Kadeh Tokuşturmanın Nedeni

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Biz insanlar bir şey kutlamak için şarap şampanya vb. şeyler içeriz.Şarap içerken genelde kadehler kullanılır.İçerken de hepinizin bildiği gibi kadehler tokuşturulup "Şerefe!" denilir.Peki neden kadehler tokuşturulur?

Eski çağlarda insanların birbirlerini yemeğe davet edip onları zehirlemeye çalıştığını birçoğumuz biliyoruz.Haliyle insanlar gerçekten yemeğe davet edilince ev sahipleri misafiri onu zehirlemeye çalışmadığını belli etmek için kadehini havaya kaldırıp kendisi içerdi.Bunun üzerine misafir de ona güvendiğini belli etmek için kadehini havaya kaldırıp "İçmene gerek yok.Ben güveniyorum"
dercesine tokuştururmuş.

İşte kadeh tokuşturma hikayesi de buradan geliyor​

ilginçmiş gerçekten fondip nerden geliyor acaba :)

Demek bundan mıs Bende Saygıdan sanardım Buda Inceden Cakallık işiymiş vaY Be tesekkurleR ..

ooo cok ılgınc bı nedenı varmıs.. ben ortama uygun olsun herkes muhabbete katılsın anlamında tokusturuldugunu sanıyordum...
tesekkurLer

ilginçmiş gerçekten fondip nerden geliyor acaba :)

'dibini görmeyen sevdiğini görmesin' sözleri eşliğinde dost gazıyla yapılan, bardaktaki içkinin tamamının tek seferde içilmesi. sevdiceğini görememek korkusuyla değilde, etrafa rezil olmak korkusu ile başarıyla gerçekleştirilen içki masalarının olmazsa olmazı.

:durdurun:durdurun

'dibini görmeyen sevdiğini görmesin' sözleri eşliğinde dost gazıyla yapılan, bardaktaki içkinin tamamının tek seferde içilmesi. sevdiceğini görememek korkusuyla değilde, etrafa rezil olmak korkusu ile başarıyla gerçekleştirilen içki masalarının olmazsa olmazı.

:durdurun:durdurun

kesinlile erkekliğe bok sürmemek için yapılan saçma sapan bir hareket:D:D:D

İlginç öğrenmiş olduq :D eline sağlıq kuzay

atıyo yaa..... lan nerenden sallıyon böle şeyleri

kadeh tokuşturmak aynı kaptan içiyoruz anlamına gelir.. dediğin bi nepze doğru (zehirlemeler konusunda) ama eski çağlarda aynı kaptan alınıp içilirdi içkiler ya da 2 kamışla aynı kaptan birlikte içilirdi... bunun geleneğidir işte

ben de şu şekilde duymuştum: kadeh tokuşturulduğunda içkiler birbirine karışıyor, böylece evsahibi misafiri zehirlemek istemediğini ispat ediyordu.mantık aynı yine. amaç zehirlememek.

5 duyu organımız vardır: Görme, işitme, tatma, dokunma ve koklama. Kadehe dogru baktık diyelim ki içinde rakı var; bu görmedir... Rakı kadehini elimize aldık; bu dokunma... Burnumuza kokusu geldi; bu koklama... Kadehi agzımıza goturduk ve bir yudum aldık; bu da tatma... Peki ya işitme? İşte 5 duyu organını tamamlamak için kadeheri tokuşturuyoruz ve "çın" sesini işittigimizde 5liyi tamamlamış bulunuyoruz. Kadeh tokuşturmanın asıl nedeni budur :)

Vay be : ) ilginc bi hikayesi varmis
Tesekkürler

Geri