestik hayatın bir parçası olarak, ev işlerinden sorumluydular. Daha sonra bağımsızlıklarını ilan ederek çalışma hayatına adım attılar. Çalışan kadın, çalışmayan kadın ve 'evde çalışan' kadına dair tartışmalar son bulmamışken, yapılan yeni bir araştırma, yeni jenerasyon kadınların ev kadını olmak istediklerini ortaya koyuyor, ama bir şartla: Kendi belirledikleri koşullarla.

Araştırmaya göre, alternatifi bütün gün evde yemek ve temizlik yapıp, çocuk bakmak olmadıkça, işlerinden ayrılmak isteyen kadınların sayısı giderek artıyor. Kadınlar, artık ev kadını rolünü tercih ediyorlar, tabii bir bebek bakıcısı ve gündelikçi yardımıyla.

Euro RSCG Worldwide adlı reklam ve halkla ilişkiler firmasının hazırladığı raporda, bu kadınlar "Prenses Modeli Evcil Primadonnalar" olarak adlandırılıyor.

Euro RSCG'nin strateji uzmanı Marian Salzman'ın yaptığı açıklamada şunları söylüyor: "Gördüğümüz şey, kadınların iş yerinde yaşadıkları ciddi bir cinsiyet bölünmesi. Ancak bu kez, evde kalmak isteyenler kadınlar ve onları ofislerde tutmaya çalışan da erkekler. Günümüz kadınları, modern zamanın getirisi çalışan anne rolünün neden olduğu aşırı baskıdan kurtulmaya çalışıyorlar. "

İngiltere'de 2100 yetişkinle yapılan araştırmada, kadınların yüzde 69'u, kadınların ev kadını olmasının ve ücret karşılığı çalışmamasında bir sakınca olmadığını söylemiş. Buna karşılık, erkeklerin sadece yüzde 48'i kadınlarla bu konuda aynı fikri paylaşıyor. Ancak hazırlanan rapor, evde daha çok zaman geçirme isteğinin, bazı kadınlar için egoistçe olduğu fikrini ortaya atıyor.

Salzman "Pek çok kadın, çocuklarını düşünerek evde oturmayı tercih ediyor, ama gene de yılın annesi rolünü oynayan, sahte tavırlı pek çok kadın da var. Gerçekte bunlar mükemmel çocuklar, -dadılarla temizlikçiler sağolsun- pırıl pırl evler ve mükemmel bir anne ve ev kadını olarak tanınmak isteyen evcil primadonnalar. Bunlar, evin maddi yükünü tek başına kaldırmayı önceden beklememiş olan eşlerinin hoşgörüsüzlüğüne ve öfkesine hedef olacak kadınlar" diyor.

Rapora göre, kadınların ilişkilerde erkeklere dayandıklarına dair olan görüş de değişiyor. Erkeklerin yüzde 78'i tatminkar bir hayat için bir eşe sahip olmanın gerekliliğini savunurken, kadınların sadece yüzde 55'i aynı fikri paylaşıyor.

Araştırmada çıkan bir başka sonuç da sekse dair. Çoğu kadın evlilik öncesi seks yapılmaması gerektiğine dair görüşün tarih olduğunu düşünüyor. 30'lu yaşlarındaki bekar bir kadının 10 veya daha fazla seks ilişkisi yaşadığı sevgilisinin olmasını, kadınların yüde 62'si normal bulurken, erkekler bu konudan o kadar da emin değil.

Erkeklerin sadece yüzde 55'i kadınlarla aynı fikirde. Hem erkeklerin, hem de kadınların yüzde 42'si tek eşliliğin insanlar için doğal olduğunu söylüyor. Öte yandan erkeklerin sadece yüzde 37'si eşcinsel evliliklerin, heterokseksüel evliliklerle aynı statüde olmasını savunurken, bu oran kadınlarda yüzde 52'ye çıkıyor.

sizce ..... ?? doğrumu forum bayan öğeleri.

burası turkıye yasam sartları ve standartları bellı. evet ..ancak ingilterede böyle.
bazılarına katılıyorum

ing.ıcın yapılan bsy bu..turkıye bu yazılanlardan daha farklı bence...

kadın kesinkes çalışmalı hem ewe destek olur hemde kendi ayakları üstünde durmayı öğrenir Ayrıca para kazanmanın o kadarda kolay olmadığını anlar Bide erkeğin nasıl biri çıkacağı belli olmadığından boşanıonca rahat eder (aman kimse boşanmasın)

Bencede kayNana

kadınlar hem çok şey ister hemde çok şey istemezler man bırakın ya şunLarı:)

Sds

ßênî HîÇ îstêmêz Nê Yâpsîn

Uzunefe' Alıntı:
Kadın Ne İstemez ki... :):):):)
kardeşim benım ya katılmak ne demek alnından öpüyorum .bu kadınları anlıyan bı bılım dalı yada canlı varsa bana bıldırın ben bilmiyorum cahilliğime verin:)

Geri